Momčad i sve vezano za ekipu 2021/22

Arhivirane teme...

Re: Momčad i sve vezano za ekipu 2021/22

PostPostao/la cruz » 24 vel 2022, 10:49

to bi za Bayern bila super stvar, ali za drugi klub je i dobra i loša stvar...
Bayern naravno idalje plaća plaću i suradnju. ALi Bayern dobiva igrača koji je igrao 1-2 godine u nečijoj prvoj ligi, možda i u europa liZi.

melodyne napisao:Ovo je trebalo odavno da se uradi.

da ali nije BILO tako lako naći takvog suradnika.
Sada je korona napravila teške probleme manjim i prosječnim klubovima, financijski su bili ok prije korone, sada su jedva samoodrživi. Zato je sada veća šansa dogovoriti takvu suradnju.

Dobiju talenta kojeg ne moraju plaćat, mogu sredstva usmjerit na druge transfere.
Mana takve suradnje je što, ako se igrač dobro razvije, taj klub dobija 0 eura za odlazak tog igrača i ostaje praznina na toj poziciji.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 24 vel 2022, 16:03

Jamal Musiala has been informed by the club that they see him in central midfield in the long term. The player is confident he can play this role. Bayern are hoping for a prompt performance explosion by Musiala so he can fill the gap in midfield.

Bayern are aware that they will not get international top players who stay at the club for 8-10 years like Ribéry and Robben anymore [Kicker]

In the future, the club wants to have a new policy where players between the age of 20 and 22 are signed, developed and then sold for profit after 2, 3, 4 years through high release clauses [Kicker]

With the current difficult economic situation where the club is struggling to afford money for new signings, Bayern are considering removing the tag of 'we are not a selling club' [Kicker]

This is how Bayern's squad planners see the structure of the squad in the future:

• 13-14 top players
• 3-4 players with quality to be backups
• 3-4 young players with 'special potential'

[Kicker]
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 24 vel 2022, 16:39

Al ono kaj je smješno, ja sam tak uvijek planiro i nekak imo dojam da je uvijek bilo tako :haha:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la melodyne » 24 vel 2022, 18:13

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1496804646119251978
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 25 vel 2022, 10:18

melodyne napisao:
Jamal Musiala has been informed by the club that they see him in central midfield in the long term. The player is confident he can play this role. Bayern are hoping for a prompt performance explosion by Musiala so he can fill the gap in midfield.

Bayern are aware that they will not get international top players who stay at the club for 8-10 years like Ribéry and Robben anymore [Kicker]

In the future, the club wants to have a new policy where players between the age of 20 and 22 are signed, developed and then sold for profit after 2, 3, 4 years through high release clauses [Kicker]

With the current difficult economic situation where the club is struggling to afford money for new signings, Bayern are considering removing the tag of 'we are not a selling club' [Kicker]

This is how Bayern's squad planners see the structure of the squad in the future:

• 13-14 top players
• 3-4 players with quality to be backups
• 3-4 young players with 'special potential'

[Kicker]

Dakle potpuna orijentacija na financije, ok...

Ako je ovo uopće true... Izgleda logično i dobro, a kako će to ispast još ćemo vidit. Lakše je to reć nego radit.

Sve i da uvedu pod default: nećemo davati igrače besplatno. ALI OPET TREBA ZNAT PRODAT.

S jedne strane:
Ako igrač dvije godine prije isteka ugovora ne želi produžiti - Prodaja. S jednom godinom ugovora puno manje dobivamo. Prošla su i vremena kad se hazard s jednom godinom ugovora mogo prodat za 100 milijuna.

S druge strane:

Hipotetski, neće dobar igrač da produži, ugovor istječe za 2 godine. Realno bi ga se moglo prodati za npr 50 mil, međutim nijedan kupac ne želi platiti više od 25 (jer je poznato da je igrač na prodaju, ili jer igrač želi ća). Šta onda? Kako ga ipak uvalit za 32+10 mil? Ha...

nije dakle samo "to je naša sadašnja politika". Treba znat kako prodat i to je naša najveća slabost. Bracin domet je prodaja za 0 eura, prodaja Thiaga sa 100% rabata i kupovina igrača po klauzuli ili bez rabata (Lucas, Upa, Sarr itd)

Već sam x puta ovdje pisao i stalno napominjem: Braco, postoji na stotine super tečajeva pod nazivima "how to do sales", "how to negotiate", "how to leverage value in sales".

----

Ako želiš promijeniti politiku kluba u prodajno-orijentiranu politiku, onda prvo NAUČI JEBENU PRODAJU, odnosno pregovaranje (za prodaju i kupovinu).

Ja uvik kažem "znaju u klubu šta rade", to vrijedi za puno stvari, ali ne za prodaju igrača.

Radio sam dosta u prodaji i nabavci, nije mudro slovo, posebno kada stojiš ispred najvrijednije organizacije u branši poput FCB, to je prednost koju je grijeh ne koristiti. Ja sam kao momčić dobivao jezikovu juhu x puta od šefova, iako sam našao "najbolje" tržišne uvjete, nisam išao u bezobrazne pregovore di sam mogo dobit još bolju cijenu. A kamoli kad zastupaš jebeni FCB, možeš postić puno više od običnih klubova.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 25 vel 2022, 15:52

BILD asked FC Bayern about the supposed plan of becoming a selling club, reported on Kicker yesterday. The club did not want to comment [Bild]

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1497200197239283719
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 25 vel 2022, 16:58

Pa ovo što je JN rekao je ono što smo trebali oduvijek raditi. Ali mi čekamo uvijek da netko propadne prije nego ga idemo prodat ili da mu istekne ugovor pa dobijemo kiflu za njega
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 28 vel 2022, 15:56

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1498304258902536198

Slika
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 28 vel 2022, 23:28

Ako Magath tako kaže, onda mora biti istina :hehe:
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 01 ožu 2022, 12:41

E sada je najjača konfuzija oko Lewandowskog , jer Hasan tvrdi za Sky nakon subotnje utakmice kako već sve čine da produže ugovor s njim. A Lewa za isti taj tv kanal izjavljuje nakon utakmice kako s njim uprava nije još vodila razgovore o produženju ugovora. A baš kod Lewandowskog moraš prelomiti sada jer nećeš ulaziti s njim u zadnju godinu ugovora.
Isto kao da nisu sigurni da li bi ga možda prodali uzeli pare (a što bi onda ako imaju namjeru morali sada predstojeće ljeto) ili bi ipak produžavali.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 01 ožu 2022, 12:56

specifična situacija. Braco petlja ko uvijek, teško mu je išta vjerovat.

Lewa je godinama najefektivniji napadač svijeta. Na prvu ide produžetak bez razmišljanja.

ali ugovor se ne daje samo zbog zasluga nego se daje s pogledom u budućnost.
Lewa puni 34 prije početka nove sezone.
NARAVNO da to ne znači ništa ako će ostat ovakav još neko vrijeme. A izgledno je da će biti moćan još bar 1-2-3 godine.

Npr. ako realno (!) možemo dovesti zamjenu s kojom je budućnost sigurna i s kojom nećemo izgubiti puno na kvaliteti - jedino tada prodaja ima smisla jer još možemo zaraditi dobro na njemu. A reinvestirat ćemo u budućnost.

Ali puno je tu pitanja. Posebno za Haalanda, koji možda preferira u španjolsku ili englesku.
Također i Haalandova potencijalna plaća, (ako je vjerovat medijima) on traži veću od Lewine. A Lewa je u nas daleko najplaćeniji.

Šta bi ja radio?
Naginjem na produžetak. Haaland je poseban, fantazija od igrača, bomba potencijal, ali Lewa je provjereni čvrsti temelj ove ekipe. Uvjeren sam da on može ovako još barem jednu sezonu ako ne i više. Znam, propuštamo time Haalanda (ako je uopće zainteresiran), ali prodajom bi propustili i najboljeg napadača na svijetu.

Šta vi mislite?

---
EDIT

Nedavno je Lewa izjavio „Želim igrat još barem 5 godina, ako počnem opadat nakon dvi godine odo u penziju." (telefoot1)
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 01 ožu 2022, 13:03

Ka ne znam dal ima sad bas klubova koji bi Lewu platili nama. Znaci ne preizli placu neg da nam daju 20 30 milja... to je pravo pitanje.

Svi govore o prodaji, al kome?
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 01 ožu 2022, 13:04

Mislim da kod Haalanda nemamo šanse i nema se što razmišljati. Ja bi produljio s Lewom za dodatne dvije godine

Edit: i to što kažeš antone. Nije marketabilan kao Ronaldo da netko bubne 100 milja za igrača s 33 godine
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 01 ožu 2022, 13:05

i to je dobro pitanje. prije zadnje tekme pitali su bracu vezano za PSG 50 mil...

ne znam kolko se uopće puta za 30-godišnjaka platilo 50, a kamoli za 34-godišnjaka...

@Ivan, mediji vele da je trajanje ugovora problem kao... Lewa želi povećat broj godina, Bayern NAVODNO samo 2
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 01 ožu 2022, 13:30

Ma da, najvjerovatnije i šteka oko dužine ugovora kod Lewe.
Haaland jeste skup paket, ali sve se može riješiti...Najgore je što se ne zna šta se hoće. Čak i sad bi se moglo ići do granica pa uzeti Haalanda, a da ne govorim kako se to tek moglo riješiti da se prije odlučilo za prodaju, bilo Lewe, bilo još ponekog igrača. A ako hoćeš Lewu i dalje kod sebe, moraš se pružiti i po pitanju dužine ugovora i plaće...Mislim šta ima tu nije jasno? Ali bitno je imati strategiju u startu..
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva