Bundesliga Saison 2020./2021.

Arhivirane teme...

Re: Bundesliga Saison 2020./2021.

PostPostao/la melodyne » 24 sij 2021, 19:42

https://twitter.com/iMiaSanMia2/status/1353402801318207491

32 godine.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 27 sij 2021, 15:16

Jetzt schlägt der 1. FC Köln nochmal auf dem Transfermarkt zu! Noch heute soll Max Meyer (25) bei den Kölnern vorgestellt werden.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 30 sij 2021, 17:50

Eintracht na trece mjesto...Wolfsburg ako danas dobi ide na njihovo mjesto....5-6 klubova se bori za 2 mjesta u Lp.Nek ide malo Wolfsburg pun mi kufer BM i Kusena nek probaju opet.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 06 vel 2021, 22:21

I tako... još jedan golemi korak Bayerna prema naslovu prvaka. BVB otpao, Gladbach poraz, Leipzig uspio zadržati dah.

Schalke na sigurnom putu prema 2. Ligi. Ostalo je dugih 14 kola, a oni još imaju jednoznamenkasti broj bodova.

Neće Rudari tako nikad u Europu. :mrgreen: :mrgreen:

Stuttgartu katastrofa danas, 5:2 poraz nakon serije super rezultata. Negdje sam nešto čitao o Boszu, valjda nakon Pokala i da li mu se sprema BVB scenarij. Svaka pobjeda mu je bitna, a bolje od B04 teško da može, jedino PSV da Schmidta se riješe.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 07 vel 2021, 09:10

Wolfsburg sve sigurnije napada ulaz u Lp,BVB i BM sve dalje od istog.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 08 vel 2021, 11:19

Ove sezone bih volio da konačno Eintracht nakon 3 godine uhvati to mjesto za LP i okrene nešto love. Možda i dovedu neka jača imena, neke posudbe iz Španjolske pa skrenu pažnju na sebe.

Stalno su tu negdje i onda zadnjih 7-8 kola izgube korak.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 08 vel 2021, 15:22

effe__sa napisao:Pa koliko je Bayern moćniji, mislim pogotovo na prošlu sezonu, jer onakvo gaženje protivnika teško da će bilo ko ikada ponoviti, toliko ti više tražiš negativne stvari kod drugih njemačkih klubova... :D
Ali za ovo gore sam se malo i našalio, bilo mi interesantno kako si samo ovo za grb izvukao i šta si zapazio... :D
A morao sam malo i Herthu odbraniti, ipak su mi oni i dragi , a i dobro poznajem taj berlinski duh i sve što je vezano za taj grad.... :D
A evo raspali ti po Leverkusenu na primjer. Njih sam za sada "otpisao" u mnogo segmenata, ne mogu ih više ko ozbiljan klub doživljavati. Rekao sam nakon prošle sezone, da oni nešto spektakularno moraju napraviti, da bi ih opšte shvatao ozbiljno opet i "bavio" se njima. Još kad izletiše iz kupa tokom sedmice... :D Tačno sam znao da moraju to "uspjeti", nakon što je Bayern uspio. Ali o tim stvarima, tamo na onim drugim temama... :D

Kažem ti @effe, život ti je to. Primjetiš nešto što cijeli život nisi, a pred nosom ti je. To ti je Herthin grb. :lol:

Mi smo potpuni vlasnici lige 8 godina, čak i kad ponudimo titulu ko 2018./2019. da se uzme. :D Drugi idu odvojeno od nas, imaju svoju ligu i zaseban 'razvoj'. :mrgreen:

Eintracht za zadnje 3 i pol godine treba biti nagrađen s mjestom u LP. Oni su tu najbolji. Čim im daš igrače, oni svoj plasman i igre dižu prema gore, samo ih zadnjih 7-8 kola namuči da ostanu na 3-4. mjestu. Gladbach je isto taj profil kluba koji je ranije to postigao i to čak bez trofeja za razliku od Orlova s 2 uzastopna Pokal finala.

Mislintat je složio brzo potentnu ekipu, a za učiniti Stuttgart samo ozbiljnim i stabilnim prvoligašem će trebati 10 godina razdoblje ili par godina rasta ako bi išlo po modelu Leipziga. Premalo oduvijek daju za takvu prebogatu sredinu umjesto da su nam ljuti rivali zadnjih 25 godina.

Werder Bremen mi je baš tragedija teška. Jako mi fale zadnje desetljeće jer one 2000-te godine su bile obojane Bayernom i Werderom.
Vidio sam prije par dana jedan status od DW-a gdje su bile slike nekih njihovih super igrača i nekih doslovno zalutalih koji nisu bili više od sezonu i tada uopće ono što su zadnjih par godina i danas nakon njih.
Da se tu stvari okruglo 10 godina ne miču s mrtve točke, da su postali klub u donjem dijelu ljestvice, skoro druga liga prije 1-2 sezone... šteta.

Schalke potpuni raspad, pravo smeće. Druga liga ko kuća. Još uvijek imaju jednoznamenkast broj bodova, a 14 kola do kraja. Jedino ako će ove sezone promijeniti 4-5 trenera u tih desetak kola.
Došlo im je na naplatu to 20-ak godina toplo-hladno igranje svake sezone. HSV je na nešto drugačiji način propao i nestao.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 08 vel 2021, 19:37

Red passion napisao:Ove sezone bih volio da konačno Eintracht nakon 3 godine uhvati to mjesto za LP i okrene nešto love. Možda i dovedu neka jača imena, neke posudbe iz Španjolske pa skrenu pažnju na sebe.

Stalno su tu negdje i onda zadnjih 7-8 kola izgube korak.

Ja bi htio bas Wolfsburg samo da nejdu kusen i BM u LP.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 08 vel 2021, 20:31

Bayern, Leipzig, Eintracht želim svakako, a drugi neka se bore.

Htio bih Gladbach jedno 5-6 sezona zaredom u top 4 čisto da vidimo može li klub izaći iz sadašnjih okvira.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 08 vel 2021, 20:38

Mislim da je BM odavno dokazao da nemoze.Eintracht muslim da do kraja nebude izdrzao a borba bude izmedju Kusena i BVBa ako se probude iz sna.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 09 vel 2021, 22:21

Eintrachta bi i ja volio možda u LP, a Leverkusen bi tačno trebao LP još jednom spušiti, pa neka propadaju skroz ili neka naprave drastične rezove, počevši od cjelokupne ideologije kluba.
Gladbach je napravio taj korak značajan, izuzetno značajan plasmanom u osminufinala, ali sada postoji ta opasnost da ostaneš bez LP ili skroz Evrope i onda im je opet to nekako korak unazad.

A upravo ono Generale što kažeš, da je njima zaredati i igrati LP par sezona zaredom, onda bi se mogli značajnije dizati. Oni odličnu ekipu i cijeli kadar slože, a puno manje para imaju od ovih top klubova, kao što su Dortmund, Leipzig, Leverkusen, pa i Wolfsburg (a Bayern ne moram ni spominjati). Zato imam veliki respekt prema Borussiji M'gladbach i raduju me njihovi uspjesi.

A ovo gore Generale, što si Werder spomenuo, ma kod njih je ovo sve i normalno, u ovim vremenima, oni mala sredina, sa skromnim finansijskim potencijalima, a u ligi sve više klubova s određenim investitorima poput RB-a, a naravno da je i sam Hoffenheim na neki nači stvorio probleme klubovima poput Werdera. I Hoffenheim je grabio neke igrače, koji bi njima mogli valjati. Koliko god bilo pravilo 50+1, opet su te ekipe s finansijskim, investicijskim špricama izgurivale dole, ove ekipe koje to nemaju.

Schalkea i pored toga što su zaslužili ovo što im se dešava, tačnije sami sebi krivi, ne volim vidjeti ovako dole, jer jednostavno zbog tih devedesetih i te sjajne ekipe koja je tada junački uzela KUP UEFA, pa onda onaj podvig 2011. godine u LP, to polufinale i gaženje Intera na putu do istog. A isto tako i ta imena koja su oni dovodili kao što je Raul, a i ono prvo dovođenje Huntelaara, kada je bio u najboljim godinama i bio im je tu par godina, nije to ono bilo doveli pa ga odmah prodali. Imali su još interesantni imena, jednostavno su znali s nekim renominiranim imenima biti osvježenje.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 10 vel 2021, 15:03

Kažem, Gladbacha jedino znam oprati jer ne može rasti u Bundesligi i opet se vratiti na razdoblje 70-ih. Kad bi barem mogli 5-6 nastupa zaredom u LP imati, onda bi već i sami krenuli nešto po tome pitanju poduzeti da se titule u Pokalu i Bundesligi osvoje. Nakupilo bi se novaca svake sezone, igralo bi redovito, apetiti bi konačno porasli jer organizacijski od Favrea do danas su oni super, ali sirotinja.
Romantičarski gledano oni imaju sve: stadion, navijače, članove, povijest, upravu, trenere... U modernom biznisu nemaju ono najvažnije za rast - novac.

Werder je propao kad nije mogao Mandžukića dovesti za 8-9 milijuna eura u ljeto 2008. ili 2009. Vrijeme je vrlo brzo pokazalo da bez novca Schaaf i oni nemaju više budućnost u vrhu nogometa i opstati na karti Europe, igrati ona nokaut izdanja s Juventusom, Barcelonom, Chelseajem, itd.

A doslovno su obilježili cijele 2000-te u Bundesligi s Bayernom izuzev prve 2-3 godine i onda prvaci i show, svake sezone najbolji napad lige. :mrgreen:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 10 vel 2021, 22:46

Werder je bio opak po ofanzivnom nogometu sa rezultatima ala 5:4,6:2 itd.A opasno mi se sjetit igraca kao sto je bio Andreas Herzog i Wynton Rufer :smajl007:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 11 vel 2021, 00:06

De Bruyne i Gnabry ovdje nemaju što raditi jer je jedna sezona i poslije su postali top. Fale Frings, Borowski, Wiese, Bode, Klasnić, Ailton, Herzog.

Werder je bio super klub za pretprošlo desetljeće kad je romantika bila još živa.

Profesor Micoud je moj miljenik, kakav genij kad se sjetim.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 11 vel 2021, 15:23

Bili su mi omiljeni klub u Nemackoj posle Bayerna. Najvise sam voleo Diega i Hunta. :D

Posle Schaafa i Allofsa su se raspali. Tuga.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva