anton 1983 napisao:Ako to nije ruka ja gasim igricu

Ruka za što Antone? Za što točno? Udaranje, masturbiranje, cijepanje drva, brisanje dupeta ili jednostavno igranje u kaznenom prostoru neovisno namjerno ili nenamjerno, "prirodni" ili "neprirodni" položaj?
Svaki položaj je prirodan ili bolje rečeno spontan/nesvjestan ako ti nisi u trenutku mislio spriječiti svojom rukom pogodak kao Luis Suárez 2010. na gol liniji protiv Gane u četvrtfinalu SP-a ili Thierry Henry kada je protiv Irske igrao rukomet i fliper da bi zabio za odlazak na turnir i sl. slučajevi.
Stvar je sada da sva ta pravila o rukama zadnjih 15 godina treba jednostavno sve redom potrgati i zapaliti benzinom i vratiti stvari kakve su bile prije 20 godina jer ovo što gledamo 10 godina se pretvorilo u besmisao. Ljudi postavljaju pitanja je li to sinoć bilo igranje rukom? Pa naravno da je bilo jebote, nije pogodilo lutku za napuhavanje na tribinama.
Ako je ruka, onda je ruka i kazneni udarac. Kraj priče. Ljudi čitaju priručnike i 400 članaka sa "što ako je/what if player/qué pasa en el caso si"/falls Spieler beruhret so und so" i slična sranja. Pa jebem ti mater... nogomet nije čitanje priručnika posebice ne sa smiješnim kVAR-om i onda odmjeravanje koja imena na terenu igraju i čije je veće/manje i što ja znam koji sve ne faktori.
Svatko bi svirao i ne bi svirao ruku kako mu odgovara, a suci kao što je komentator na HRT-u jučer rekao postali su sami sebi tumači kako njima dođe jer jedinstveni/univerzalni, jednoznačni i nedvojbeni kriterij NE POSTOJI.
Ljudi pričaju već 2-3 godine o "dorađivanju kVAR-a"... nema se tu što raditi. Upališ PC/PS/Xbox/Nintendo i udaraš tamo gdje je na simulacijama sve savršeno i nepogrešivo mada i tamo kada sam igrao bilo je situacija gdje nema faulova dosuđenih.
S tehnologijom su suci postali samo još gori jer kada je ugasiš točno vidiš nesposobnost linijskih sudaca da sude zaleđe kao prije, primijete startove, nedozvoljene radnje, kaznene udarce i što sve ne. Do određenog opuštanja i nemara je svakako došlo.