Postao/la anton 1983 » 25 tra 2021, 11:28
Nisam ja cruz bez veze tebi postavio pitanje i nisam dobio odgovor kojem sam se nado, jer je pitanje iz koje pespektive gledamo i što se uzima u obzir? Da li se gleda iz perspektive starta sezone? Da li se gleda iz perspektive kako se sezona razvijala? Da li gledamo što se se od jednog ili drugog kadara očekivalo na početku sezone' Na koji način uzimamo ozlijede u obzir?
Ja neću reči da je ovaj kadar jači od prošlogodišnjeg, no to neću ziher studiozno potkrijepiti nego ću biti full osoban iz razloga što sad nemamo Thiaga, a prošle godine smo ga imali i to je to! Isto tako nemamo ni Coutinha, koji možda nije tako jako bitan faktor, ali smo za razliku od prošle sezone spušili kreativce a dobili trkače.
Ono što bi ja htio da se malo više razglaba o tome koji misle da je ovogodišnji kadar slabiji da to odrede. Kolko je on to slabiji - da li je za dlaku, za slučajnost ili full?
Teško je meni sada nešto tvrditi kada pričam iz perspektive jedne velike depresije i lošine ovoga trenutka i to uspoređujem sa onom eurofiijom triplea koji je nastao u kolovozu nakon kaj smo osvojili turnir za Lp u Lisabonu. No zamislite da je danas dan kada je Niko Kovač dobio otkaz i da taj dan uspoređujemo sa današnjim danom....
Kada je stratala sezona, što i tko je bio Daviesa? Bio je igrač u rangu Ninazoua - nebitan dečec u kadru koji se je isprofilirao u mega špek beka, koji je ove sezone po meni možda i najviše podbacio od svih naših igrača. Kako da ja to onda usporedim? Prošle sezone i Sule i Lucas i Tolisso su PK proveli u bolnici, a ove nisu, pa se pitam jel je ove sezone kadar širi i uži? Prošlu sezonu je Kimmich startao kao desni bek, pa prešao u vezu i PK se koristio kao desni bek. Imao je neku ulogu koju je ove sezone imao Alaba zar ne? Nismo mi prošle sezone imali dva Pavrada nego samo jednog koji je ove sezone podbacio, a opet se počeo vračati? Kako to usporediti? Kako usporediti činjenicu da se nije igrala sezona dva mjeseca i da se Leon za vrijeme Corona stanke uspio zdebljati i da nakon toga uopće nije bilo ENGLISCHE WOCHEA i pritiska LP, a ove sezone maltene NON STOP smo igrali svaka 3 dana? Pa da nije bilo stanke pitanje je dal bi mi izbacili Barcu i koji bi grači tada mogli nastupiti jer se sječam da se tad Lewa ozlijedio kao i Coutinho a možda još neko, pa bi Vas onda pito kakva nam je bila klupa....
Ako ćemo glupo ići uspoređivati da li će to onda izgledati ovako:
Davies - Davies - 1:1
Lucas - Lucas - 1:1
Alaba - Alaba - 1:1
Sule - Sule - 1:1
Boateng - Boateng - 1:1
Pavard - Pavard - 1:1
Odriozila - Sarr - 1:1 ( s tim da smo Sarra imali cijelu sezonu, pa bi onda rekao da je ipak 2021 sezona barem malo u prednosti po ovom pitanj)
NIŠTA - Nianzou - 0:1 (opet bi dao prednost 2021 sezoni)
Kimmich - Kimmich - 1:1
Martinez - Martinez - 1:1
Leon - Leon - 1:1
Tolisso - Tolisso - 1:1
Thiago - NIŠTA - 1:0 - tu je ta prevaga po meni.
Cuisance - Roca - 1:1
Coutinho - Sane - 1:1 - e ovo je nešto o ćem bi se dalo raspravljati jer nama je igrač poput Sanea bitniji za sistem nego Coutinho koji je realno trebao halazi cekija i tamo je i davao najbolje igre.
NIŠTA - MUSIALA - 0:1 - nije da je on sad nešto bitan, ali opet je dečec u ovoj sezoni nekaj napravil, a možda je trebao i mogao više da mu je trener spičio koju priliku.
Perišić - Costa - nažalost zbog ozlijede Costa nije ništa niti uspio pokazati, a da i nije bio ozlijeđen najvjerojatnije nebi, no što se tiće teoretske dubine kadra opet je igrač tu.
Coman - Coman 1:1
Gnabry - Gnabry 1:1
Muller - Muller 1:1
Lewa - Lewa 1:1
Ništa - Čupo 0:1
Sad malo to tak sagledajte i zapitajte se, pa kaj je taj prošlogodišnji kadar baš tak jako puno bio jači da se tolko o tome mora srat?
I kada se to zapitajte, pa dajte i ovoj sezoni prednost koju je prošla sezona imala - samo si zamislite da taman na dan kada trebao igrati prvu utakmicu protiv PSG-a, Uefa donese odluku o 3 tjedna pauze da se "igrači odmore"...
Jel možete to?
KVDM!!!!