tako to s vana izgleda. ima logike!
ali nitko ne spominje jedan drugi scenarij (koji se itekako može nanjušiti):
a to je da su Kalle i Hoeness pomalo skeptični da li bi ostanak Pepa bio dobar za Bayern.....
zašto mislim to?
- Odugovlači se s produživanjem ugovora. Da su naši toliko oduševljeni s njim kao što su bili ispočetka, već bi ovog ljeta tražili da potpiše ugovor. Sada se izvlače na njega kako "on ne voli žuriti s tim odlukama". Mislim da on ne bi imao baš puno protiv da nastavi biti najplaćenija osoba u klubu.
- Sve su češće izjave poput
"Weggang von Pep wäre kein Weltuntergang" i daje se javnosti do znanja da je klub iznad trenera, ako se ne nastavi suradnja..
- Javnost nije na strani trenera, pritisak je ogroman, a skeptičan je velik dio Bayernovih dugogodišnjih fanova. To nijednoj upravi od tradicionalnih klubova nije nebitno! Ta tendencija nezadovoljstva s trenerom je situacija koje se boje čelnici tih klubova i strah ih je eskalacije. Sjetim se Real-mourinho, Bayern-klinsmann,Schalke-Magath, itd.
Pep je donio uspjeh Bayernu, neki će reć da je to bilo za očekivati, ali ne smije biti upamćen kao loša odluka za trenera, dapače, mislim da je dosta pomogao Bayernovim igračima, koji to i sami govore na interview-ima.
Pep je imao samo dvije fatalne greške (polufinala 2013/2014 protiv reala) kada je poslušao igrače i skupo platio.
prije dva mjeseca nije imao sreće protiv Barcelone kada smo igrali bez pola ekipe, to se nikako ne smije zanemariti!
Pep će ove godine imati ekipu na raspolaganju koja je po jakosti na razini one zadnje Heynckesove. Uz dozu sreće i puno zdravlja u ključnim trenucima, Bayern može opet doći do vrha Europe... (ito s njegovim tika taka nogometom)
Jedino pri takvom scenariju mislim da će mu se ponuditi produženje ugovora!