Obično bi nakon ovakve jedne sezone ovde sada pisao kako sada dolazi fantastična sezona i kako će Bayern sada sve poharati i pokazati svoj bijes u pozitivnom smislu. Međutim, nakon ovog s trenerom, očekujem mnoge lakrdije, katastrofalan ulazak u sezonu, mnoge smijurije, trenera koji će možda izdržati do 10. kola, a nakon toga otkaz i Kompanyju i Eberleu. Ne znam kako se sekunde nekom ovo rješenje može svidjeti. Djeluje kao iz očaja.
Rado ću priznati da sam dao krivu procjenu, ako drugačije nastupi, ali trenutno smo se pred cijelim svijetom obrukali i objekat smo ismijavanja. Mnogi su (bar za sad) koji mrze Bayern, koji mrze naše veličanstvene podvige, naše dizanje iz pepela, došli na svoje i dobro se mogu smijati. Pa Wenger koji je čovjek da razvija mlade igrače i gradi lijep fudbal, a nije pobjednički tip, bio bi za ovakvu smijuriju još sjajno rješenje....Eto dokle se došlo.
Jedan od jednostavnih primjera kako se moglo ići drugačije. Stefan Kuntz legenda njemačkog fudbala koji je uspješno vodio U-21 reprezentaciju i osvojio s njom titule, te nešto iskustva stekao kao selektor Turske, bi bio jedno normalnije rješenje i rješenje koje bi i donijelo nešto....Mislim čovjek koliko god bio dobar za ofanzivni fudbal i koliko god da je bio uspješan sa uvođenjem Burnley u Premiership, ipak je čovjek ispao i kako to može biti opće referenca za mjesto trenera u Bayernu?