cruz napisao:Vidim Ivane da ne kužiš. Premije za potpis ugovora nemaju veze s odštetom već isključivo s potpisom ugovora. One su normalne svugdje, čak i u šugavim ligama, ne plaćaju se uvijek ali ovise o snazi i ugledu, ne može ju svak tražit... Ne znam kako to nisi upratio.
Mene zanima odakle ta perverzija da plaćaš glupost jer to nigdje u životu nisam čuo s iznimkom otpremnina menadžerima, upraviteljima i još nekoliko zanimanja.
Imaš ugovor - dobro.
Imaš plaću koja se dogovorila i starta dolaskom u klub - dobro
Imaš proviziju za agenta/zastupnika koji je to riješavao i sklapao - dobro
Eventualno ima kompenzacija koju definira neki drugi klub i traži je - u redu
To što igrači i treneri imaju nekakav sign-on-fee baš nikada nisam shvatio do kraja što je i zašto on uopće prije svega postoji. Taj iznos se treba zakonski odrediti da ide u dobrotvorne svrhe jer je totalna glupost ako taj cijeli iznos ne odlazi u sve samo ne na račun igrača.
Kakav glupi potpis se plaća i da taman 50 centi košta. Ono... čak mi dok pišem dolazi na um plaćanje troškova upisa u studentskoj referadi od 100 kn kada tamo prije 10-15 godina kada sam plaćao svake akademske godine.
Nikad nisam se ni htio pitati gdje zapravo taj novac odlazi kada se plaća osim u fakultetsku blagajnu, no kako se ta uplata opravdava... e to je pitanje kada plati 500-1000 studenata x 100 kn.
Ja još nijedan sign-on-fee u životu nisam dobio uplaćen, baš nijedan. Na 3-4 različita mjesta mi to nitko nije dao. Znam sigurno da ga ama baš nitko koga poznajem nije dobio kada je potpisao ugovor za bilo koje radno mjesto.
Premije/bonusi su sasvim nešto deseto, to osoba može skroz neočekivano dobiti, no za potpis - ne.