Juventus - Real i Liverpool - Manchester može svašta biti.
Juventus na dvije utakmice može Reala izbaciti, a Real ima veliku prednost što igra prvu utakmicu u gostima i oni u ovom natjecanju uvijek mogu svakoga ugroziti neovisno o tome je li njima ide ili ne ide, jesu li u formi ili nisu. To su i pokazali kad su osvojili zadnja 3 naslova. Juventus je stalno motiviran, ali i da prođu tko im garantira da će u finalu slaviti kada su u zadnjih 21-22 godine izgubili 4-5 finala.
Drugi par je baš nepredvidljiv. Kloppov Liverpool je pokazao da je u stanju svašta napraviti, ali isto tako i ništa. Razbili su City u prvenstvu, zadnji vikend je njih United sredio bez velikih poteškoća, a obrana im je standardno loša i tu svega može biti.
Možda jedina prednost u prvoj utakmici im može biti Guardiolina katastrofalna povijest rezultata na gostujućim terenima u K.O. fazama LP sa svim klubovima koje je vodio, ali s takvom obranom kakvu imaju Redsi ne bih se čudio da City izvuče pobjedu u prvoj utakmici, samo se ne treba filozofirati nego napasti. U drugoj utakmici znam da će biti sasvim drugačija priča i okršaj neovisno o ishodu prve.
Liverpool je klub koji može napraviti senzaciju, ali i katastrofu. Jako je tanka linija kod njih između vrha i dna. Manchester je za mene svakako u prednosti i nemaju teret u prvenstvu za razliku od Liverpoola.
Barcelona će svojom učinkovitošću izbaciti Romu jer Rimljani nikad nisu uspjeli napraviti senzaciju, a za njih je igranje četvrtfinala prava rijetkost a polufinale samo san koji svake godine sanjaju. Volio bih da Roma svake godine bude prvak Italije i igra polufinale LP, ali njihove mogućnosti su limitirane. Kvaliteta i iskustvo su na strani Barcelone.
Mi smo u izvrsnoj poziciji. Ne igramo protiv jake ekipe, ali ni protiv teškog bunkera. Neugodni su u kontrama. Sevilla nema širinu i vidjelo se zadnjih 20 dana što se dogodilo nakon prve utakmice s Unitedom kada su naletili na Atletico u Primeri; izgorili su i Rojiblancosi su ih totalno rastavili na domaćem terenu s 2:5. Ništa drugačija situacija neće biti ni u ovom ogledu.