Martin Gaston Demichelis

Arhivirane teme...

Budućnost argentinskog Gauča

U prvih 11 Bayerna
9
60%
U Bayernu, ali samo kao zamjena
5
33%
Bilo gdje, samo ne u Bayernu
1
7%
Na modnim pistama
0
Nema glasova

Ukupno glasova : 15

Martin Gaston Demichelis

PostPostao/la Haris » 14 pro 2009, 23:05

Evo u dogovoru sa neimenovanim administratorom, otvaram topic o našem dugogodišnjem argentinskom defanzivcu, Martinu Demichelisu. Meni lično, uz Tymoshchuka vjerovatno najdraži igrač Bayerna. Shodno tome, budite otvoreni pa sami izrazite svoje osobne simpatije ili antipatije prema Michi.

Slika

Zašto otvaramo ovaj topic? Demichelis je evo čini mi se 7 godina već u Minhenu. Realno, objektivno gledano, do sada je odigrao samo 2 izrazito zapažene sezone. To su bili sezone recimo na svjetskom nivou. Prva tamo davne 2004/2005 ako se ne varam, kada je na poziciji zadnjeg veznog pod Hitzfeldom pružao fenomenalne partije. Druga sezona, opet pod Hitzfeldom, prije 2 godine, kada je također pružao fenomenalne partije, ovaj put na poziciji štopera, koja je ujedno oduvijek i važila kao njegova prirodna pozicija.

Prošle sezone pod Klinsmanom vidjeli smo jednog Demichelisa koji je bio poprilično daleko od onog iz zadnje Hitzfeldove sezone. Zapravo, već tamo pred kraj Hitzfeldove sezone, osjetio se pad u njegovoj formi. Pad koji čini mi se do dan danas nije uspio da "ode".

E, sad, predlažem da zajedno prodiskutujemo u čemu može biti potencijalni problem i šta na kraju krajeva raditi sa Michom. Mislim da je poprilično simbolično to što je on dvije najbolje sezone u karijeri odigrao baš pod Hitzfeldom. Jednostavno je moguće da se s njim najbolje razumio i da je Ottmar najbolje znao "ukomponovati" u sistem njegove igračke prednosti. Većina je Demichelisovu lošu formu iz prošle sezone objašnjavala preofanzivnim sistemom igre koji je gajio Klinsman i koji nije išao u prilog takvom tipu štopera kakav je Demichelis. No, u čemu je problem ove sezone? Da li ima problema na relaciji Van Gaal - Demichelis? Da li sistem opet ne ide u prilog Demichelisu? Da li je stvar više psihološke prirode?

Ako govorimo o nekim jačim stranam kod ovog igrača, to su sigurno agresivnost, beskompromisnost, pozicioniranje, dobar pregled igre, za skromnu visinu izrazito moćna igra glavom...Ako govorimo o manama, to su očito nekonstantnost, prerano opuštanje u toku utakmica(psihološki problemi), rizični pasovi i naposlijetku ulijetanja. Kad kažem ulijetanja, mislim prvenstveno na trenutačnu situaciju. Micho je jedan od igrača koji ima čist i lijep za vidjet način ulijetanja, no samo onda kada je zbilja u formi. Ono čemu svjedočimo ove sezone su često slijepa zalijetanja u uklizavanje koja vode ili totalnom ispadanju iz igre, ili prekršaju. Uklizavanja su nekakva ekstremna tačka njegove igre. Ako je u formi, ta uklizavanja su njegova najjača strana, ako je kao sada totalno van forme, ta uklizavanja su najslabija tačka.

Ono što lično često pokušavam naglasiti je činjenica da je Demichelis ipak globalno posmatrano jasno bolji igrač od Van Buytena. Jedan od glavnih razloga je prosto to što je Demichelis štoper koji se ne libi ući u duel, ni protiv koga. To je igrač koji naprosto traži duel. Van Buyten s druge strane je primjer štopera koji totalno bježi od duela i koji onako napamet rečeno u toku utakmice odradi otprilike barem 50% manje duela od Demichelisa. Shodno tome ljudi onda često pogrešno steknu utisak da je Demichelis imao više grešaka od Van Buytena.
Zadnja izmjena: Haris; 14 pro 2009, 23:10; ukupno mijenjano 1 put/a.
Haris
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Re: Martin Gaston Demichelis

PostPostao/la TulE » 14 pro 2009, 23:08

Ono sto se meni ne svidja kod njega jeste sto je izjavio Realu: KUPITE ME.
Nek ide ebo ga real.
TulE

PostPostao/la Haris » 14 pro 2009, 23:10

TulE napisao:Ono sto se meni ne svidja kod njega jeste sto je izjavio Realu: KUPITE ME.
Nek ide ebo ga real.

Kad je to izjavio?
Haris
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la sch0ll7 » 14 pro 2009, 23:16

On je po mome malo izgubio samopouzdanje u sebe a i u klub.
Nadajmo se samo da dodje u staru formu...a u to sam siguran samo kad shvati da je potreban ekipi i da ova ekipa moze postici nesto vise.

Druga stvar sto sam primjetio je ta da se nekako na silu hoce dokazivat navijacima pa i treneru pa cak i svojim suigracima...pa zato ide na rizik pass umjesto da doda loptu golmanu ili nekom prostom igracu.
Nikad nisam vidio vise njegovih "ofenzivnih utrcavanja" nego sto vidim ove sezone...neznam zasto to radi..vjerovatno iz istog razloga...zelja da se dokaze.
Sve ce doci na svoje mjesto...ali nadam se da uskoro jer iskreno receno mali Badstuber mi je djelovo dvaput sigurnije nego sto je Demichelis ove sezone
sch0ll7

PostPostao/la TulE » 14 pro 2009, 23:18

Jbg . nezn tacno datum vrijeme al izjavio je to.
I to bas rijecima : REAL KUPITE ME mamu mu voli vise real od Bayerna

Njegov zivotni san je oduvijek bio da zaigra za Real.
Pogledaj po netu. Pretrazi google tjes vidjeti.

Mislim da ce brafonja dobiti priliku kada dodje Ribery, a demi ce ici na klupu vidjeti ces.
Siguran sam 70% u to
TulE

PostPostao/la The Scarface » 14 pro 2009, 23:22

Prosječan stoper koji je odigra jednu fantastičnu sezonu kad smo oborili rekord po primljenim golovima.

Ove sezone samo potvrđuje partije iz prošle i mora proć. Jedna fantastična sezona nije dovoljna, ako se nešto drastično ne promijeni probat ga uvalit Realu i dovest kojeg malod Švabu za stopera.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 15 pro 2009, 08:20

Pohvale za uvod! :good:

Iskreno ja niti sam ne znam kaj bi sa njim. Meni su oscilacije u njegovoj igri prevelike da bi bile slučajne. Koji je točan razlog tome ja fakat ne znam. Najgora je stvar kaj on u večini slučajeva odigra jako dobre tekme al napravi takvu nekakvu nepotrebnu glupost na tekmi da ta gluposto, pogotovo kada ih radi u kontinuitetu, sve zasjeni. Mislim da je kod njega ponajviše problem u glavi a ne u njegovoj tolko osporavanoj kvaliteti, jer sigurno ima bolje preddispozicije nego van Buyten, a trenutačno van Buyten igra bolje. Ja nemrem sam tak prihvatit činjenicu da je Buyten bolji igrač od njega. Možda na kraju svega to još i ispadne tak.

Postavlja se pitanje zašto Micho na terenu oće previše? Zašto je on "ubermotiviran". Nevjerujem da mu LvG neke stvari baš nemre objasnit (možda neće) - možda Michu jebe to kaj dugo nije igrao, možda se boji za svoje mjesto u ekipi, ko će ga znat! Ja ga još ne bi otpisao isto kako Buytenu nebi prepustio da bude vođa naše obrane i slijedeće sezone. Sada je tu zimska stanka i puno se toga da napraviti, sam kaj imam neki mutavi Feeling u trbuhu da će njega Gaal izbacit iz prvih 11 i na poziciju štopera staviti Badstubera....
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Effenberg23 » 15 pro 2009, 13:59

a ja sam stavio da igra u prvih 11, zato što nema tko drugi, ali ako bi došao samo jedan kvalitetan stoper ili desni bek odmah bi ga stavio na klupu
Effenberg23
TORero

PostPostao/la anton 1983 » 15 pro 2009, 16:35

Sad sam se sjetil nećeg - morti ga jebe odlazak na SP. Znate samo u kakvoj je depresiji bio kada 2006 nije išo na njega...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 18 pro 2009, 23:19

The Scarface napisao:Prosječan stoper koji je odigra jednu fantastičnu sezonu kad smo oborili rekord po primljenim golovima.

Ove sezone samo potvrđuje partije iz prošle i mora proć. Jedna fantastična sezona nije dovoljna, ako se nešto drastično ne promijeni probat ga uvalit Realu i dovest kojeg malod Švabu za stopera.

Potpisujem sve navedeno ;)
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Čeki Fabregnoj » 19 pro 2009, 03:56

ali i kao takav je KVALITETNIJI od Buytena pa vi si vidite kakvo smece vama "dela" pozadi ;)
Čeki Fabregnoj

PostPostao/la anton 1983 » 19 pro 2009, 10:18

Čeki Fabregnoj napisao:ali i kao takav je KVALITETNIJI od Buytena pa vi si vidite kakvo smece vama "dela" pozadi ;)

To ti je sve relativno. Tu je dosta bitan trener i kakvi igrači njemu pašu ;) Ako sagledamo individualne kvalitete naših štopera onda je to loše, al ak to trener sve posloži kak mu paše onda to čak i nije bitno...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Čeki Fabregnoj » 19 pro 2009, 10:58

pa krele zato sam i napisao kvalitetniji velikim slovima :lol: !
da ne bi neko uletio sa tom pricom .
Čeki Fabregnoj

PostPostao/la anton 1983 » 19 pro 2009, 10:59

Čeki Fabregnoj napisao:pa krele zato sam i napisao kvalitetniji velikim slovima :lol: !
da ne bi neko uletio sa tom pricom .

Al ja sam moro to mi je dužnost! 8-)
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la TulE » 19 pro 2009, 18:33

Micho ne moze opelit Buytenu ;)
Treba dati priliku Brafu. Njega lijevo, a Bastuber-a u sredinu.
Demi na klupu naravno
TulE

Sljedeće

Vrati se na: Arhiva