Kod mene, NE i NE. Kod van Gaala NE, jer ima već trenutno dvojicu 6-ica. Od toga jedan će otići, a Tymo nije stoper bez obzira što on to sad igra(čitaj: zakrpava). Šta on pokušava s rotacijom Kroosa i Schweinija, to nitko ne zna osim Gaala samoga. Ja mislim da on pokušava Kroosa zapaliti pa da počne igrati kao u Leverkusenu. Jedina razlika je što tamo nije igrao 6-icu, već 10-tku ili lijevo krilo, ali išlo ga je što u našem slučaju nije tako. Dakle čisti ofenzivac s jednom namjerom, dijeliti lopte suigračima, gurati ih u prilike za gol i sam riješavati situacije kad god se nađe ili sjeti 'nemoguće' otpucati na gol ili dodati suigraču. Schweini je već prije 4 godine krenio u tu kampanju da igra 10-tku nakon odlaska Ballacka(sezona 06/07. i 4. mjesto u BL). Svi su se stručnjaci složili da je on pa gotovo neupotrebljiv na toj poziciji te da ne može imati ulogu klasičnu ulogu ofenzivnog veznjaka, a 5-6 vrhunskih utakmica od 50-60 u sezoni nisu gotovo ništa. Dakle, rekao bi da je više stvar do eksplozije Kroosa i hvatanja onog nivoa od prošle sezone. Schweini je igrao 10-tku ove godine samo zbog silnih ozljeda gdje je Gaal vidio priliku Ottla također gurnuti u ekipu da vidi šta zna, pa je na 6-cama igrao Bommel/Tymo.
Drugo moje NE... To je samo zato što Kroos nije i ne treba biti nikakva 6-ica. On je ofenzivni igrač i posao mu je da razigrava ekipu i isključivo se bavi napadom, a ne obranom. Takvog ga moramo naći ili izgraditi ako već nije takav igrač. U slučaju da igra 6-icu, to bi bilo samo u 4-4-2 sustavu gdje bi dobio free role u igri, a to opet ne bi značilo da bi igrao dosta prema nazad.
Jedini slučaj da njih dvojica igraju skupa 6-icu, to je samo onda kada se juri rezultat i kada se više nema šta izgubiti već spašavati. Dakle, totalna ofenziva prema protivničkom golu s ciljem izjednačavanja i preokreta rezultata u našu korist.
Njemačkoj je također u interesu da ima igrača koji može nadomjestiti Özila kada bude kažnjen, ozlijeđen, neraspoložen ili umoran.