Mario Gotze

Arhivirane teme...

Mario Gotze

PostPostao/la Lucimar » 02 ruj 2013, 14:51

dakle momak od 21 godinu, definitivno vrhunski talenat... znate vec svi tu pricu
kakav je utisak ostavio na vas u prvih par nastupa u bayernu ?
nema sumnje da je on veliki talenat ali mislim da taj njegov talenat nece nikad dostici svoj vrhunac, odnosno nece se pretvoriti u vrhunskog igraca iz jednog razloga...
zato sto je nijemac
sad zvuci mozda ovo nerazumno ali evo zasto tako mislim
njemacki nacin zivota, pa tako i fudbal odlikuje prije svega maksimalna racionalnost u svemu sto se radi
dakle bez ikakvog suvisnog komplikovanja, najjednostavnije moguce a sto efikasnije...
u njemackom fudbalu puno teze prolaze ti "genijalci" i "umjetnici" na terenu nego npr. u spaniji
u njemackoj ili engleskoj ce mu jedan prosjecan half slomiti nogu nakon par takvih egzibicija
a mario je definitivno igrac koji nije uvijek racionalan i maksimalno efikasan po svaku cijenu u svojoj igri

ovo za sad sto je pokazao je katastrofa, ne da nije bilo nista posebno cega se mogu sjetiti kao pozitivnog od njega, nego je problem u obicnom dijeljenju pasova
po meni jako lose potrosene pare, pogotovo kada se zna da nam je ta pozicija krcata a ima nekih na kojima se moglo fino potrositi tih 40-ak miliona
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

Re: Mario Gotze

PostPostao/la CroCHEF » 02 ruj 2013, 14:56

:doh: nije jos odigrao ni punu jednu utakmicu, a vec je za otpis...

tako je bilo i s Javijem.
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lucimar » 02 ruj 2013, 15:11

gdje sam spomenuo da je za otpis ?
i kada sam ja bio protiv javia u bilo cemu, od transfera kojem sam se nadao, a prisjeti se da je bilo puno "uglednih" clanova ovog foruma koji nisu bili za to, pa sve do dan danas

a sto se tice gecea, samo kazem da se moglo bolje potrositi tih 40 miliona, nije mi taj momak igrac za bayerna, previse je sminker, mekan, nije svabo kratko i jasno
pa obratite paznju kad god ga kamera snimi da gleda gore na veliki displej kako izgleda :)

barem nije igrac koji ce biti lider bayerna, uvijek ce on biti tu negdje ko i kros na granici prvog tima, ali nije zbog toga placen 37 mil zar ne ?
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la The Scarface » 02 ruj 2013, 15:31

Pišeš stereotipne gluposti i u jednom postu si provalio jedno 5 floskula.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lucimar » 02 ruj 2013, 15:38

mozda, a hajde me demantiraj kad kazem da bayern nije mogao bolje potrositi 40 miliona u ovom prelaznom roku
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la The Scarface » 02 ruj 2013, 15:45

Lucimar napisao:mozda, a hajde me demantiraj kad kazem da bayern nije mogao bolje potrositi 40 miliona u ovom prelaznom roku

Nismo mogli dovesti boljeg/perspektivnijeg igrača za 37 milijuna, još kad dodamo Thiaga kojeg smo doveli za oko 25 milja može se reć da smo najbolje prošli od svih velikih klubova.

Slobodno navedi koji je po tebi igrač u rangu Gotzea mogao doći za 40 milijuna eura.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 02 ruj 2013, 15:49

Lucimar napisao:mozda, a hajde me demantiraj kad kazem da bayern nije mogao bolje potrositi 40 miliona u ovom prelaznom roku

A na šta si to mogao "BOLJE" potrošiti 37 mil. € ?

- Golmana ? Imamo odličnog prvog, i dobrog zamjenskog
- obrana ? pozicije sve dobro pokrivene
- veza ? treba li ovo uopće spominjat
- napad ?

uostalom, dobro je i Chef rekao, dečko je za sad odigrao samo 148 minuta (128 u ligi i 20 u superkupu)

uz to, u sezonu nije najbolje ušao jer je propustio cijele pripreme zbog ozlijede, a sad je dobio gips zbog gležnja

otpisati ga već sad je apsolutno bezveze
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la TiLe » 02 ruj 2013, 16:43

CroCHEF napisao::doh: nije jos odigrao ni punu jednu utakmicu, a vec je za otpis...

tako je bilo i s Javijem.

:bravo:

upravo Javi je najbolji primjer da se ne treba zalijetati sa procjenama.

prvih par mjeseci su svi bili pomalo skeptični i skoro nikome nije bilo jasno zašto su se za njega dale tolike pare, a na kraju sezone smo ga slavili kao božanstvo.

zato treba biti strpljiv i sa gotzeom.

bio je dugo ozlijeđen i vidi se da još nije na 100%, a usto je uletio i u novu ekipu sa kojom se tek treba uigrati.

polako!

doći će sve na svoje. dečko je pretalentiran da bi bio flop.
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lennon » 02 ruj 2013, 16:54

kao prvo jako je mlad, kao drugo već je 3 godine dokazana kvaliteta, jedan od ako ne i najbolji igrač BvB-a koji nam je ukrao 2 naslova, kao treće bio je ozlijeđen i tek se vraća, kao četvrto novi je i uz novog trenera, i kao peto tek je odigrao 3 tekme.. i ti već kreneš sudit... :roll:

nekoji igrači proigrali su u novim klubovima tek nakon 3 sezone, a on nema ni 3 tekme za nas odigrane... tek nakon cjelokupne sezone moći ćemo dati jasnu sliku o transferu Gotze, čak i ne polusezone jer je dost ozlijeđen ne svojom krivicom.. ;)
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lucimar » 02 ruj 2013, 17:03

@ scar, panda
perspektivnih lijevih bekova ima koliko hocete, jel to znaci da mi trebamo dovesti jednog ako tu imamo alabu ?
ako je neko perspektivan ne znaci da ga se treba nuzno kupiti
mi na poziciji gdje igra gece imamo milera, krosa, sacirija
prosla sezona je dokazala da je to sasvim dovoljno kvalitete, a trebam li govoriti koliko perspektive tu ima ?

veci potencijal od gecea na poziciji ofanzivnog veznog tesko je uopste naci a pogotovo kupiti
ali kazem ti, zasto mi onda nebi kupili nekog lijevog beka, nek se nadje

ali zato na stoperu imas dantea kao jako dobrog stopera koji je vec u ozbiljnim godinama, drugi stoper bayerna se vec dugo vremena ne zna
da li je to boateng ili van buyten ? to ti dovoljno govori o kvaliteti na toj poziciji

vec dugo vremena nam treba taj jedan vrhunski stoper, nas terry, nesta ili puyol
to bi morao biti hummels, a kako uprava to da izvede na njima je
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la The Scarface » 02 ruj 2013, 17:18

Lucimar napisao:@ scar, panda
perspektivnih lijevih bekova ima koliko hocete, jel to znaci da mi trebamo dovesti jednog ako tu imamo alabu ?
prosla sezona je dokazala da je to sasvim dovoljno kvalitete, a trebam li govoriti koliko perspektive tu ima ?

veci potencijal od gecea na poziciji ofanzivnog veznog tesko je uopste naci a pogotovo kupiti

ali zato na stoperu imas dantea kao jako dobrog stopera koji je vec u ozbiljnim godinama, drugi stoper bayerna se vec dugo vremena ne zna
da li je to boateng ili van buyten ? to ti dovoljno govori o kvaliteti na toj poziciji

vec dugo vremena nam treba taj jedan vrhunski stoper, nas terry, nesta ili puyol

Eto sa ovim dijelom si sam sebe potkopao i pokazao da baš i ne pratiš dešavanja u nogometu.

Boateng je naš najbolji stoper.
Hummels već dosta dugo ne pruža dobre partije i puno je skloniji kiksevima od jednog Boatenga.

:a045:
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 02 ruj 2013, 17:20

Lucimar napisao:@ scar, panda

a koji su to "perspektivni" lijevi bekovi?

Cole ? u godinama je
Marcelo ? ma mo'š mislit
Evra ? :haha:
Alba ?
Coentrao?
Baines?

da razjasnimo nešto, jedini čija primarna pozicija je ista kao i Götzeova (sredina) je Kroos, Müllerova prirodna pozicija nije ista kao Götzeova, nije ni Shaqova, tak da, ne vidim tu neki argumenat

Što se tiće stoppera, imaš Boatenga, koji svoj posao radi odlično

uostalom, zašto ne dovesti jednog ovako mladog i nadarenog nogometaša ?

dovoljno je što je Kaiser Franz rekao o njemu

http://www.fifa.com/worldfootball/news/ ... 88395.html
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la effe__sa » 02 ruj 2013, 17:32

Goetze će biti novi, njemački Messi.....I nemam tu šta puno pričat. Jednostavno sve ima. Elegantan, tehničar, dribler, osjećaj za loptu. Ma ljepota ga gledat. Protiv Chelsea kada je ušao već su se vidjele naznake njegovog potencijala. A taj nam je potencijal poznat još od prije iz Dortmunda.
Ja niti sam želio nešto posebno njihovog igrača nekog, niti sad želim, ali Bayern je MORAO uzeti Goetzea, takav fudbaler se ne propušta, to je fudbalski, vanserijski talenat i majstor jednostavno.... ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lucimar » 02 ruj 2013, 17:46

ocito sam jedini koji misli da nam je geceov transfer u ovom trenutku nepotreban
sto implicira da vjerovatno nisam u pravu, nadam se da je to istina

@ scar
stvarno ne bi da ulazim u raspravu sa nekim ko je spreman tvrditi da je boateng bolji od humelsa
jer ako si spreman na to, onda si vjerovatno spreman da izvalis jos svakakve gluposti a ne treba mi bas da gubim nerve ovdje sa tobom :bravo:
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la The Scarface » 02 ruj 2013, 17:49

Lucimar napisao:ocito sam jedini koji misli da nam je geceov transfer u ovom trenutku nepotreban
sto implicira da vjerovatno nisam u pravu, nadam se da je to istina

@ scar
stvarno ne bi da ulazim u raspravu sa nekim ko je spreman tvrditi da je boateng bolji od humelsa
jer ako si spreman na to, onda si vjerovatno spreman da izvalis jos svakakve gluposti a ne treba mi bas da gubim nerve ovdje sa tobom :bravo:

Prošle godine i u ovom trenutku je Boateng svakako bolji. ;)
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

Sljedeće

Vrati se na: Arhiva