Dolazi nam nova era nakon Ulija? Što,tko i kako nakon Ulija?

Arhivirane teme...

Dolazi nam nova era nakon Ulija? Što,tko i kako nakon Ulija?

PostPostao/la Lennon » 14 ožu 2014, 10:28

Kao što znate Uli nam vrlo vjeroatno ide u zatvor. Na našu veliku žalost. E jbm ti Uli tebe i tvoje kobasice, i tvoju pohlepu. Pa to je Njemačka, nije to balkan... :roll:

No dobro, što je tu je. Bayern mora odabrat novog čovjeka koji će ga naslijedit. Sad može to biti jednostavno, ali i ne može. Što Bayern gubi odlaskom Ulija? Ulija koji ima iza sebe 50 trofeja, Ulija koji, slobodno možemo reći, je arhitekt ove institucije, i ovog poslovanja koji može i jest primjer svim ostalim klubovima. Oće li se nakon kazne vratit?

Tko je kandidat? Tko može preuzet tu funkciju? Jel vrijeme da se opet Kaiser malo priključi? Jednostavno, ta vijest i informacija potresla je naš klub, iako mnogi ne žele priznat i stvara se neka misao kao lako ćemo, mi smo Bayern. Ne vjerujem i neznam. Oće li sad veći teret past na Rummenigea?

S druge strane, htjeli mi to ili ne, njegova kazna bacila je mrlju i na naš klub, iako nemaju baš nikakve veze. Već pročitah po forumima izjave raznoraznih budala kao Bayern ipak nema čisto poslovanje. Lako za njih, al tako se stječe dojam i kod ostalih, potpuno krivo shvaćanje svega koje klubu apsolutno ne treba.

I na kraju riječ dvije o Uliju. Čovjek koji je osvojio 3 lige prvaka u zlatnoj generaciji Bayerna, čovjek koji je u Bayernu čitavih pola stoljeća, bilo kao predsjednik, sportski direktor, član uprave itd... Možemo slobodno reći da je čak i veći za Bayern od Kaisera. Bacio je mrlju na sebe, iako, meni će uvijek ostat legenda jer pamtit ću ga kao arhitekta jednog moćnog i stabilnog kluba, al ne mogu se otrest dojmu da ga više neće biti na tribini, u onom svom jedinstvenom šalu i da neće biti onog grljenja njega i Rummenigea, čak i nakon 5-0 za nas.

Tko god da dolazi, Uli je bacio ne rukavicu, nego 3 kamiona rukavica. Čeka ga krvav i težak posao nama navijačima nadoknadit Ulija.

A tebi Uli, sretno, i pamet u glavu za ovih par godina što ti je ostalo. Čekamo te, ako ne kao predsjednika Bayerna, onda barem na tribini s tvojim crveno-bijelim šalom. I da, veliko ti hvala na svemu. :legendo:
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

Re: Dolazi nam nova era nakon Ulija? Što,tko i kako nakon Ul

PostPostao/la panda » 14 ožu 2014, 10:45

Što Bayern gubi odlaskom Ulija ?

Realno ništa. On je već sve obaveze koje je i imao prebacio na druge. Pisao je već Murta o tome - njegova sadašnja pozicija je bila samo figurativna. Gubi se velika vodeća figura i stvaratelj svega toga. Ali što se tiče samih funckija, ništa.

Kandidat za nasljednika?
Hopfner. On je tak i tak prvi potpredsjednik i uz to, najbolja moguća solucija za zamjenu.

EDIT: I ni pod kojim slučajem da Beckenbauer bude predsjednik.
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Murta » 14 ožu 2014, 10:55

Koga god zaposlili, to ne smije biti Beckenbauer. On je u medijima srao po svima iz sadašnje momčadi i ne može biti predsjednik njihovog kluba.
Već sam pisao da ne bi bilo pametno niti Stoibera iz razloga što je njegova politička karijera imala nekoliko kontroverzi i stvarno bi bilo previše da nam i drugi predsjednik završi na sudu.

Ulijeva uloga je prvenstveno ceremonijalna. Za mene postoje tri kandidata - Hopfner, Breitner i Kahn. Hopfner se umirovio, ali ova pozicija mu ne bi predstavlja neki veliki posao. Breitner je osoba koja zadnjih godina ima veliki ugled u medijima, "pomirio" se sa svima iz Bayerna, moguće ga je zamisliti kao predsjednika kluba. Kahn je moj autsajder. Mislim da svi od njega očekujemo da postane nekakav djelatnik kluba, a uzevši u obzir da je do sada pokazivao nevoljkost prema tome, ovo mu je prilika polako ući u FCB.

Hopfner - 70%
Stoiber - 10%
Breitner - 10%
Beckenbauer - 5%
Kahn - 2%
ostali - 3%
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la The Scarface » 14 ožu 2014, 11:20

Treba naglasiti da postoje 2 pozicije koje treba popuniti, predsjednik e.V.-a što je manje važno te pozicija glavnog čovjeka u odboru gdje je potrebno naći adekvatnog čovjeka koji će znati povezati financijske i sportske stvari.

Teoretski je moguće da npr. Franz bude predsjednik e.V.-a a Hopfner odbora.

Ulijev nedostatak što se sportskog dijela tiče se ne bi trebao toliko osjetiti, već duže vremena se povukao iz tog dijela kluba tako da će Sammer,Kalle i Pep to dobro hendlati.

Što se tiče transfera Uli je bio jedan od glavnih pregovarača i figura Bayerna, dugo je u ovom biznisu pa je stekao određeni ugled u svijetu nogometa. Sad će tu ulogu morati preuzeti Kalle koji je već par godina tu te Sammer koji tek mora steći ime u tom dijelu nogometnog svijeta. Također ne vidim neki preveliki problem odlaskom Ulija u ovom području jer Kalle i sam ima dosta veza što iz igračke što iz ECA funkcije u ostatku Europe a Sammera svi znaju unutar Njemačke.

Najveći nedostatak bi se trebao osjetiti kod financijskih djelovanja, Uli je tu bio maher jer je kao niko drugi povezao financije i sport. Imao je veze u jačim njem. firmama i jednostavno je bio ime koje nisi samo tako lako mogao manipulirati. Teško će biti naći čovjeka koji će moći dirigirati ovim glavešinama iz adidasa,Audija,Allianza itd...
Trenutačno u vodstvu kluba imamo tog Dresdena koji je naslijedio Hopfnera što se tiče financijske strane, ali to nije dovoljno jer ne posjeduje neko veliko ime i nije dovoljno upoznat sa sportskim aspektom.

Bayern gubi možda i najveću legendu ovog kluba, čovjeka koji je 44 godine svaki dan davao sve od sebe da ovaj klub učini onim što danas predstavlja. Sretno mu bilo u čuzi i nadajmo se da će nekako uspjeti pratiti Bayernove utakmice. :D

The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la The Scarface » 14 ožu 2014, 12:49

Hopfner novi predsjednik, Hainer(adidas) glavni u odboru.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 14 ožu 2014, 12:55

Očekivano, ali u svakom slučaju i dobra odluka.

Hopfner je tu već više od 30 godina, možda nema takvo "ime" k'o Uli u cijeloj branši, ali u svakom slučaju je dosta dobra zamjena :bravo:
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la melodyne » 14 ožu 2014, 12:55

Sta mu je ovo trebalo?! :cry: Jebem ti pare! Vecito te proklete pare! Jako sam tuzan i pomalo zabrinut za buducnost kluba. Ne znam kako ce sve ici bez njega. Nemamo dugovanja, stadion pripada samo nama imamo odlicne sponzore koji daju po sezoni oko 85 miliona neka me neko ispravi ako nije tacno. I tri partnera koji su iz Bavarske (Adidas, Audi i Allianz) Nakon sto smo otplatili stadion imamo jos 20 miliona na raspolaganju koji mogu da se uloze u ekipu :bravo: Jel zna neko koliko para je na festgeldkontu? U jednom Bayernovom dokumentarcu kazu da je oko 150 miliona evra :legendo: ? Sa finansijske strane smo vrhunski postavljeni. Samo se nadam da ce klub i dalje funkcionisati kao sto je do sada.

Slavicu dan kada vidim Ulija na tribini kako slavi pobedu :cry:

A ko da bude predsednik ne znam... Mislim da Beckenbauer nije za to mesto a ni Kahn. To mora biti Rummenigge ili Hopfner. Ovu odluku bi bilo najbloje da Uli odluci.

The Scarface napisao:Hopfner novi predsjednik, Hainer(adidas) glavni u odboru.

Odlicno! :navijac:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la mirko0410 » 14 ožu 2014, 14:52

Hainer iz Adidasa je novi predsjednik, Bayern je u dobrim rukama. Ne ovisi samo o jednom čovjeku odlično je vođen, momčad je pokrivena na svim mjestima i mislim da se na terenu neće ništa promjeniti. Kaj se tiče Ulija, tri godine prođu začas i brzo se bude vratil natrag, ne baš na neku veliku poziciju ali vratit če se on. Bitno da je Bayern financijski stabilan.
mirko0410
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la The Scarface » 14 ožu 2014, 16:24

Jesam li lijepo gore napisao da je Hainer postao glavni u odboru a ne predsjednik.
Hopfner je dobio tu neku predsjednicku titulu, ali ce se svakako uskoro odrzati izbori u kojima ce clanovi kluba birati predsjednika.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 14 ožu 2014, 17:32

Sve po starome, možda budu malo teži pregovori oko kupovine igrača, ali upravo ova 'mala' kazna je dovoljna kako bi se Uli vratio na slobodu i mogao dijeliti opet savjete koga eventualno uzimati ako Sammer i co. budu u dilemi.

Složili smo ekipu za narednih 4-5 godina, a ne vidim kako bi se ekipa trebala mijenjati nego kozmetički, tj. prodavati nezadovoljne igrače, instalirati Hojbjerga, možda i Cana nazad, dovesti nekog nadarenog stopera kroz naredne dvije godine i eventualno novo extra krilo dovesti.

Klub je osiguran na svim razinama. Ne mogu vidjeti radikalan pad narednih 4-5 godina s ovakvim rosterom, sportskim direktorom pa i trenerom.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Gerd Muller » 14 ožu 2014, 20:32

Breitnera ili Kahna za predsjednika.Rummennige neka ostane predsjednik izvrsnog a Hainer nadzornog odbora.
“Tko se god uzvisuje, bit će ponižen, a tko se ponizuje, bit će uzvišen.”
Gerd Muller
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 15 ožu 2014, 01:50

Murta napisao:Koga god zaposlili, to ne smije biti Beckenbauer. On je u medijima srao po svima iz sadašnje momčadi i ne može biti predsjednik njihovog kluba.

Kaiser je i dalje vrlo omiljen u klubu i među navijačima. On da hoće da se prihvati, ne bi bilo problema. Međutim, on je prije već rekao da se ne misli vraćati na neku od funkcija.
Beckenbauer ima dobar odnos i dalje s par igrača, njegove kritike su često i korisne, on je takav. Pa on je dok je bio predsjednik (i to baš kada je ta funkcija bila bitna , prije nastanka Bayern AG) znao nazvat ekipu Altherrenmanschaft :D . Njegove kritike su korisne, zna biti oštar u kritikama kada treba, a zna i pohvaliti kada treba. Međutim, Kaiser niti ima neku volju da se sada opet vraća na neke funkcije, a s druge strane on je svoje dao, završio je s tom nekom svojom ulogom. A znamo da je on Bayernu puno dao, dok je klub vodio i on je već (naravno zajedno s Ulijem) postavio temelje stabilnog, čvrstog Bayerna.
Murta napisao:Već sam pisao da ne bi bilo pametno niti Stoibera iz razloga što je njegova politička karijera imala nekoliko kontroverzi i stvarno bi bilo previše da nam i drugi predsjednik završi na sudu.

Ma Stoiber ne bi bio toliko dobro rješenje, jer nema on taj pravi osjećaj za fudbal i poznavanje materije, koje bi jedan predsjednik Bayerna trebao imati. Razumije se on dosta, dugo je tu u odborima, privržen je klubu, ali ipak je on više političar te fali mu to nešto, taj pravi osjećaj za tako bitnu funkciju...
Murta napisao:Ulijeva uloga je prvenstveno ceremonijalna. Za mene postoje tri kandidata - Hopfner, Breitner i Kahn. Hopfner se umirovio, ali ova pozicija mu ne bi predstavlja neki veliki posao. Breitner je osoba koja zadnjih godina ima veliki ugled u medijima, "pomirio" se sa svima iz Bayerna, moguće ga je zamisliti kao predsjednika kluba. Kahn je moj autsajder. Mislim da svi od njega očekujemo da postane nekakav djelatnik kluba, a uzevši u obzir da je do sada pokazivao nevoljkost prema tome, ovo mu je prilika polako ući u FCB.

E gledaj sada nešto. U pravu si ti kada kažeš da je ta funkcija od prilike ceremonijalna. U suštini predsjednik kluba više nije u operativnim poslovima nakon što je u Bayernu nastao Bayern AG, jer su organi AG-a bitniji. E sada Kaiser dok je bio predsjednik prije AG-a naravno da je obavljao i bitne operativne poslove, on podpredsjednici plus Uli kao menadžer vodili su te ključne poslove za klub. Poslije je i Franz bio predsjednik ( a naravno u isto vrijeme predsjednik nadzornog odbora, a na tim mjestima ga naslijedio Uli) i on zaista i jeste obavljao tu funkciju na taj neki ceremonijalan način. Ovdje je u suštini čak ta pozicija predsjednika nadzornog odbora bitnija, jer nadzorni odbor nadzire rad upravnog odbora, daje određene saglasnosti, pogotovo po izuzetno bitnijim pitanjima potrebna je njihova saglasnost.
Znači te funkcije je Kaiser baš tako i obavljao. Nakon transformacija u klubu, on se povukao iz operativnog dijela i držao se tih nadležnosti koje je imao.

E sada, kada ga je Uli naslijedio stanje nije baš ostalo isto, jer on je i dalje dosta sudjelovao u operativnim poslovima, u dosta navrata je sudjelovao iz sjene. Tako se Uli lično sastao s Pepom , odradio najbitniji dio pregovora i presudio u tome da ovaj dođe u Bayern. Još niz poslova je Uli obavljao i dalje, naravno zajedno s Kalleom a poslije i Sammerom. Znači za te neke presudne momente će Uli faliti.
Ali s druge strane Uli je već sve dobro pripremio, pogotovo dovođenjem Sammera u klub, zime nema. Sammer je slično oštar kao Uli, ima gard, ima stav, zna kada treba smirit euforiju, kada treba napast druge i potpalit vatru, kako skinut pritisak sa ekipe i slično. Velika sreća za klub je što je došao Sammer, koji će vremenom postati još bitniji faktor. A i nedavno smo ovdje spominjali, koliko je Sammer za uspješnu prošlu sezonu bio zaslužan.

Uli će više ostaviti ljudsku prazninu, svima će nedostajati njegovo prisustvo, njegovo radovanje i bodrenje ekipe i jednostavno na tom nekom ljudskom planu će biti praznina i svima će se na to biti teško navići.
Ali klub generalno ima dobru osnovu i na dobrim je temeljima.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la katsche » 15 ožu 2014, 16:09

panda napisao:Što Bayern gubi odlaskom Ulija ?

Realno ništa. On je već sve obaveze koje je i imao prebacio na druge. Pisao je već Murta o tome - njegova sadašnja pozicija je bila samo figurativna. Gubi se velika vodeća figura i stvaratelj svega toga. Ali što se tiče samih funckija, ništa.

upravo to
a ima dovoljno ljudi u Bayernu koji imaju mozga tako da nema uopce nikakve brige

bit ce to Hopfner, kojeg ce clanovi potvrditi na skupu u Audi Domu, 2.5.2014. u 19sati

a Uli ce se sad fino odmoriti u zatvoru, i nakon dvije godine ce on izaci van....dobro vladanje bla bla bla
jebga zajebo se covjek u zivotu i nista u bajbok, nece cak ni na reviziju odamh reko 3,5 godine su ok za ono sto sam napravio

svejedno...za mene je i bit ce uvijek Hoeness jedna velika svjetla tocka naseg Bayerna
katsche
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la TiLe » 22 ožu 2014, 12:18

TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 24 ožu 2014, 11:17

Mislim da ce se ici linijom da se nista ne mijenja i da se nastavi s Ulijevim djelom.

Malo mi je cudno kada netko kaze da Bayern ode u kurac sada. Nema nekog smisla ali ok, svak ima svoj stav.

Da je Hoeness 2007. zavrsio u zatvoru onda bi bilo posljedica, ali Bayern je vec neko vrijeme sposoban raditi i RASTI bez Ulija. Covjek je jedan od najzasluznijih ljudi za ovakav Bayern, postavivsi ovakve temelje.. sada se moze i bez takvog autoriteta. Iako ostaje jako gorak okus njegovim odlaskom
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

Vrati se na: Arhiva