CHAT

Sve i svašta...

Re: CHAT

PostPostao/la doro » 25 stu 2021, 19:56

ivan napisao:Vidiš ja imam samo problem s time što šansa nije 99, 95 ili 90% a ljude se indirektno tjera na cijepljenje. A postoje šanse, iako neznatne, za teže komplikacije pa i smrt nakon cijepljenja. Iako su šanse male, nitko zapravo ne zna ili ne govori pojedinoj osobi kolike su šanse za nju.
Dok je tako, po meni mora bit svakome na izbor koji će rizik uzet.

Općenito mi nije jasno kad pandemija prestaje. Kad se "svi" cijepe ili kad ne bude bolesnih više? Jer što kad se svi cijepe, a ljudi i dalje budu zaraženi i po bolnicama? Jel onda i dalje pandemija i mjere ili se s time staje?
Ili je takav scenarij nemoguć ako svi budu cijepljeni?


Ovako ovo cijepivo pandemiju nece rijesit i zato je bolesno sto se ovako sile ljudi,razloga je sto pa mi se neda toliko pisat.Dalje pandemija ili epidemija staje kad se procjepi 70% ljudi al cijepivo mora bit pogodjeno ovo to nije.
Dalje virusu nije cilj da ubije zivo bice zato i mutira stalno,kad bude prejak onda sam nestane poput SARSA i MERSA.Virus se zeli trajno nastanit u stanicama zato i mutira a ne da nekog ubi.
Sto je genom veci virus manje mutira,ovaj virus je jednoclani a opez ima veliki genom...u prijevodu zajeban je tesko ga se budemo rijesili.2 su izlaza da se promjeni na nacin da smanji genom i jos brze mutira te sam sebe unisti u tzv krivom kodu pogreske a drugi da se nase tijelo prilagodi sa imunitetom ljudskim.
Zasto cijepiva nisu efikasna? Zato jer prebrzo padaju antitijela kao i kod svih corona virusa.Nema trajnog ni duljeg imuniteta kod obitelji korona virusa to je problem.Ovi debili zele pikat ljude svakih 1-3 mj i tu je glavni problem.

Kaj mozemo napravit je testirat sve u bolnicama,starackim domovima,kvalitetnije maske pod obavezno KN 95 i igrat taktiku pustanja virusa sto je sad napravio U.K...Zasto? jer glavni problem je nagla uzlazna krivulja sto bolnice tesko gutaju...sve ovo je obrana nespremnog zdravstva u cjelom svijetu.Umjesto da gradimo bolnice radimo shoping centre i avione a licemjerno pricamo da je zdravlje najvaznije.

Nadam se samo da ovo sranje od cjepiva stiti bar 20-30% a najnovije studije govore da nakon 3-4 mj stiti doslovno nista i da ljudi nece imat zdrastvene posljedice nakon nrkog vremena jer cista je laz da se nemogu pojavit nakon duzeg vremena jer kod svih cijepiva se to desavalo a ovim smo procjepili ljude kao nikada dosad brojcano.
Avatar korisnika
doro
Član fan cluba
Član fan cluba
 
Postovi: 13131
Pridružen: 04 ruj 2008, 20:57

Re: CHAT

PostPostao/la doro » 25 stu 2021, 20:03

Marac

Tesko je ovako komunicirat uzivo ti sve u 15-20, min objasnim.

Broj smrti koje sad guraju cijepljeni ili ne je presmjesan i tesko povrsan.Zasto zbog hrpu razloga nabrojat cu najvaznije.Zima tek pocinje,zavisi o kvaliteti zdravstva,gustoci,vremenu,klimi,zagadjenosti,siromastvu,korupciji,stresu,stsndardu i ono jako vazno starosti naroda i njegovog zdravlja.Gdje je tu Hrvatska,Rumunjska,Makedonija i Bugarska itd.Siroko je to polje.Sve procjepljene zemlje tek zahuktavaju zarazu koja je krenula sa Balkana kao i prosle godine.Rezultat se gleda na kraju utakmice.
Avatar korisnika
doro
Član fan cluba
Član fan cluba
 
Postovi: 13131
Pridružen: 04 ruj 2008, 20:57

Re: CHAT

PostPostao/la marac » 25 stu 2021, 20:04

ivan napisao:Vidiš ja imam samo problem s time što šansa nije 99, 95 ili 90% a ljude se indirektno tjera na cijepljenje. A postoje šanse, iako neznatne, za teže komplikacije pa i smrt nakon cijepljenja. Iako su šanse male, nitko zapravo ne zna ili ne govori pojedinoj osobi kolike su šanse za nju.
Dok je tako, po meni mora bit svakome na izbor koji će rizik uzet.

Općenito mi nije jasno kad pandemija prestaje. Kad se "svi" cijepe ili kad ne bude bolesnih više? Jer što kad se svi cijepe, a ljudi i dalje budu zaraženi i po bolnicama? Jel onda i dalje pandemija i mjere ili se s time staje?
Ili je takav scenarij nemoguć ako svi budu cijepljeni?


A kuzim - mislim, bilo bi super da je 99% ili koliko god sansa. Ali, nije binarno - nije crno ili bijelo, nego je sivo u hrpi nijansi.

Mislim da se primarno ljude "tjera" i pokusava motivirati na cjepljenje jer je sansa da zavrsis u bolnici sa vecim posljedicama drasticno manja + sansa da se zarazis malo manja + sansa da zarazis isto manja.

Primarno se zdravstveni sustav zeli zastititi.

Sanse su razlicite jer je ekipa razlicita, ali se zna da su pretili, stariji ljudi (60+) i ljudi s komorbiditetima (rak, leukemija, itd) imaju lose sanse, pa cak i sa cijepivom.

Nazalost, sve je to statistika - a hrpa ljudi se hvata i uvijek razmislja u apsolutnim iznosima 100% ili 0% jer je lakse. A zivot tak ne funkcionira.

---

Vezano za pitanje kraja pandemije - ja mislim da ona prestaje kad zdravsteni sustav nece biti po pritiscima i valovima stresa zbog jedne jedine bolesti (covida). A da bi se to dogodilo - ili se mora hrpa ekipe cijepiti (i samim time smanjiti bolest i zarazu) ili se mora hrpa ekipe zaraziti (i oporaviti ili ne) kako bi stekli imunitet.
Bundesliga - posljednja šansa za spas nogometa!!!

Hier ist Leben, hier ist Liebe, hier ist Feuer und drum bleibt München Deutschlands bester bis in alle Ewigkeit!
Avatar korisnika
marac
Član fan cluba
Član fan cluba
 
Postovi: 1418
Pridružen: 10 pro 2008, 15:16
Lokacija: Travno, Zagreb

Re: CHAT

PostPostao/la marac » 25 stu 2021, 20:14

doro napisao:Marac

Tesko je ovako komunicirat uzivo ti sve u 15-20, min objasnim.

Broj smrti koje sad guraju cijepljeni ili ne je presmjesan i tesko povrsan.Zasto zbog hrpu razloga nabrojat cu najvaznije.Zima tek pocinje,zavisi o kvaliteti zdravstva,gustoci,vremenu,klimi,zagadjenosti,siromastvu,korupciji,stresu,stsndardu i ono jako vazno starosti naroda i njegovog zdravlja.Gdje je tu Hrvatska,Rumunjska,Makedonija i Bugarska itd.Siroko je to polje.Sve procjepljene zemlje tek zahuktavaju zarazu koja je krenula sa Balkana kao i prosle godine.Rezultat se gleda na kraju utakmice.


Ha znam - uvijek je tesko pismeno komunicirati, dat link na clanak iz kojeg si izvadio neke zakljucke i lakse je pricati ovak uzivo nabrzaka :)

Tak da - nema potrebe. U pravu si i sve 5. S obzirom da sam hrpu vas hrpu upoznao i da ste mi realno dragi, ja drzim fige i nadam se da se nikom od ljudi ovdje i njihovih bliznjih nista ne dogodi dok pandemija ne prode jer su/ste uvjereni da je cjepivo zlo.

A ako fakat je "zlo" (kaj god to znacilo), prvi cu 2030e reci da sam bio kreten sto sam se cijepio i imam posljedice, zajedno sa jos 3+ milijarde ljudi.

[zadnji post na ovu temu od mene]
Bundesliga - posljednja šansa za spas nogometa!!!

Hier ist Leben, hier ist Liebe, hier ist Feuer und drum bleibt München Deutschlands bester bis in alle Ewigkeit!
Avatar korisnika
marac
Član fan cluba
Član fan cluba
 
Postovi: 1418
Pridružen: 10 pro 2008, 15:16
Lokacija: Travno, Zagreb

Re: CHAT

PostPostao/la doro » 25 stu 2021, 20:43

Nije zlo vec nije dovoljno dobro da zaustavi pandemiju to je cijela spika.Ako im je zdravstvo problem pa kaj su sve drzave radile?! zreci mi jednu u Europi koja je napravila bar jednu bolnicu posebnu za covid?! Nijedna ja cu ti rec...di je plan b ak brzo sklepana cijepiva nece bit uspjesna kao sto je ovo?! Totalno su vodje sjebale ispit vodjenja a sad se jos daju ucjenjivat od korporacija i razno raznih ludjaka koji sire shizofreniju zbog nemoci nad prirodnim fenomenom radeci vecu stetu nego koristi.Tu je glavni problem i malo razumnih ljudi zeli stat na loptu jer ovo vodi u ludilo.
Pikanje svakih 3 mj i tako godinama?! O cemu tu pricamo?! Pa nije to hripavac,djecja paraliza ili monunukleoza gdje je trajni imunitet vec virus iz porodice corona a one izazivaju prehladu tj respiratorne probleme i imunost pada vec od 1-3 mj.
Zadnja izmjena: doro; 25 stu 2021, 20:45; ukupno mijenjano 1 put/a.
Avatar korisnika
doro
Član fan cluba
Član fan cluba
 
Postovi: 13131
Pridružen: 04 ruj 2008, 20:57

Re: CHAT

PostPostao/la marac » 25 stu 2021, 20:44

Ok :)
Bundesliga - posljednja šansa za spas nogometa!!!

Hier ist Leben, hier ist Liebe, hier ist Feuer und drum bleibt München Deutschlands bester bis in alle Ewigkeit!
Avatar korisnika
marac
Član fan cluba
Član fan cluba
 
Postovi: 1418
Pridružen: 10 pro 2008, 15:16
Lokacija: Travno, Zagreb

Re: CHAT

PostPostao/la ivan » 25 stu 2021, 20:47

doro napisao:reci mi jednu u Europi koja je napravila bar jednu bolnicu posebnu za covid?! Nijedna ja cu ti rec...

Srbija :haha:
Avatar korisnika
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator
 
Postovi: 5158
Pridružen: 21 ožu 2014, 14:30

Re: CHAT

PostPostao/la doro » 25 stu 2021, 20:55

Marac malo ti je infantilni post gore koda si se naljutio jer eto ti si se cijepio pa tko ce tebi sad nesto govorit.
U zadnjem Lancetu ti je objavljena studija gdje kod 200 tinjak ljudi zarazilo pola cijepljeni pola ne i onda uzet uzorak virusa te je bio potpuno jednak kod obiju skupina.Lancet je najugledniji medicinski casopis na svijetu.

Ja bi prvi htio da cijepivo ovo rijesilo pandemiju al nije i nece nazalost.
Sam si reko da nije sve crno bijelo vec sivo a ti bas po ovom prvom il je il nije.Ovo je komplesni problem i tako se mora resavat a ne ko ludjaci samo jedno.Sve sto sam napisao su argumenti nikakve teorije izmisljenje ako ne vjerujes meni provjeri kod nekog kvalitetnog virologa .

Lp
Avatar korisnika
doro
Član fan cluba
Član fan cluba
 
Postovi: 13131
Pridružen: 04 ruj 2008, 20:57

Re: CHAT

PostPostao/la doro » 25 stu 2021, 20:58

ivan napisao:
doro napisao:reci mi jednu u Europi koja je napravila bar jednu bolnicu posebnu za covid?! Nijedna ja cu ti rec...

Srbija :haha:



Kaj su 3 satora vojna napravili :lol:

Oni se spikali ruskim i kineskim pikicama a tek one su najlosije se pokazale....plus to su vektorska cijepiva.
Avatar korisnika
doro
Član fan cluba
Član fan cluba
 
Postovi: 13131
Pridružen: 04 ruj 2008, 20:57

Re: CHAT

PostPostao/la marac » 25 stu 2021, 21:11

doro napisao:Marac malo ti je infantilni post gore koda si se naljutio jer eto ti si se cijepio pa tko ce tebi sad nesto govorit.
U zadnjem Lancetu ti je objavljena studija gdje kod 200 tinjak ljudi zarazilo pola cijepljeni pola ne i onda uzet uzorak virusa te je bio potpuno jednak kod obiju skupina.Lancet je najugledniji medicinski casopis na svijetu.

Ja bi prvi htio da cijepivo ovo rijesilo pandemiju al nije i nece nazalost.
Sam si reko da nije sve crno bijelo vec sivo a ti bas po ovom prvom il je il nije.Ovo je komplesni problem i tako se mora resavat a ne ko ludjaci samo jedno.Sve sto sam napisao su argumenti nikakve teorije izmisljenje ako ne vjerujes meni provjeri kod nekog kvalitetnog virologa .

Lp


Pa pitao sam te gore za link i jel taj rad autoriziran i prosao sve recenzije. Pa rekao si gore da je tesko komunicirati i da zelis uzivo. Ja sam se zahvalio.

Ti nisi dao nikakav link ni nista nego idalje pricas ovak sve posvud, bez zareza i 30 rijeci u recenici, usklicnici i upitnici i full emotivno realno gdje kombiniras korporcije, bolnice, cjepiva i svasta nesto. Kruske i jabuke i sve ostalo u istoj recenici.

Nije zlo vec nije dovoljno dobro da zaustavi pandemiju to je cijela spika.Ako im je zdravstvo problem pa kaj su sve drzave radile?! zreci mi jednu u Europi koja je napravila bar jednu bolnicu posebnu za covid?! Nijedna ja cu ti rec...di je plan b ak brzo sklepana cijepiva nece bit uspjesna kao sto je ovo?! Totalno su vodje sjebale ispit vodjenja a sad se jos daju ucjenjivat od korporacija i razno raznih ludjaka koji sire shizofreniju zbog nemoci nad prirodnim fenomenom radeci vecu stetu nego koristi.Tu je glavni problem i malo razumnih ljudi zeli stat na loptu jer ovo vodi u ludilo.
Pikanje svakih 3 mj i tako godinama?! O cemu tu pricamo?! Pa nije to hripavac,djecja paraliza ili monunukleoza gdje je trajni imunitet vec virus iz porodice corona a one izazivaju prehladu tj respiratorne probleme i imunost pada vec od 1-3 mj.


Tak da - sve 5. Ti si u pravu i dobro. I ja sam usutio i sad ti opet nije dobro :)
Bundesliga - posljednja šansa za spas nogometa!!!

Hier ist Leben, hier ist Liebe, hier ist Feuer und drum bleibt München Deutschlands bester bis in alle Ewigkeit!
Avatar korisnika
marac
Član fan cluba
Član fan cluba
 
Postovi: 1418
Pridružen: 10 pro 2008, 15:16
Lokacija: Travno, Zagreb

Re: CHAT

PostPostao/la doro » 25 stu 2021, 21:59

Budes i ti imao dijete radio 10h trcao u vrtic i ceko zenu da dodje da preuzme bebu da mozes na wc otic i jos se brinut o bolesnom ocu pa budes onda pazio na zareze ok.

Link ti je stavio Lauc na svom profilu mlad si pa potrazi nije tesko na fejsu.
Da sve to utjece na konacnost sto sam nabrojao ako ne razumijes velis ne razumijem i sve 5 .

Prvi si poceo bit sarkastican bez imalo argumenata.Da prosao je recenziju inace nebi ni bio objavljen nisu to 24 sata ili rtl portal.

Od samog početka upozoravam da "stroge mjere" rade puno više štete nego koristi. Na kraju ćemo se ionako svi zaraziti, a šteta koju su napravile "stroge mjere" je doslovno kataklizmička... Sada se o tome sve više i više otvoreno piše i u svijetu.

U Hrvatskoj su mjere bile blaže pa je i šteta manja no u drugim zemljama, no ne zaboravimo da su pritisci da i mi uvedemo lockdown u studenom prošle godine bili iznimno jaki. I sada se opet čuju takvi glasovi, iako je potpuno jasno da već dva tjedna imamo pad broja potvrđenih zaraženih, a već drugi dan se smanjuje i ukupno broj hospiraliziranih ljudi koji su pozitivni na SARS-CoV-2.

Sad ja zavrsavam s tobom.Lp
Avatar korisnika
doro
Član fan cluba
Član fan cluba
 
Postovi: 13131
Pridružen: 04 ruj 2008, 20:57

Re: CHAT

PostPostao/la marac » 25 stu 2021, 22:07

Ok :)
Bundesliga - posljednja šansa za spas nogometa!!!

Hier ist Leben, hier ist Liebe, hier ist Feuer und drum bleibt München Deutschlands bester bis in alle Ewigkeit!
Avatar korisnika
marac
Član fan cluba
Član fan cluba
 
Postovi: 1418
Pridružen: 10 pro 2008, 15:16
Lokacija: Travno, Zagreb

Re: CHAT

PostPostao/la doro » 26 stu 2021, 08:42

Da ne pricamo samo i cijepljenju evo par korisnih stvari da se ojaca imunite jesen-zima.

Kod nas nasi "vrsni" doktori vele uzmi lupocet to im je krajnji domet jer oni imaju papir u djepu "diolomu"

Znaci ovako sto uzimat: cink 10-20 mg,d vitamin 5-10 qg najbolje kod njega uzet di vec ima kalcija i K1 vitamin jel se onda bolje apsorbira,vitamin c( preporucam liposomalni tekuci 500 mg) jer ne sjeda na zeludac i ako dobite slucajno koronu uzet aspirin protiv zgrusavanja krvi....ovo sve je prevencija i daje se u nekim razvijenijim zemljama bitno poboljsava imunite kroz zimski period pun viroza.Nista od ovoga ne uzimat na taste vec nakon obroka.

A sad malo biljnoga:Cejlonski cimet umjestat u mlakoj vodi sa medom,drvena ili plasticna zlica,djumbir caj(friski naribat sa kamilicom,propolisom spricat grlo i malo pod jezik obavezno alkoholni i vrlo vazno fizioloskom otopinom stavit u pumpicu i spricat nos vise puta dnevno.Preporuka koristit kurkumu i maslinovo ulje u jelima.
Avatar korisnika
doro
Član fan cluba
Član fan cluba
 
Postovi: 13131
Pridružen: 04 ruj 2008, 20:57

Re: CHAT

PostPostao/la anton 1983 » 20 pro 2021, 12:53

Ne znam Murta jel si sto azuriro il smo dobili kvalitetniji server?
JA VOLL HERR FLICK!!!! :twisted:
Avatar korisnika
anton 1983
Uli Hoeneß
 
Postovi: 21851
Pridružen: 04 ruj 2008, 15:54

Re: CHAT

PostPostao/la Murta » 20 pro 2021, 13:52

Mislim da su ovi mijenjali infru nedavno, moguće da smo dobili kvalitetniji server.
Avatar korisnika
Murta
Sekretar
Sekretar
 
Postovi: 8469
Pridružen: 05 lis 2008, 07:55
Lokacija: Zagreb

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Svaštara

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost