FILMOVI/SERIJE/TV

Sve i svašta...

Re: FILMOVI/SERIJE/TV

PostPostao/la Red passion » 18 pro 2013, 01:28

Meni odmah na prvu je postao. Top 3 svih vremena, stavio bih na sami vrh jer takva 3 filma snimiti... :legendo: Mislim ono, to se zove film koji ima radnju, po 4 sata jedan film skoro, a 3 dijela. Pitam se danas što sam čekao 10 godina, ali nakon prvog dijela sam preko ljeta samo odbrojavao dane do iduće nedjelje. Osjećao sam se kao da opet imam 9-10 godina. Nešto što stvarno ne pamtim godinama kad su filmovi u pitanju. Tu se baš javljaju svakakvi osjećaji.

Vidim kako si i ti na toj gotovo istoj valnoj duljini kao i ja. Jednstavno kad pucaš naslove, 90% filmova koje vadiš su prije 2000. Akcije, drame, tragedije, balade, romantika, trileri, pustolovni, akcijski, ratni, komedije... Doslovno sve je ostalo u 20. stoljeću. Nama su neki filmovi bili ono uzori kod odrastanja, prije nego što smo internet imali smo o tome sanjali, zamišljali. Jako, ali baš jako puno si mogao naučiti iz takvih filmova.

Danas je to sve relativizam, poluperverzija, kič, fali šarma, osjećaja, pa i topline u neku ruku. Ne može ti opipati puls kao što su filmovi iz prije 2000., a prvenstveno oni prije 90-ih pa unatrag dokle može.

Možeš se na dosta filmova rugati kao što i jesam zadnjih 11-12 godina, ali kad postaneš stariji i nije ti to nešto. Sve je to bilo na jednokratni doživljaj, ništa ne ostaje nakon toga.

Klinci ne odrastaju na tome, nego na One tree hill, nekakve NFL sheme, svugdje neki faggoti, cheating, bitch this-that, pre-after party... Nije to kao što su nama bili spagetti vesterni, Prljavi Harry, filmovi o WW2, Schindlerova lista, Star Wars, čak i ti štemeri što su bili, pa i nekakve romantične komedije i drame, komedije općenito itd.

Da ne kažem za remake filmove... Kad su ove filmove po stripovima junaka Superman, Batman i sl. išli na remake, nisu mi legli najbolje. Batman od svih mi je loše sjeo. Sve super i 5 kako se to snimilo, radnja odlična no potpuno promijenjena shema i sve što mi nije leglo. Spiderman sa Tobyjem mi je još i super ispao, a Superman slabo. Više mi Reeve ostao u sjećanju. Da ne govorim o hororu Teksaški masakr i to. Nema poput onog iz 80-ih, početak filma sa Harryjem voditeljičinim pimekom, pick-upom sa satelitskom koji fura u rikverc pa mu pola mozga odvali. :haha:

Pa Freddy Kruger, Djeca Kukuruza i gdje bude onaj Jason. Neke stvari ne mogu ići na remake. Oni Hitchcockovi filmovi su meni remek-djela za ona vremena. Naježio sam se kad sam sve filmove gledao, premoćno nešto kakav je to majstor bio.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la katsche » 18 pro 2013, 09:08

Lennon napisao:Al najjače, na das Boot-u par scena, ono tišina, čuje se pivkanje razarača i posada čeka što će biti, i to traje par sekundi.. napetost. I onda buummm.. predobro!

Kad je film napravljen, 1982 ak se ne varam?

1981.
evo vam directors cut od 3,5sata....fino bez titlova :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=i-8TtwnSS6Q
katsche
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 18 pro 2013, 09:13

Imal' sam i ja neku averziju prema Gospodaru, iako više se ni sam ne sijećam zašto
nisam ga bio pogledao u kinu (nijedan od njih), a kad su došli na TV uvijek su me ubile reklame, pa čak dok sam i počel gledati prekinul sam nakon možda sat vremena. Onda si fino u 8. razredu polomio nogu i našao vremena da pogledam sva 3 djela i bio oduševljen :mrgreen: :mrgreen:

Ja možda sa 20 (za tjedan dana i 21 :P ) i nisam toliko star, ali svejedno sam odrasel' na filmovima i serijama od prije novog tisućljeća - od The Naked Gun, Police Academy, Goodfellas, Schindler, Star Wars, Dirty Harry. Just to name a few. A od serija Family Matters (Steve Urkel jel :mrgreen: ), Dallas, Hart to Hart, Knight Rider i sl.

od ovih novijih stvari ima čak i par solidnih serija za nasmijati - Two and a half men (barem sa Sheenom, ovo sa Kutcherom nisam ni počeo gledati :a045: ), How I Met Your Mother prvih 3-4 sezone dok su još imali dobre gagove itd.

a od novijih filmova kao što rećeš - Spidey sa Tobeyem je meni isto OK, meni osobno Transformers jedinica jer sam bil' ogromni fan crtića, Iron Man zbog Downeya, Gladiator, Meet the Parents (Deniro), Hannibal (Hopkins je jebeni car), Pirati sa Deppom i sl.
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la doro » 18 pro 2013, 15:57

FCB_general napisao:Juppko nam voli U96 - Das boot. ;)

panda napisao:ima fakat gro dobrih filmova od prije 2000. :)

Ja sam baš ono romantičar, mene to sve uvijek posebno znalo šarmirati i inspirirati. Ovo u 21. st. samo bacaju pedere, cirkuse, debilizam, previše seksa, uglavnom i nemaju ideje što snimati više.

Prije 2000. se znalo u godini izbaciti par vrhunskih filmova koji će ono biti praktički evergreen. Ovo poslije mi sve ostalo na Gospodaru prstenova kojeg 10 godina nisam pogledao, a onda me trilogija totalno pogodila i ukorijenila se u srce i dušu. Ajde još i taj Star Wars kojeg isto obožavam od malih nogu.

Pa Vojničina s Clintom Eastwoodom mi je isto legendaran film na kojeg pišam od smijeha :hehe: Jednostavno svijet i vrijeme, doslovno sve stane kad tako ti meni najdraži filmovi se vrte. Ne skidam ih s neta namjerno da ne budem u napasti od gledanja, već iščekujem na tv-u da ih prikažu i onda opet ista napetost može biti ponovljena. :D

Jedino što bih trebao kao reminder napraviti je uzeti jednu bilježnicu ili rokovnik i pisati naslove svakog mog omiljenog filma. To mi zadnjih 10 godina stalno događa, brdo jedno a ne sjetim se svih. Ovako bih trebao voditi evidenciju. 8-)

ti si posljedni romantik, kao rui costa reko vela i ostal živ :haha:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lahm » 18 pro 2013, 16:55

I kakav je Stalingrad 2013 ?
Da li se isplati pogledati ? Da ne bude opet da popusim sat-sat i pol bezveze. :mrgreen:
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Red passion » 19 pro 2013, 00:15

doro napisao:ti si posljedni romantik, kao rui costa reko vela i ostal živ :haha:

Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lennon » 19 pro 2013, 00:20

Btw, prije nek pođem u krpe, novi Stalingrad je razočarao. Po ničem se ne može mjerit s Stalingradom 1993. A kad sam već spomenuo WW2 temu (opet), sjetih se da je i Patton jedan od boljih filmova, za preporuku.
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lennon » 19 pro 2013, 00:29

Lahm napisao:I kakav je Stalingrad 2013 ?
Da li se isplati pogledati ? Da ne bude opet da popusim sat-sat i pol bezveze. :mrgreen:

Eto frende odgovorih ti u postu prije. I skinuo sam 720p, relativno solidan torrent, i sve kaj govore Njemci, Ruski glas prevađa i opće neznaš ko je kaj reko. A film je ono više baziran na efektima nek nekoj priči. Možeš probat al ja baš i nisam zadovoljan.
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 20 pro 2013, 17:43

@general

panda
Admin
Admin

PostPostao/la katsche » 20 pro 2013, 18:08

Halimin put

Neprijatelj

Wir Kinder vom Bahnhof Zoo
katsche
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la doro » 20 pro 2013, 19:23

katsche napisao:Halimin put

Neprijatelj

Wir Kinder vom Bahnhof Zoo

ovo zadnje kultna knjiga :bravo:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 20 pro 2013, 20:46

panda napisao:@general

:bravo:
Nakon svakog odgledanog filma nisam mogao doći k sebi i već na idućem bi se to samo povećavalo. :D Remek-djelo, a ja 10-12 godina sam uvijek imao razlog zašto odgoditi. :doh: :doh: :doh:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 25 pro 2013, 23:42

Riješio i ja novog Hobbita ;)

Meni je bilo super - iako sam ja i ljubitelj Tolkiena / Jacksonovih adaptacija Tolkiena

najveća frka je ipak čekanje od godinu dana za 3. nastavak smile44
panda
Admin
Admin

PostPostao/la HolgerBadstuber » 26 pro 2013, 21:29

panda napisao:@general

Evo gleda se sutra ovo. Skinuo sam LOTR 1, 2 i 3, sve extended verzije jos prije i stoje na HDD i sutra ce se sve 3 pogledati iako sam LOTR 1 vec pogledao. A onda Jobbit 1 i 2. :a045:
HolgerBadstuber
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la melodyne » 26 pro 2013, 22:53

Sinoc sam odgled'o Kokowääh, nije los...
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Svaštara