Rukomet

Sve i svašta...

Re: Rukomet

PostPostao/la Miki » 11 kol 2012, 15:13

Tu sam ja. :D Nisam ranije vidio ovo što si postavio. Svaka čast za pobjedu, zasluženo. Em što ste vi dobro odigrali, em što su naši pravili toliko glupe greške, da su vam bukvalno dali pobjedu na izvol'te. Evidentno je su naši od EP u padu forme. Jeste tamo bio domaći teren, ali je bila veća borbenost i organizovanost nego sada. Vuković je potpuno u pravu kad je rekao da smo se vratili 5 godina unazad. Sporo, bezidejno, samo se bekovi koriste, a krilo i pivot kao da ne postoje. Imamo stvarno dobre pojedince, ali kao kolektiv smo opet napravili 1 korak naprijed, nazad 2.
No dobro, vi ste se poslije te pobjede i 'osvete' baš naložili, Goluža je tu pobjedu nazvao kako je nazvao. Zato još više volim što su vas opet Francuzi tresnuli o zemlju po ko zna koji put, tj. što je kauboje karao Srbin KARAbatić. :D
To za bronzu me uopšte ne zanima, samo volim što su vam Francuzi oteli zlato, bez ljutnje. ;)
I još da kažem da na klupi imate idiota od trenera, koji je, pored odlične Francuske, najveći krivac za poraz. Najboljeg igrača svijeta drži na klupi 25 minuta, a igra mu tamo neki što je do sada tekme gledao samo sa tribina. :o
I srećno vam u vaterpolu sutra. Isto smo mi u vaterpolu protiv Italijana prošli kao vi protiv Francuza u rukometu - kao bosi po trnju. Realno je da ste najbolji trenutno, ALI spremite se na veliku pomoć sudija Italiji.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Red passion » 11 kol 2012, 16:01

Kakav Karabatić... Taj čovjek ni blizu nije bio onome prije kad je u pitanju napad, golovi, itd, što za obranu ipak nije slučaj sinoć.
Ipak je Thierry Omeyer, za mene najbolji rukometni golman svih vremena, taj koji je cijelu ekipu ukopao već na samom početku, a i kraju uz naravno Accambrayja. On je taj koji je nekoliko zlata skinuo sa vrata Hrvatskoj, bez njega Francuska teško da bi imala ovo što bi imala, bar ne u tolikoj mjeri. Malo tko na ovim prostorima ističe važnost francuskog golmana u igri te reprezentacije, a više Karabatića, Abaloa, Dinarta i co.
Generacija im je nevjerovatna, a gube gotovo samo ako imaju loš dan i nikako nisu raspoloženi. Igraju fantastičnu obranu koja je sigurna uz već spomenutog 'prokletnika', fizički su jaki, imaju Onestu koji je fantastičan izbornik i stručnjak, jednostavno sve i to im se mora priznati. Sinoć da je Hrvatska skinula Francusku, zlato bi i prije finalne utakmice bilo oko vrata, ovako su nam ovi pokazali da su ipak oni za malu nijansu bolji. Goluža ne zna, ovo ono... Iskreno, da je bilo tko bio izbornik Hrvatske umjesto njega, ne bi Hrvatska prošla Francuze. Griješio je, definitivno, posebice s Alilovićem kojeg je držao cijelo poluvrijeme, a imao koliko ono, jednu obranu? Tu je fulao cijelo poluvrijeme. Onda u 2. poluvremenu silne tehničke pogreške ekipe kad bi se došlo kod 1-2 razlike, što bi ovi iskoristili da opet odu na 4-5 razlike. Samo s igračem više je HR mogla dolaziti do nekakvog priključka, no na kraju to izjednačenje je bilo nedostižno.
Bolji je pobjedio i to zasluženo.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 11 kol 2012, 16:14

FCB_general napisao:Kakav Karabatić... Taj čovjek ni blizu nije bio onome prije kad je u pitanju napad, golovi, itd, što za obranu ipak nije slučaj sinoć.
Ipak je Thierry Omeyer, za mene najbolji rukometni golman svih vremena, taj koji je cijelu ekipu ukopao već na samom početku, a i kraju uz naravno Accambrayja. On je taj koji je nekoliko zlata skinuo sa vrata Hrvatskoj, bez njega Francuska teško da bi imala ovo što bi imala, bar ne u tolikoj mjeri. Malo tko na ovim prostorima ističe važnost francuskog golmana u igri te reprezentacije, a više Karabatića, Abaloa, Dinarta i co.
Generacija im je nevjerovatna, a gube gotovo samo ako imaju loš dan i nikako nisu raspoloženi. Igraju fantastičnu obranu koja je sigurna uz već spomenutog 'prokletnika', fizički su jaki, imaju Onestu koji je fantastičan izbornik i stručnjak, jednostavno sve i to im se mora priznati. Sinoć da je Hrvatska skinula Francusku, zlato bi i prije finalne utakmice bilo oko vrata, ovako su nam ovi pokazali da su ipak oni za malu nijansu bolji. Goluža ne zna, ovo ono... Iskreno, da je bilo tko bio izbornik Hrvatske umjesto njega, ne bi Hrvatska prošla Francuze. Griješio je, definitivno, posebice s Alilovićem kojeg je držao cijelo poluvrijeme, a imao koliko ono, jednu obranu? Tu je fulao cijelo poluvrijeme. Onda u 2. poluvremenu silne tehničke pogreške ekipe kad bi se došlo kod 1-2 razlike, što bi ovi iskoristili da opet odu na 4-5 razlike. Samo s igračem više je HR mogla dolaziti do nekakvog priključka, no na kraju to izjednačenje je bilo nedostižno.
Bolji je pobjedio i to zasluženo.

Omejer je igrač utakmice, tu nema šta. Kako je čovjek branio, ono je nevjerovatno. Ali Karabatić je motor ekipe. On je isto što i Ivano kod vas. Ne ističe se sada toliko golovima kao ranije, ali se ističe asistencijama, prodorima, iznuđenim prekršajima, reakcijama u odbrani. Ne vidi se možda to toliko, ali je on jedan od najvažnijih šrafova francuske mašinerije. Da nije njega, Francuska bi bila bar 20-30 % lošija. Francuzi vas godinama tuku i očigledno su za klasu iznad vas, samo je meni nejasno da vi svaku utakmicu protiv njih gubite skoro na isti način. U ostalim utakmicama ste dominantni, efikasni, brzi, snažni u odbrani, kad vašeg komentatora slušaš rekao bi 'Ljudi sa druge planete', ali kad dođu Francuzi, vi se bukvalno userete, što je rekao i Igor Vori. Jednostavno su vam ranijih godina nabili kompleks, tako da kontam da je i to dosta uticalo na rezultat ove utakmice jer se vi bukvalno čitavu tekmu niste mogli sastaviti. Gubite 4 razlike, priđete na jedan, imate šansu da preokrenete, napravite gluposti u napadu, i za tili čas opet je 4 razlike. Očigledno ima neka barijera u glavama, Balić je rođeni pobjednik, ali ovi neki mlađi očigledno nisu. Goluža je posebna priča, lik je izgubio kompas na klupi. Najboljeg igrača svih vremena više od pola tekme drži na klupi, a igra neki anonimus. Nikad čuo za njega. Forsira Kopljara, a lik 0 od 7 šut iz igre. No comment. I sam Balić je rekao da je ovaj sastav Francuske najbolji u istoriji rukometa, tako da tu nema šta više da se doda.
Vama možda ostaje šansa sada kad se povuku Dinar, braća Gille, Omeyer, mada će vam otići Balić, Vori, Lacković, Losert, tako da nisam siguran da ćete im i u budućnosti biti konkurenti. U svakom sl., i ovo je veliki uspjeh i svaka čast za to. Skoro svako takmičenje osvojite medalju i to je za veliki respekt. Ali za zlato je ipak Francuska još uvijek preveliki zalogaj.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la nele-BHF » 11 kol 2012, 22:10

Samo da spomenem bližnje (sestre, majke, rodice) sestrama Bonaventura koje su sudile večerašnju tekmu.
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Miki » 12 kol 2012, 12:42

Cestitke Hrvatskoj na bronzi.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la cruz » 12 kol 2012, 12:45

Miki napisao:Cestitke Hrvatskoj na bronzi.

lijepo od tebe! ;) :bravo:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 12 kol 2012, 13:19

cruz napisao:
Miki napisao:Cestitke Hrvatskoj na bronzi.

lijepo od tebe! ;) :bravo:

;) Zasluzeno, nema sta. Pozdrav cruz. :zivio:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Red passion » 12 kol 2012, 19:51

Francuska je taj problem bila i ostala. Svaka čast momcima na brončanoj medalji. :smajl007:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lahm » 27 sij 2013, 18:44

Danska dobila po pički od Španjolske
ŠPANJOLSKA - DANSKA 35:19
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Red passion » 31 sij 2013, 13:41

Jednom riječju, sramota! Ipak se pokazalo da je greška bila ići na teže protivnike, dok s druge strane smo mogli u finale barem pokušati igrati protiv Danske, Francuske ili Španjolske.

Nema veze, svaka čast našima na bronci! :bravo:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lennon » 15 sij 2014, 16:03

Prati ko opće to ove godine?

Jesmo li konačno spremni na zlato? (Hrvatska)

Gledal sam na ovom EP i Dance i Španjolce i nisu me Bog zna kaj impresionirali (zasad). Mislim da se možemo kak i svake godine pohrvat za medalju, kamo sreće da konačno zlatnu.

U tekmi protiv Bjelorusije mi se najviše dopala naša brza kontra, mislim da smo uz Dance tu najjači.
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 15 sij 2014, 16:09

Gledat ću od četvrtfinala ili polufinala. Ne želim više gledati ove bezvezne utakmice. Baš sam jučer s prijateljem malo popričao o tome, kaže kako su stvarno pretjerali s tim kalendarom i svaki siječanj EP i SP. Što je previše, previše je.

Pratio sam ih redovito zadnjih 10 godina i stvarno sam umoran od tih silnih utakmica i posebice tih poraza u polufinalima i finalima.

Sad ću se zadovoljiti samo gledanjem borbe za medalje(ako dođu do te faze).
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lennon » 15 sij 2014, 16:15

Mi smo jedna velika rukometna velesila, a nismo bili prvi nigdje 10 godina. Tužno al istinito. Stalno igramo, al svaki turnir, najbolje do polufinala. Onda ruke počinju drhtat.
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 15 sij 2014, 16:21

Ne bih ja samo nas krivio zbog toga. Ima tu i drugačija pozadina o kojoj sam čitao na nekim europskim portalima što se govori u nekim krugovima. To se referira prvenstveno na batine naših igrača nakon kojih oni su ubijeni, prebijeni, a ovi Francuzi i Španjolci trgaju parket od brzine na onakvim masama. Ne želim ništa inicirati, ali dosta toga bi i govorilo sve ove godine kad bi mi trpili ubijačinu, a oni i dalje kao od armiranog betona stoje i igraju. Čak je Španjolska pooštrila te kontrole prije koju godinu jer su već svi počeli sumnjati u njih, svi sportovi ista priča.

Što se tiče medalja, naletjeli smo na Francusku koja je u rukometu ono što je Njemačkoj Španjolska zadnjih 6 godina bila na turnirima - problem! Sad više izgledamo kao Nizozemska ili bolje rečeno kao Elf, uvijek super igrači, rezultat samo srebro i najviše bronca.

Mediji su već digli euforiju nakon prve utakmice... Ja sam samo stisnuo X i zatvorio članak. :doh: :doh: :doh:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lennon » 15 sij 2014, 16:25

Pa dobro. Al umoran sam od toga da uvijek nekog krivimo, agresivne Francuze, suce, itd. Bronca je velik uspjeh, al uvijek ostajemo neki lagano razočarani nako kaj ju osvojimo, ili srebro. Bio sam u Austriji 2010 na EP, kad smo igrali skupine protiv Rusije, čudo jedno od atmosfere, ugođaja, doživljaja :mrgreen:

A Njemačka repka me podsjeća na Englesku nogometnu repku, daleko najjača liga a repka u debelom k.... Mislim na to da sudeć prema ligi da bi se repka trebala borit stalno za medalje, kad ono :no:
Zadnja izmjena: Lennon; 15 sij 2014, 16:26; ukupno mijenjano 2 put/a.
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Svaštara