Postao/la Lennon » 16 sij 2014, 11:20
Mogli bi oni npr uvest pravilo, da tolko i tolko stranaca smije startat u početnoj postavi. No što bi s time dobili? Novi Stoke City. Da ne govorim o gledanosti kolko bi pala, kvaliteta naravno, a što je i ono najvažnije - lova se nebi tolko okretala - ukratko.
Koje je njihovo rješenje? Mislim što se tiče repke? Mislim da je problem luzerski mentalitet koji se samo nastavlja s svakim trenerom. Pa onda i miješanje medija u repku (sjećam se afere Capello- kapetanska traka- Terry-mediji) pa stoga i ne čudi što nema rezultata. Teško je dovest nekog trenera koji će to sve odraditi s nekom vizijom, nit je on puno s igračima, nema se tu previše kaj mudrovat a i ruku na srce, najvažniji igrači već su im, kao što si i rekao iznad 34. Problem je i u tome da i u većim klubovima u kojima i jesu domaći Englezi u početnim postavama, oni gotovo nikad ne igraju glavnu ulogu u klubovima.
Po meni idealno rješenje bi bio Mourinho na njihovoj klupi. Kao prvo, od Engleske repke trenutno ništ se ne očekuje, tj. ne vjerujem da im je cilj naslov. To Mourinhu najviše odgovara, kad se od njega ništ ne očekuje, tj kad je u podređenom položaju. Onda si on može dopustit antinogomet, bitku, cirkus, sve samo ako bu rezultat dobar. I neće mu niko niš reći, nit uprava nit mediji nit navijači. Zato i nije mogao s Realom na kraj, jer Real nije klub ko Inter da si može dopustit nogomet na kontre, ja ga volim nazvat "antinogomet", od Reala se očekuje da nametne svoju igru, od Intera baš i ne, zato je i on mogau tamo nametnut svoj stil. Baš taj "Inter" je Engleska repka. Repka od koje se ne očekuje da igra nogomet, i repka koja broji najvažnije igrače iznad 30-33 godine, znači jako iskusne i s njima bi Mou najviše znao. Od tih igrača bez karakterstične zvijede, il ajmo reć WC igrača (koji spada u top 5) on bi napravio momčad, jer je u tome majstor. Superstara u svojoj ekipi bi on već lako pronašao, možda u Rooneyu, Welbecku, Walcotu, Wilshere-u. Ima i dost igrača iz Chelsea i to bi mu išlo na ruku. Ma samo je bitno da ga igrači slijede u njegovoj viziji, i to je to. A mislim da su Englezi i pregladni, i vrlo lako bi ti igrači prihvatili taj njegov stil. Nemojte me krivo shvatit, nisam ja Mou fan,nedaj Bože, al da je majstor antinogometa, tj nogometa u kojoj njegova momčad ne igra već čeka, čeka i čeka, (uz velike doze agresivnosti u obrani) - jest.
Eto to je po meni rješenje, malo sam se zaigrao al dosadno je na forumu, nema tekmi, pa zaš nebi o tom raspravljali.
Mia San Mia! Mia San Kroatien!