Pogubljeni su i lutaju, a izgledalo je do prije 2 godine i one sramote UEFA-e i kVAR-a Cucurelle da stvari se vraćaju lagano ali sigurno na svoje mjesto s Nagelsmannom. Tu sam baš osjetio optimizam i te odluke da Gnabry i Goretzka ne idu na turnir se činio skroz pohvalnim. I što se dogodi ove godine?
Eto nazad Sanéa, Goretzke i Neuera, svi oni koji nisu bili ili su otišli prije 2 godine.
Eto 'ekipe' za koju je Uli Hoeneß detektirao da je nema prije turnira jer nema kostur od 11 i barem + 3 sigurna s klupe da rade razliku. Pa Kimmich bek ili veza, Woltemade ili Havertz, Undav klupa itd.
Onda dođu osim Ulija još Lothar i Lahm na samom turniru koji isto kažu i propitkuju izbornika što nije dobro.
Realno, to je za mene za takvu naciju i narušavanje autoriteta i neovisnosti izbornika. Ponavljam, kod nas južnjaka se takve stvari događaju kroz vrele emocije i iracionalnosti ili sjeverne Afrike koja izbornike ili ti samo Halilhodžića smjenjuje 1 uzakmicu prije početka SP-a, pretjeranu negativu i sl., ne kod ovih germanskih emocionalnih hladnjača.
No eto, vremena su se promijenila, svi sve sada jako propitkuju i kritiziraju i u Njemi.
Sustav i stil igre je bitan svima, bilo ofenzivan, defenzivan, posjed ili duge lopte i brže kontre, brzi i okomiti napadački nogomet ili bunker bez kontre, pokoji izlazak, ubačaj i gol ko Paraguay i neke druge zemlje.
No stil može biti i manje bitan ukoliko nema igrača i onda se ide izvlačiti maksimum iz igrača, forme, pozicija, individualne kvalitete, tada za rezultat i neka očekivanja mora trpiti i to manje ili puno više. Nijemci tu jednostavno bi htjeli puno toga, a zapravo jako malo mogu učiniti i realizirati i onda se svakakve stvari isprobavaju, a ne ide.
Karakter igrača je odavno vrlo upitan i labilan. Mladi dečki nisu lavovi i to odavno sam najavio kao problem svih velikih nogometnih nacija. Jedan Kimmich je ništa za ekipu ako nema još 3 puno jača i žešća lika od sebe i pored sebe.
Jezero njemačkih talenata i karakter današnjih Nijemaca je ono što je problem br. 1 već 12 godina. Isto odmah primijenim i na Nizozemsku i Brazil.
Klopp je rekao kako stvari treba već početi mijenjati na U-10 razini, ne U-14 ili U-17 već U-10.

width="960"