Svjetsko prvenstvo 2026. USA-México-Kanada

Ostale lige i kupovi diljem svijeta...

Re: Svjetsko prvenstvo 2026. USA-México-Kanada

PostPostao/la melodyne » 30 lip 2026, 11:25

https://x.com/iMiaSanMia/status/2071901160655503866

Leon se usrao kao grlica. :lol:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 30 lip 2026, 11:30

anton 1983 napisao:Pa nije tesko Murta jer moras momcadi kao Paragvaj uvijek kaznjavat. Znaci protiv tog se nogometa mora svim silama boriti.

Nije Paragvaj igrao kao Japan pa da je to pohvalno...

A kako su to oni trebali igrati protiv Njemacke? Ne svidja mi se njihov fudbal, ali ono sto im nedostaje u smislu kvaliteta su nadomjestili trkom i borbom te dali primjer Nijemcima kako bi trebalo da igraju sto se zalaganja i voljnog momenta tice.

Nemaju nijednog poznatog igraca, sve su to prosjecni ili ispod prosjecni igraci. A ovamo imas Haverca, Musijalu, Virca, Kimiha, Pavlovica itd, sve svjetski poznate fudbalere. Oni su jedino i mogli ovako da igraju kako su i igrali, ne mozes ocekivati da napadaju Njemacku i da popiju 3-4 gola. Nerealno je.

Tako da, kad se sagleda detaljnije, odluka sudije je izgleda bila 50/50, ali je prevagnulo na stranu Paragvaja. Nekad imas srece (npr. cist izjednacujuci gol Engleza 2010. protiv Svaba za 2:2, a koji nije priznat iako je lopta uveliko presla gol liniju, a nekada ne). To 2010. je mnogo veci propust ili Maradonina ruka (cista kradja) nego ovo (jer se u ovakvim situacijama moze suditi i za i protiv).
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la melodyne » 30 lip 2026, 11:43

Thankfully, Nagelsmann stuck with Leroy Sané, who managed to complete just 2 of his 17 dribbles and 1 of his 10 crosses in four full games against Curaçao, Ivory Coast, Ecuador and Paraguay during the tournament.

That level of stubbornness tells you everything you need to know about Julian Nagelsmann as a coach.

E jbg sada ljudi. Ispasce i Julian kriv sto su se Gnabry i Karl povredili. :roll:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 30 lip 2026, 12:23

melodyne napisao:
Thankfully, Nagelsmann stuck with Leroy Sané, who managed to complete just 2 of his 17 dribbles and 1 of his 10 crosses in four full games against Curaçao, Ivory Coast, Ecuador and Paraguay during the tournament.

That level of stubbornness tells you everything you need to know about Julian Nagelsmann as a coach.

E jbg sada ljudi. Ispasce i Julian kriv sto su se Gnabry i Karl povredili. :roll:

Onaj Amiri je Pele za otpad zvan sane,cak pricu idu daleko da JN trosi sanea :lol:

Sad je vazno za Dojce nogomet dal budu debili iz DFBa ponovili greske nakon loseg rezultata na SP kao sa Lowom i Flickom gdje se jasno vidjelo da nisu dobri selektori.

Samo karizma i motivator ala Klopp moze popraviti situaciju i da makne manekene a ima ih puno.

Po meni ovim putem se mora ici novi golman,Kimmich u sredini i nac mu partnera ja bi iso bas na tehnickog igraca sa odlicnim pasom a ne trkacem znaci tipa Bipsic ili Stiller.

Wirtza bi stavio u sredinu kao Mullera da puno trci odvlaci i roka po golu a krila Bamby i mali Karl koji je leprsav i odlican tehnicar a ima muda i prgavisti,Spicu bi mjenjo Havertza i Temu Vollera ovisi o taktici i protivniku.

Havertz
Musiala-Wirtz-Karl
Bipsic-Kimmich
Brown-Srot-Tah-Raum
Baumann
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 30 lip 2026, 12:46

Ja bi ostavio Nagelsmanna i dobrano propo :D Nije Klopp dovoljno glup da sada preuzme Svabe.
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 30 lip 2026, 12:51

Njemačka kao i Bayern - svaku utakmicu prima gol i to tako - desde 2018. Zadnji put na SP-u nisu primili gol 2014. To tako ne ide, nije išlo i nikad neće ići neovisno o toj već polaganoj sprdnji zvanoj ne napadački nogomet već atraktivni nogomet.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 30 lip 2026, 13:01

anton 1983 napisao:Pa nije tesko Murta jer moras momcadi kao Paragvaj uvijek kaznjavat. Znaci protiv tog se nogometa mora svim silama boriti.

Nije Paragvaj igrao kao Japan pa da je to pohvalno...

Kada ovo pročitam bilo gdje, onda mi skoro jako drago bude kada su ispali sinoć ne Nijemci nego bilo tko na ovom planetu. Nogomet se na igralištu igra za zabavu, a ovdje sada za novac i već 10 godina, a ne ljepotu i ne znam što.

Paraguay je na kraju uspio. Njemačka nakon 3 utakmice na turniru prije njih i još hrpu utakmica prije turnira nije našla način kako igrati, gdje tko treba igrati, tko treba biti pozvan a tko ne.

Njemačka nikada s iznimkom Lahma 2014. nikada nije bila ruglo i primjer ismijavanja, pametovanja Lahma, Matthäusa, Kloppa gdje Kimmich treba igrati ili ne.

Prava Njemačka koliko god (ne)talentirana bila je uvijek imala jasne pozicije i uloge svojih igrača, tko treba a tko ne treba igrati.

Tijekom turnira je to uvijek bilo tipično za nas Hrvate, za Srbiju, afričke države, ali za ove ne.

I da budem ciničan za Paraguay, oni su prošli ali nisu prošli u K.O.fazi jer su 2010. već bili u osmini finala pa se Španjolska provukla jedva nakon onog promašenog penala Óscara Cardoza kod 0:0 i dobre držanja lopova ravnipravnim sebi. Regresija za 1 korak zbog Giannija Cretina. :D
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la jozotg » 30 lip 2026, 13:03

Sjećam se da je davno Jupp rekao :samo nađi igračima pravu poziciju.
Sve je bilo zlo i naopako.
Ozljede,nezaliječeni igrači ,krive pozicije,jebote ne zna se ko je prvi napadač,ne zna se ko je bek,ko je krilo...

Po meni je na zubonji krivnja 90%.

Jer ako jebeni Sane ne može u 100 pokušaja centrirati,ako ne može predriblati moju babu, ne puca ,a na njega ide 60% dodavanja..onda ga vadi ,ne zovi ga....stavi bilo koga drugog.....ako Kimić na beku ne daju ni 30% onog šta zna koji kurac ga forisiraš???
Ako se s kilometra vidi da Wirtz nije krilo i non stop se s krila pribacuje u sredinu,pa stavi ga u sredinu.

Pavlović igra za kurac ,ima po 10 neforsiranih krivih dodavanja...

Nitko ne pokušava šutirati izvan 16m?? Zašto?

Isto tako zašto nije zva npr Adeyamija??
Zašto je zva Beiera??

Mogu ovako 3 dana..Znači Oli i Braco su bili vizionari kad su ga stjerali u 3PM :D
www.mot.hr najbolje mjesto za pisače u HR

Još talijanima nisam oprostio sječu Velebita,ni Velog Jožu.Niti ću ikad.
jozotg
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 30 lip 2026, 13:06

8 jebenih godina ne mogu Nijemci shvatiti kako igrati nogomet i prolaziti unatoč kvaliteti. Užas.

Bez vrhunskih špica koje će povijest pamtiti, bez top bekova i stopera nema im odavno uspjeha. No bez starog mentaliteta i identiteta neće više moći ništa.

Njemačka je pretpostavljam sada ušla u klub Brazila i Nizozemske. Ovi se odavno ne mogu izvući iz svojih propasti i sranja niti imati nogometaše kakve su imali.

Marokanci su na penale izbacili Oranje. Brazil je jedva prošao Japan. Sve je tu jasno.

p.s. Sada mogu Nijemci dovesti i Guardiolu pa neka im eksperimentira lik koji se ni Španjolcem ne smatra. :mrgreen:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 30 lip 2026, 13:13

Inače koliko mi se gadi Gianni Cretino, ovo njegovo bogataško sranje nad svime, 30 minuta poluvrijeme, američko smeće od 3 minute reklama i uništavanje brojnim momčadima ritma, igre, pa i rezultata nakon te 3 minute - to nema mjere gađenja i protivljenja.

Stavljanje ruke na usta i direktni crveni karton... nova razina smeća i degeneracije da se đubre diči u javnosti.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la jozotg » 30 lip 2026, 13:20

Red passion napisao:Inače koliko mi se gadi Gianni Cretino, ovo njegovo bogataško sranje nad svime, 30 minuta poluvrijeme, američko smeće od 3 minute reklama i uništavanje brojnim momčadima ritma, igre, pa i rezultata nakon te 3 minute - to nema mjere gađenja i protivljenja.

Stavljanje ruke na usta i direktni crveni karton... nova razina smeća i degeneracije da se đubre diči u javnosti.

potpisujem do riječi
www.mot.hr najbolje mjesto za pisače u HR

Još talijanima nisam oprostio sječu Velebita,ni Velog Jožu.Niti ću ikad.
jozotg
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la doro » 30 lip 2026, 13:53

anton 1983 napisao:Ja bi ostavio Nagelsmanna i dobrano propo :D Nije Klopp dovoljno glup da sada preuzme Svabe.

Da to bi se maglo tako razviti al oni su vec propali a da nisu ni svijesni u tom je poanta.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la doro » 30 lip 2026, 14:02

Pa Njemci su sa slabijim igracima bek sad 2002 dosli u finale a kako? Trka,zar borba,mentalitet i svako je igro gdje trebo.

JN je mozda ok klupski trener za srednji klun al on selektor nikad nece biti.

Tu moras sklepati najbolje kaj imas za svaku poziciju,biti motivator i autoritet te radit brze promjene ako nesto podje po zlu.

Doslovno repka im izgleda koda je turisticki dosla u USA pa usput budu malo i espadrilama bacili hakl.

Jbt igraci njih 4 odbijaju penal?!!

Sad smo vidli kog smo u Bayernu imali u obliku sanea i ovog papka leona jad i bijeda.!

Nas Saibari odveo Marroko dalje iz penala.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la melodyne » 30 lip 2026, 19:00

Jürgen Klopp would be willing to take over as new national team coach if he's approached by the DFB.[@berger_pj]

Dakle ako oteraju Juliana (ne verujem da ce sam otici kao sto je sam rekao ako ga ne zele vise na klupi selektora) nasledice ga Klopp ili Tuchel.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 30 lip 2026, 20:47

Evo gledam čitam komentare i razmišljam što bih rekao na temu Njemačke i teško mi je išta suvislo napisat.
Oni su se baš nekako pogubili. Kao da su malo krenuli u pravom smjeru, ali onda vidiš da ovaj tenkre forsira cijeli turnir Sanea.

Činjenica jest da njemačka možda nema više puno igrača svjetske klase, ali nisu nužno ni prije imali pa su imali rezultate. Više je tu bilo do nekog mentaliteta. Igrači poput Bastija, Mullera, pa i Podolskog koji je u repki bio dobar, Klosea itd.
Nekako su u limbu dugo - lutaju i kadrovski i taktički. Trebali bi se vratit na tvorničke postavke, pojednostavit sve. Ali mislim da se moraju riješit klošara poput Sanea. Baš od kad je lik otišo od nas imam dojam ko da smo tumor odstranili. Naravno nije im pomogla ni ozljede/loša forma igrača poput Wirtza i Musiale koji mogu na svoj dan bit među najboljim na svijetu.

Mislim da bi im Klopp legao dobro, više zbog karizme, mentaliteta i energije nego nužno neke taktike.

EDIT: i da, vidio sam uživo kako Kimmich pita redom suigrače tko će pucat sljedeći i nitko ništa. Baš sramotno. Čudno mi da Neuer nije išao pucat, ne bi mu bio prvi put
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Ostala nogometna natjecanja