Lige 5 - La Liga / Premier League / Serie A / Ligue 1

Ostale lige i kupovi diljem svijeta...

Re: Serie A

PostPostao/la Titan » 24 pro 2011, 14:06

Klose što stariji to brži.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Re: Španjolska Primera

PostPostao/la Lahm » 25 pro 2011, 10:58

Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la effe__sa » 04 sij 2012, 00:44

U prvoj utakmici osmine finala kupa Španije Real savladao Malagu 3:2 nakon zaostatka od 0:2. Strijelci za Real : Khedira, Higuain i Benzema, a za Malagu Sanchez i Demichelis (zabio ga glavom nakon kornera). Khedira odigrao dobru utakmicu, iako je počeo s klupe, isto kao i Ozil.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 04 sij 2012, 11:29

effe__sa napisao:U prvoj utakmici osmine finala kupa Španije Real savladao Malagu 3:2 nakon zaostatka od 0:2. Strijelci za Real : Khedira, Higuain i Benzema, a za Malagu Sanchez i Demichelis (zabio ga glavom nakon kornera). Khedira odigrao dobru utakmicu, iako je počeo s klupe, isto kao i Ozil.

Poklon klade jucer... bilo na toj utakmici oba daju 2.35 :shock: moralo se uplatit :D
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la The Scarface » 07 sij 2012, 18:30

AC Milan CEO Adriano Galliani: We have reached an agreement with Manchester City's Carlos Tevez.

"There are ongoing negotiations with Manchester City and we expect an answer on a loan proposal with the right to purchase the player later on very soon."

Mamicu im njihovu, uvik na ovako šugav način dobiju dobre igrače.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 07 sij 2012, 19:32

Ako nećemo mi, onda hoće drugi klubovi koristiti se loan to buy opcijom. Tako su oni Ibrahimovića doveli iz Barcelone.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 08 sij 2012, 11:30

The Scarface napisao:

Mamicu im njihovu, uvik na ovako šugav način dobiju dobre igrače.

Istina. Odvratnoća je pola zdravlja! Dobe igraće za prepovoljnu cijenu i igraće koje nigdar nebi dobili poput Ibre i Teveza, ali bar me veseli to što im moaju dati brutalno velike plaće ako ništa drugo pa se uvijek mogu nadati tome da taj igrač neuspije i da milan puno popuši! :mrgreen:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la effe__sa » 11 sij 2012, 10:52

http://www.rp-online.de/sport/fussball/ ... -1.1301807
Evo jednog od članaka koji govori o Barcinim dugovima. Ovde se govori kako Barca ima 364 miliona eura dugova,prema nekim izvorima je ovaj dug i veći.
@Scar: Evo ovde na primjer stoji da su nakon prošle sezone imali minus od 21 milion eura nakon kompletnog obračuna u kojem je uzet i obračun poreza. Naspram 420 miliona eura dobiti imali su 441 milion eura troškova. ;)
Eto jednog od članaka možda izrovim još neki, iako ne bi volio da samo na ovoj temi govorimo o dugovima španski klubova, ima po pitanju te lige ljepši tema :)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la The Scarface » 11 sij 2012, 11:54

effe__sa napisao:http://www.rp-online.de/sport/fussball/international/spanien/barca-hat-364-millionen-euro-schulden-1.1301807
Evo jednog od članaka koji govori o Barcinim dugovima. Ovde se govori kako Barca ima 364 miliona eura dugova,prema nekim izvorima je ovaj dug i veći.
@Scar: Evo ovde na primjer stoji da su nakon prošle sezone imali minus od 21 milion eura nakon kompletnog obračuna u kojem je uzet i obračun poreza. Naspram 420 miliona eura dobiti imali su 441 milion eura troškova. ;)
Eto jednog od članaka možda izrovim još neki, iako ne bi volio da samo na ovoj temi govorimo o dugovima španski klubova, ima po pitanju te lige ljepši tema :)

Tvoja izjava je bila da Real ima dvostruko veći dug od umsatza što nikako nije točno.

Tražio sam te konkretne brojke kojima bi potkrijepio tu izjavu a ti meni postaš Barcin dug.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 11 sij 2012, 12:09

Govorili smo i o Barcinom i Realovom dugu....Ti si rekao da imaju toliku dobit da to mogu pokrit, a ev ti primjera da je Barca imala 20 miliona minusa prošle sezone.....Tvrdio si da je dobit veća od gubitka.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la The Scarface » 11 sij 2012, 12:45

Da sam sebe citiram :

The Scarface napisao:Real i Barca posluju u minusu ali je to legitimno jer imaju toliki umsatz da im taj minus ne predstavlja nikakav problem. ;)

Tu sam mislio na minus koji imaju zbog dugova. Real uopće nema problema sa podmirivanjem to duga jer imaju ogroman umsatz i posluju čak i u plusu zadnjih par godina.

Nakon toga si ti napisao da Real ima dvostruko veći dug od umsatza što naravno nije točno. Rasprava se dalje svodila na Real i moje traženje konkretnih brojki kojom bi ti potvrdio svoju izjavu.

Nakon par dana si mi došao sa linkom koji pokazuje koliko je Barca u dugovima što nisam ni tražio niti osporavao.

effe__sa napisao:Govorili smo i o Barcinom i Realovom dugu....Ti si rekao da imaju toliku dobit da to mogu pokrit, a ev ti primjera da je Barca imala 20 miliona minusa prošle sezone.....Tvrdio si da je dobit veća od gubitka.

Nisam reako da imaju toliku dobit već ogroman umsatz koji im dopušta da imaju tolike dugove. Dobit je valjda prihodi-rashodi tako da nikad nisam napisao da je dobit veća od gubitka jer to nema logike.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 11 sij 2012, 13:53

http://www.saz-aktuell.com/Sport/Real-M ... 19874.html
Evo ovde je objavljeno da Real ima 660 miliona eura dugova. Dailiy mail je jednom objavio kako imaju oko 500 miliona eura, a ovo prošlo ljeto je Realova uprava tvrdila da je spustila dugove na 250 miliona eura. Dok je u prošloj godini bio jedan podatak da imaju i 880 miliona eura dugova. Ovaj članak gore koji sam našao već dovoljno govori o velikoj sumi. Još plus često u tim dugovima nisu uračunati porezi i slične stvari. Tako da se o visini duga može špekulisat. Ali pošto je njihova dobit godišnje maksimalno 400 miliona, onda ovi dugovi ne mogu se opravdavat na bilo koji način. Mislim često se spominje u medijima da Barca i Real imaju više dugova nego cijela bundesliga i to svakako nije legitimno a ti si tvrdio da jeste.
Al samo da se razumijemo , nije meni želja da ta dva kluba propadnu, samo cijelu priču sam i počeo da bi samo dokazao koliko se tamo neozbiljno posluje i da većina klubova iz Primera opće ne bi dobila licencu u Bundesligi. I znamo da su u Njemačkoj pravila još oko poreza rigoroznija, te se finansije mnogo obazrivije prate nego u Španiji.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 11 sij 2012, 14:26

prepusti da ti ekonomski stručnjak pojednostavljeno objasni kako se ti dugovi mogu ukloniti, i zašto ih nitko ne uklanja :D

recimo da su u dugovima 800 mil
a promet 400 - 500 mil
i recimo da se žele tih dugova riješiti u roku od 20-25 godina

da hoće, real bi svake godine mogo imat čisti plus (uključujući čak i obračunat porez na dobit) od 30+ mil... :idea:
sračunaš 20 godina X 30 mil = 600 mil. za 20 godina...

(plus uvijek imaju mogućnost dokapitalizacije društva tj. izdavanja novih dionica, čime se bez problema može natjerati 100. njak mil.., zadnji primjer toga je juventus koji je 80mil. dobio na osnovu - ničeg 8-) )

međutim, koji će im kurac to?! :roll: bi li ima bilo bolje da nastave istim tempom (kad im već ne prijeti propadanje) ili da se ugorze (tj. smanje ulaganje a time i izgube dominaciju) vraćajući SVOJ novac nekom tamo ko ih je zadužio?!

svak danas živi na dug, dug neće pobjeći, a ako si toliko moćan ko barca i real onda te dug neće ni uništiti!
takve institucije mogu na puno načina očistiti ormar, ali neće

nadam se da ste shvatili bit ....

prije 3-4 godine rekli su da će ManU propasti jer imaju milijardu milijardi duga :lol: ja tvrdim da nikad neće propasti ;)

Bayern recimo ima politiku koja je tipična njemačkom mentalitetu, zdrava ekonomija, zdrav razum nadvlada razuzdane apetite, zbog čega ga volimo
ali u španjolskoj, engleskoj i italiji se drugačije razmišlja, pa se stoga drugačije i radi, megalomanski mentalitet ih tjera da uvijek budu bolji i špektakularniji, to je dio njihovih kultura,i u njih se cijene druge stvari

u Njemačkoj se cijeni racionalnost, skromnost, mudrost i koncept

u Njemačkoj je stoga i stvoren takav sustav, koji će "kazniti" klubove koji nisu takvi (schalke, hsv, wolfsburg, itd)

možemo mi pričati kako u njih nije fer sustav nagrađivanja, i Rummenigge i Hoeness su se znali buniti kako Bayern manje zarađuje nego što bi trebao, ali globalno gledajući, to dugoročno ide Bayernu u korist (kvaliteta okruženja te tjera da se i ti u skladu s tim razvijaš)
...stvorena je jaka liga, dosta izjednačena, bez nekih skupih transfera, ali sa zanimljivim nogometom u svakom stadionu (za razliku od španjolaca i talijana)

španjolska liga je skroz specifična, sve ide u ruke Barce i Reala a ostalim ostaju sitnice... dal to koristi liZi??? pa i nije baš ;)

najopasnije su situacije klubova koji se zadužuju a pouzdavaju se magijama sugardaddy-a... city, chelsea, psg, malaga, hoffenheim, wolfsburg, itd. itd. itd.

zamisli scenarija da šeiku dosadi... za abramoviču dosadi...

:a045:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la The Scarface » 11 sij 2012, 15:05

effe__sa napisao:http://www.saz-aktuell.com/Sport/Real-Madrid-unter-Druck-660-Millionen-Euro-Schulden-Alle-tragen-Messi-Trikots-/19874.html
Evo ovde je objavljeno da Real ima 660 miliona eura dugova. Dailiy mail je jednom objavio kako imaju oko 500 miliona eura, a ovo prošlo ljeto je Realova uprava tvrdila da je spustila dugove na 250 miliona eura. Dok je u prošloj godini bio jedan podatak da imaju i 880 miliona eura dugova. Ovaj članak gore koji sam našao već dovoljno govori o velikoj sumi. Još plus često u tim dugovima nisu uračunati porezi i slične stvari. Tako da se o visini duga može špekulisat. Ali pošto je njihova dobit godišnje maksimalno 400 miliona, onda ovi dugovi ne mogu se opravdavat na bilo koji način. Mislim često se spominje u medijima da Barca i Real imaju više dugova nego cijela bundesliga i to svakako nije legitimno a ti si tvrdio da jeste.
Al samo da se razumijemo , nije meni želja da ta dva kluba propadnu, samo cijelu priču sam i počeo da bi samo dokazao koliko se tamo neozbiljno posluje i da većina klubova iz Primera opće ne bi dobila licencu u Bundesligi. I znamo da su u Njemačkoj pravila još oko poreza rigoroznija, te se finansije mnogo obazrivije prate nego u Španiji.

Taj članak je pun gluposti.

Eto on je izračunao da se Real osvajanjem LP-a može spasiti inače ne. :mrgreen:

Evo par linkova o Realovom dugu :
http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/ ... _euros.htm

http://soccerlens.com/the-football-debt ... ubs/50035/

http://swissramble.blogspot.com/2011/06 ... -play.html

http://www.sportbusiness.com/news/18433 ... lash-debts

Po zadnjim podacima on iznosi 170 milijuna eura.

Cruz ti je već pokušao objasniti,nit sam ekonomist nit imam volje više.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 11 sij 2012, 15:38

Ako je ovaj članak glup, tačnije članci koje sam stavio onda su glupi svi njemački mediji koji su o tome izvještavali a usput i par britanski? :) Al et imate svoj stav, ja imam svoj. Ako je po vama zdravo poslovanje tih klubova ok ;) Te kalkulacije šta bi bilo kad bi bilo kod mene ne piju vode. A ti klubovi veliki naravno da neće propast, pa ni Uefa-i ne odgovara da propadnu :) Što se tiče tih finansija ja sam završio ;)

A sad nešto drugo ovog nas mjeseca očekuju 2 El clasica u okviru četvrtfinala Kupa Španije...POSLASTICA :)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Ostala nogometna natjecanja