effe__sa napisao:U prvoj utakmici osmine finala kupa Španije Real savladao Malagu 3:2 nakon zaostatka od 0:2. Strijelci za Real : Khedira, Higuain i Benzema, a za Malagu Sanchez i Demichelis (zabio ga glavom nakon kornera). Khedira odigrao dobru utakmicu, iako je počeo s klupe, isto kao i Ozil.

AC Milan CEO Adriano Galliani: We have reached an agreement with Manchester City's Carlos Tevez.
"There are ongoing negotiations with Manchester City and we expect an answer on a loan proposal with the right to purchase the player later on very soon."

The Scarface napisao:
Mamicu im njihovu, uvik na ovako šugav način dobiju dobre igrače.

effe__sa napisao:http://www.rp-online.de/sport/fussball/international/spanien/barca-hat-364-millionen-euro-schulden-1.1301807
Evo jednog od članaka koji govori o Barcinim dugovima. Ovde se govori kako Barca ima 364 miliona eura dugova,prema nekim izvorima je ovaj dug i veći.
@Scar: Evo ovde na primjer stoji da su nakon prošle sezone imali minus od 21 milion eura nakon kompletnog obračuna u kojem je uzet i obračun poreza. Naspram 420 miliona eura dobiti imali su 441 milion eura troškova.![]()
Eto jednog od članaka možda izrovim još neki, iako ne bi volio da samo na ovoj temi govorimo o dugovima španski klubova, ima po pitanju te lige ljepši tema

The Scarface napisao:Real i Barca posluju u minusu ali je to legitimno jer imaju toliki umsatz da im taj minus ne predstavlja nikakav problem.
effe__sa napisao:Govorili smo i o Barcinom i Realovom dugu....Ti si rekao da imaju toliku dobit da to mogu pokrit, a ev ti primjera da je Barca imala 20 miliona minusa prošle sezone.....Tvrdio si da je dobit veća od gubitka.

effe__sa napisao:http://www.saz-aktuell.com/Sport/Real-Madrid-unter-Druck-660-Millionen-Euro-Schulden-Alle-tragen-Messi-Trikots-/19874.html
Evo ovde je objavljeno da Real ima 660 miliona eura dugova. Dailiy mail je jednom objavio kako imaju oko 500 miliona eura, a ovo prošlo ljeto je Realova uprava tvrdila da je spustila dugove na 250 miliona eura. Dok je u prošloj godini bio jedan podatak da imaju i 880 miliona eura dugova. Ovaj članak gore koji sam našao već dovoljno govori o velikoj sumi. Još plus često u tim dugovima nisu uračunati porezi i slične stvari. Tako da se o visini duga može špekulisat. Ali pošto je njihova dobit godišnje maksimalno 400 miliona, onda ovi dugovi ne mogu se opravdavat na bilo koji način. Mislim često se spominje u medijima da Barca i Real imaju više dugova nego cijela bundesliga i to svakako nije legitimno a ti si tvrdio da jeste.
Al samo da se razumijemo , nije meni želja da ta dva kluba propadnu, samo cijelu priču sam i počeo da bi samo dokazao koliko se tamo neozbiljno posluje i da većina klubova iz Primera opće ne bi dobila licencu u Bundesligi. I znamo da su u Njemačkoj pravila još oko poreza rigoroznija, te se finansije mnogo obazrivije prate nego u Španiji.

Vrati se na: Ostala nogometna natjecanja
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost