Red passion napisao:Nije važno je li FIFA, France Football ili UEFA dijeli svatko svoje nagrade, uvijek na štetu Bayerna.
Ali zašto smo mi obezvrijedili FIFINU nagradu koju je prošle godine pokupio Lewa. Zašto na momente ispada kao da je nije ni osvojio, da je sve u Balon d'or? Ja barem takav utisak imam...
A što se sada Balona tiče, pa ima argumenata za Messija, ipak više za Lewu, s tim što naravno očekivalo se da ako se prošle godine nije dodijeljivala, da će je Lewa dobiti, da će imati taj bonus.
I naravno skandalozno je to što je do prije koji mjesec Lewa važio faktički za pobjednika, da bi se poslije sve promijenilo. Znamo da one godine kada je Ribery bio u igri, da je glasanje produženo u korist Ronalda, da bi on dobio nagradu na osnovu dobrog nastupa u baražu za svoju reprezentaciju. Ali i tu se postavio ključni kontraargument, što je dobiva na osnovu dobrih partija u baražu, a što do tad onda nije bio dovoljno dobar da ih odvede bez tog play off-a na prvenstvo...Mislim ako tako gledamo....
Red passion napisao:Flick koji je razorio sve s Bayernom je završio na 2. mjestu u 2020. kao trener godine po Fifi iza Kloppa koji je osvojio samo Premier Ligu, prvu uopće s Liverpoolom nakon 30 godina, a ovaj sve ispišao i izgazio.
Pa ovo i jeste bilo najskandaloznije i najsmješnije. Ali Flick je brzo prešao preko toga, dok Lewa individualnim nagradama pridaje veliki značaj. A bolje mu je da se još više skoncentriše i pokupi još bar jednu ili čak i više LP.
Muller i Neuer imaju dvije, a svjetski su prvaci i boli ih kurac za indvidualne nagrade.
I mene faktički zaboli, sinoć sam mogao a nisam namjerno gledao ceremoniju jer sam vidio da je cirkus u najavi i opšte se nisam obazirao, a poslije samo pogledao te rezultate, koji su očekivani takvi - smiješni. To je bilo faktički u najavi prethodnih par dana.
width="960"

Na Spprtbildu sinoć čitam kako je ponovio Bayern i zadnja rečenica u članku je Niki za promisliti jer kaže kako bi ga te stvari mogle stajati trenerske karijere i ozbiljnih klubova.