Za
35-40 milijuna eura je i više nego dobar kad se pogleda trenutni stadion nikad dovršen koji se krajem 70-ih gradio, ne može se čuda očekivati, Wembley, Allianz Arena, Olympiastadion, Maracana, Emirates...
Dežurni pametnjakovići i moralisti iz hrvatskog naroda, nekakvi kvartovski 'patrioti' u Osijeku su se našli pričati o tome na što bi neka osoba i privatnik trebali trošiti SVOJ novac i kome bi ga 'trebali' davati. Mislim ono... mentalitet Jugoslavije "sve je naše, tj. državno" stvarno je degeneriralo jako um i duh nekim Hrvatima da kad bi valjda i drugima u kući bili šefovi i tuđim raspolagali ne bi se imali čemu čuditi.
S druge strane neki pričaju kako je 12 000 mjesta premalo za novi stadion u europskim natjecanjima i to za grad koji s okolicom prije 8-10 godina sam bez okolice nije imao 100 tisuća stanovnika, a kamoli za zadnjih 6 godina gdje je Osijek izgubio 'ladno 15-20 tisuća stanovnika i sigurno je sada negdje na brojci oko 80 tisuća ljudi i pada gdje će Zadar takvim tempom postati 4. grad po veličini u HR, a na ligaške utakmice uglavnom dođe oko 1000-1500 ljudi, derbije između 2000-5000 tisuća maksimalno. Zadnjih 5 godina gdje je Osijek izgubio 'ladno 15-20 tisuća stanovnika i sigurno je sada negdje na brojci oko 80 tisuća ljudi i pada da će Zadar takvim tempom postati 4. grad po veličini u HR, a na ligaške utakmice uglavnom dođe oko 1000-1500 ljudi, derbije između 2000-5000 tisuća maksimalno.
Troškove održavanja stadiona sigurno neće plaćati ti navedeni što pričaju svašta-nešto kako bi HR reprezentacija jednom godišnje došla i igralo se 3-4 pretkola EL u ljetnoj stanci niti bilo što. Oni bi i na njivi igrali što se njih tiče.
Između ostalog, u Osijeku i okolici ima i dosta navijača Dinama i Hajduka te isto tako ima uvijek onih kojima nogomet u životu ništa ne znači niti ga gledaju.
Mađari i Meštrović su preuzeli klub i sve zacrtane ideje i ciljeve koje su si stavili pred sebe odlučili su realizirati. Sanirali su dugove Osijeka tamo početkom 2016. kad su preuzeli klub, stabilizirali su klub i maknuli ga od mogućeg ispadanja u najniži rang hrvatskog nogometa i sa začelja prve lige, odlučili su izgraditi kamp za omladinski pogon i novi stadion. Žele da se Osijek kroz nekoliko godina bori i za naslov prvaka te igra grupnu fazu EL.
Ništa preko noći, a s druge strane Viktor Orban i njegov prijatelj Mesaroš plaćaju, tj. vlasnici kluba.
Moderan stadion je nešto obavezno u 21. stoljeću, koji može zadovoljiti standarde europskih natjecanja, ponuditi igračima sjajan nogometni teren i uvjete za igrati nogomet kada su jesen i zima pa bude iznimno loše vrijeme i podloga strada. Navijačima, gledateljima i svima ostalima ponuditi viele Gemütlichkeiten, normalan WC, cugu u sklopu stadiona da ne moraju izlaziti sa stadiona pa da se poslije ne mogu vratiti na njega, krov nad glavama, etc. etc.
Uvijek je vrlo loša infrastruktura u Hrvatskoj bila i ostala boljika licenciranja klubova za igranje tzv. profesionalnog nogometa i lige pod kojom se HNL vodi, posebice to sve ispliva u periodu od kraja studenog do negdje sredine ožujka kada bi travnjaci znali izgledati užasno, nekad i nemoguće.
Meni je to sve jako dobro s obzirom u kojem se očaju živi ovdje da se nešto događa i uopće gradi u gradu gdje je građevinski sektor 10 godina mrtav. Jedino što me malo kopka je da ne bude bilo poslije gradnje cirkusa s lošom kakvoćom tla kraj obale Drave i sl. priče a stadion gotov.

Ostaje vidjeti hoće li se to realizirati za 2 godine kako je predstavljeno ili će opet rokovi biti ajme meni.