normala napisao:"Svakako je spomena vrijedan i učinak Barceloninog veznjaka Xavija, strijelca prvoga gola na utakmici. U 87 minuta provedenih u igri loptu je točno dodao 110 puta i na taj način pomogao vratiti "katalonski ponos" na vrh Primerine ljestvice na kojem se do ponedjeljka nisu nalazili točno 197 dana."
Daleko najjači vezni igrač. Bez njega i Inieste Španija nikad ne bi osvojila EP i SP! Speedy je dobro rekao. Iniesta i Xavi su ključ uspjeha Barce, ali i Španije!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3Ryj1cXfpP8[/youtube]
Nikad ja tog Xavija nisam posebice volio niti mi je Bog zna šta bio... Ali za vrijeme Eura 08' i nakon njega sam uvidio koliko taj čovjek je presudan tim dvjema momčadima... On je toliko skroman igrač, tobože 'nevidljiv'(neatraktivan) a toliko vuče najvažnije konce u igri, dijeli zadnje pasove i to sve u tišini bez problema odrađuje...
Iniesta je samo extra bonus Barceloni da napravi titanski bedem u sredini terena koji s Xavijem ubija protivnika u pojam. Bez njih, Messi bi učinak imao sigurno manji nego što sad ima. To je isto kao kod nas kad se prije par godina odsječe mozak ekipe i napada, tada Francka Riberyja, odmah mi ne bi imali rješenja. No ovakva 2 igrača imati, stvarno znači biti DOMINANTAN u nogometu. Real iako ima Ronalda koji riješava većinu stvari u ekipi, on ovu dvojicu glavnih, NEMA!

Barceloni da makneš 2 igrača, to bi bilo isto kao onoj Italiji iz 2006. da oduzmeš Cannavara i Nestu.
Pravo blago Barcelonine škole i k tome još odano... Uhhhhh da je nama takvu dvojicu Münchenovaca stvoriti i nogometno odgojiti u stilu ove dvojice...