FC Bayern - 1. FC Köln, 03. 10. 2009.

Re: FC Bayern - 1. FC Köln, 03. 10. 2009.

PostPostao/la Murta » 03 lis 2009, 16:19

Imamo najskuplji napad na svijetu, a mi ne možemo zabit gol.
Gomez-30
Olić-10
Klose-10
Toni-10
Ribery-40
Robben-25
Muller-barem 5
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Haris » 03 lis 2009, 16:20

Zvanično smo najebali.

35 miliona :lol:
Haris
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la ankujund » 03 lis 2009, 16:22

srica pa sam zaspa i cijelu utakmicu prespao...

jedino sta mogu reci pa prvih 30min dosadaaaaaaaaaaaaaaa nije ni cudo sta sam zaspa

kako je sve ostalo upaljeno,probude me zvukovi i kladio bi se da sam cuo 7:1,trznem se iz kreveta,pogledam livesocore kad tamo 0:0 hahaha
ankujund
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Speedy » 03 lis 2009, 16:23

Srecom pa nisam gledao tekmu, ovako mi je lakse prihvatiti razocaranje! :lol:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la anton 1983 » 03 lis 2009, 16:24

Neam više snage da pljujem po ovom! Izgledamo ko truli Arsenal, kružimo sa tom loptom oko 16-terca do besvjesti i ništa i ništa i ništa. Naši igrači su očitio dobili zabranu pucanja po golu, napokon se Ottl prvo u 80. minuti okuražio al mu je bio zblokiran šut, a ovo kasnije u 89. me živaca koštalo! Pametnog li Olića, on ide pucat volej u onakvoj situaciji i to sa desnom nogom - zabit ćeš ga nikad! Danas se više nego vidjelo, da nam fali taj srednji vezni tipa ZE i danas više nego ikada se vidlo kolko nam baš ON fali! Neki čak moreju biti i sretni, igrali smo 4-4-2 u 2. poluvremenu ali ništa od toga. Makar je ovaj Koln igro bunker, ja neznam dal su puknuli 2 puta po golu, mi nismo jednu jebenu gol šansu tokom cele tekme stvorili - to je preslabo - možda je ova stanka došla u pravom trenutku, ali bojim se da ništa od toga i da to nebu kak Bog zapoveda nego kad će Robben i Ribery biti raspoloženi mi ćemo dobiti utakmicu....
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la The Scarface » 03 lis 2009, 16:26

Speedy ja ne mogu pisat izvještaj. Tu se nema šta napisat.

Pranjić i Braafheid haraju po livoj strani. :lol:
A tek oni nabačaji iz prekida Schweinia i centaršutevi općenito. Tragikomedija. :lol:

Imamo isto bodova ka i sa Klinsmannom samo što smo sada uložili 75 milja u ekipu. :lol:
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Speedy » 03 lis 2009, 16:30

The Scarface napisao:Speedy ja ne mogu pisat izvještaj. Tu se nema šta napisat.

Onda ga nece niti biti, mislim da necemo nista previse propustiti. Inace imal jos koji dobrovoljac? :lol:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la The Scarface » 03 lis 2009, 16:31

Statistika :

Fouls: 11:23
Gelbe Karten: 1:4
Ecken: 9:0
Abseits: 3:0
Ballbesitz: 72,1% : 27,9%
Torschüsse: 13:5
Zweikämpfe gewonnen (in %):
-gesamt: 51:49
-Luft: 36,4:63,6
-Boden: 52,8:47,2
Flanken:
-gesamt: 51:5
-nicht angekommen: 41:5
- erfolgreiche Flanken in %: 19:0

51 nabačaj, od toga 41 nebu pod oblake. :lol:
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la I_Love_Bayern » 03 lis 2009, 16:38

Bayern se moze opisati sa 3 NEVJEROVATNO:

1. NEVJEROVATNO je to da mi u poslednje 3 godine brdo para zgurasmo u kreativce (Riberry, Robben, Sosa, Pranjic, Tymoschuk itd) i napadace (Klose, Toni, Olic, Gomez itd) a u nasoj igri ni zrna kreativnosti ni trunke napadacke igre. Samo prosto nabijanje lopte. Tu i tamo se desi poneki flash pa nekoga nabusimo, ali sve u svemu NISTA.

2. NEVJEROVATNO je da jedan trener renomea Louisa Van Gaala moze biti tako tvrdoglav i tako slijep. Pa i corav vidi da Bayernu ne lezi igra 4-3-3. I nije mi jasno zasto treneri zele da bjeze od necega sto je godinama bilo prepoznatljivost Bayerna, a to je 4-4-2 formacija. Govorili smo za Klinsmanna da mu treba vremena da uigra nove igrace, pa prodje godina. Sad evo i Van Gaal "uigrava" igrace vec dva mjeseca i opet nista. GENERAL je u dva mjeseca ukomponovao 7 novih igraca i tu smo godinu odigrali maestralno. Pa zasto ljudi jednostavno ne poslusaju recept Ottmara Hitzfelda i igraju 4-4-2 kad im je covjek pokazao i dokazao da je ta formacija fatalna za nase protivnike. Sa njom smo u zadnjih 7-8 godina osvojili 6-7 titula BL, 4-5 kupova, Ligu prvaka. Sa eksperimentom smo prosle godine zamalo potonuli na dno, eksperiment nas i ove godine vodi istim putem. Ali sta ces, neki se ljudi nikad ne mijenjaju..........

3. NEVJEROVATNO je to da u ekipi imamo 5 KLASNIH NAPADACA i da ne mozemo dati gola vec trecu utakmicu! Mi smo u sezonu usli sa brutalno jakim napadom i truba odbranom. Strahovali smo od Buytena, Brena, Badsturbera... a za napad smo mislil da ako ne rade tri napadaca, ona dvojica ce biti u top formi. Medjutim, sad kao da se energija sa napadaca sa pocetka sezone, polako preliva u odbranu. Buyten nikad bolji, pravi komadant odbrane, a i ova djeca oko njega brzo uce, i ta odbrana stvarno pocinje da dobiva obrise jedne jako mocne odbrane ( u zadnjih 3 utakmice nismo primili gol). Ali napad - TRUBA. Sve sto veza na jedvite jade proslijedi do napada zavrsi tako sto se Gomez slomi preko lopte ili Olic zapuca nebu pod oblake ili Klose promasi loptu. Muller ponekad nesto i uradi ali u zadnje vrijeme i on zaostaje. A Toni..........

Bice ovo burna jesen.....
>>>>>>>>>> PACK MA'S!!! <<<<<<<<<<

300 issues Euro WebCharts - the music charts for all over Europe http://www.e-wc.net
I_Love_Bayern
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la Haris » 03 lis 2009, 16:45

Nemojte pretjerivati sa cmizdrenjima oko formacije kada smo danas igrali i 4-3-3 i 4-4-2 i vidjeli smo u oba poluvremena da nema nikakve jebene razlike. Problemi leže negdje drugo!
Haris
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la jozotg » 03 lis 2009, 17:26

I_Love_Bayern napisao:Bayern se moze opisati sa 3 NEVJEROVATNO:

1. NEVJEROVATNO je to da mi u poslednje 3 godine brdo para zgurasmo u kreativce (Riberry, Robben, Sosa, Pranjic, Tymoschuk itd) i napadace (Klose, Toni, Olic, Gomez itd) a u nasoj igri ni zrna kreativnosti ni trunke napadacke igre. Samo prosto nabijanje lopte. Tu i tamo se desi poneki flash pa nekoga nabusimo, ali sve u svemu NISTA.

2. NEVJEROVATNO je da jedan trener renomea Louisa Van Gaala moze biti tako tvrdoglav i tako slijep. Pa i corav vidi da Bayernu ne lezi igra 4-3-3. I nije mi jasno zasto treneri zele da bjeze od necega sto je godinama bilo prepoznatljivost Bayerna, a to je 4-4-2 formacija. Govorili smo za Klinsmanna da mu treba vremena da uigra nove igrace, pa prodje godina. Sad evo i Van Gaal "uigrava" igrace vec dva mjeseca i opet nista. GENERAL je u dva mjeseca ukomponovao 7 novih igraca i tu smo godinu odigrali maestralno. Pa zasto ljudi jednostavno ne poslusaju recept Ottmara Hitzfelda i igraju 4-4-2 kad im je covjek pokazao i dokazao da je ta formacija fatalna za nase protivnike. Sa njom smo u zadnjih 7-8 godina osvojili 6-7 titula BL, 4-5 kupova, Ligu prvaka. Sa eksperimentom smo prosle godine zamalo potonuli na dno, eksperiment nas i ove godine vodi istim putem. Ali sta ces, neki se ljudi nikad ne mijenjaju..........

3. NEVJEROVATNO je to da u ekipi imamo 5 KLASNIH NAPADACA i da ne mozemo dati gola vec trecu utakmicu! Mi smo u sezonu usli sa brutalno jakim napadom i truba odbranom. Strahovali smo od Buytena, Brena, Badsturbera... a za napad smo mislil da ako ne rade tri napadaca, ona dvojica ce biti u top formi. Medjutim, sad kao da se energija sa napadaca sa pocetka sezone, polako preliva u odbranu. Buyten nikad bolji, pravi komadant odbrane, a i ova djeca oko njega brzo uce, i ta odbrana stvarno pocinje da dobiva obrise jedne jako mocne odbrane ( u zadnjih 3 utakmice nismo primili gol). Ali napad - TRUBA. Sve sto veza na jedvite jade proslijedi do napada zavrsi tako sto se Gomez slomi preko lopte ili Olic zapuca nebu pod oblake ili Klose promasi loptu. Muller ponekad nesto i uradi ali u zadnje vrijeme i on zaostaje. A Toni..........

Bice ovo burna jesen.....

sve potpisujem do riči ,uz napomenu da će nas tvrdoGLAVOST GLAVONJE opet dovest da se za LP borimo do zadnjeg kola.
A Bayer 04 s pravim trenerom i bez EUROPE će do Božića odmaliti barem 10 bodova i mislim da su oni najuzgledniji kandidat za prvaka.
Imaju jako izbalansiranu ekipu bez ijedne loše karike ,dobre zamjene i iskusnig trenera ,znači preostaje nam borba s HSV-om;Werderom,Wolfsburgom i Schalkeom za 2 mjesto.
www.mot.hr najbolje mjesto za pisače u HR

Još talijanima nisam oprostio sječu Velebita,ni Velog Jožu.Niti ću ikad.
jozotg
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la FCB m@niac » 03 lis 2009, 17:32

Haris napisao:Nemojte pretjerivati sa cmizdrenjima oko formacije kada smo danas igrali i 4-3-3 i 4-4-2 i vidjeli smo u oba poluvremena da nema nikakve jebene razlike. Problemi leže negdje drugo!

..i ne samo to, nego sad serete po treneru, a da su Ribery, Muller i Klose kojim slučajem protiv Juvea zabili, a trebali su, sad bi Gaal bio Bog i batina!! Nisam gledal današnju tekmu i moram priznat da mi nije previše žao, ali sam siguran da smo bili daleko bolji od ovog gnoja Kolna, samo nismo mogli zabit te jebene golove, jer kolko sam vidio imali smo dosta udaraca po golu, puno nabačaja i neznam što sve ne... oču reći da igru imamo samo neznamo zabit gol, a za to nije trener kriv, nego ovi glupani kaj ih mi nazivamo napadačima Bayerna!!!
FC Bayern, Stern des Sudens,
du wirst niemals untergehen, weil wir in guten
wie in schlechten Zeiten zu einander stehen

http://www.bayern-cro.com/

Hare_bvb napisao: Ribery nas je redovno silovao.
FCB m@niac
Tazmanian Devil

PostPostao/la Murta » 03 lis 2009, 18:27

Sve što imam reći o Bayernu je ništa. Ovaj Bayern je jedno veliko ništa. Jedna stvar koja mene smeta kod van Gaalovog Bayerna je uguravanje lopte guzicom u gol - opizdi po lopti pa kud ide ide, jednom će uć. :mrgreen: Pogotovo sa Schweinijem, Riberyem, Ottlom i Mullerom i to protiv catenaccija. Pucaj, možda se nešto odbije pa Gomez pokupi. Jebo ljepotu. :mrgreen: Jednom su Maljkovića pitali nešto u ovom smislu:"Zašto igrate košarkaški catenaccio, a ne lijepu igru?", a on im je rekao "Znate što, mogli smo mi igrati lijepo pa gubiti od Real Madrida s 50 razlike, ali meni je draže osvajati trofeje." Ovo treba van Gaalu utuvit u glavu.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Haris » 03 lis 2009, 18:49

Ma meni lično usporedba naše igre s Arsenalom nema nikakve veze. Arsenal igra 10 puta ljepše od nas. Barcelona 15. Ovo što mi igramo je držanje lopte u svom posjedu bez ikakvih konkretnih akcija prema golu. Praktički samo moto "nemoj izgubit loptu, makar se čitavu tekmu morali dodavati samo štoperi i golman". Arsenal možda zna pretjerati, ali oni protiv bunkera uvijek stvaraju šanse kao od šale.
Haris
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la I_Love_Bayern » 03 lis 2009, 19:19

FCB m@niac napisao:
Haris napisao:Nemojte pretjerivati sa cmizdrenjima oko formacije kada smo danas igrali i 4-3-3 i 4-4-2 i vidjeli smo u oba poluvremena da nema nikakve jebene razlike. Problemi leže negdje drugo!

..i ne samo to, nego sad serete po treneru, a da su Ribery, Muller i Klose kojim slučajem protiv Juvea zabili, a trebali su, sad bi Gaal bio Bog i batina!! Nisam gledal današnju tekmu i moram priznat da mi nije previše žao, ali sam siguran da smo bili daleko bolji od ovog gnoja Kolna, samo nismo mogli zabit te jebene golove, jer kolko sam vidio imali smo dosta udaraca po golu, puno nabačaja i neznam što sve ne... oču reći da igru imamo samo neznamo zabit gol, a za to nije trener kriv, nego ovi glupani kaj ih mi nazivamo napadačima Bayerna!!!

Pa danas smo u svim statistikama bili mnogo jači, ali jedno je statistika a jedno je ono sto vidis na terenu. Od naših milion udaraca, njih 5 je bilo kako treba, ostalo je ono tipa "ubiti nekog u predzadnjem redu na tribinama" ili ono kad zamahne ko da ce nekog ubiti, a lopta jedva dodje do gola. To su naši udarci danas. A korneri, 9:0 za Bayern, a nijedan nije bio kako treba.

Sto se trenera tice, nije on tako loš, naprotiv, on je dosta toga uradio dobrog i pozitivnog, ali je problem sto je tvrdoglav ko slon, gura Olića i Gomeza iako nisu u formi nikako, a Mulera stavlja u vezu iako je dečko trenutno nas najbolji napadač. Isto griješi sa Tonijem, covjek gori od zelje da zaigra, a ovaj ga ignoriše. Daj mu priliku nek se nametne, ali pravu priliku, a ne 20 minuta protiv trećeligaša. Isto i sa Sosom, daje mu minute na kapaljku, i kako ce Sosa napredovati? A posebna priča su rotacije. Nikad ne znas ko ce igrati, i to je glavni razlog pada forme. Pogledaj: Buyten je stalan i igra kao nikad do sad, Schweini je stalan i igra dobro, Lahm isto, kao i Butt. A napad stalno mijenja i zato igrači ne mogu da budu u kontinuitetu. Samo to je problem, nek malo smanji rotacije i tvrdoglavost i sve ce biti ok, jer se vidi da u ovome sto Gaal radi ima dosta potencijala za napredak. Bilo bi dobro kad bi vratio 4-4-2 sistem, bilo bi lakše brzo uigrati igru, ali ni trenutna formacija nije nemoguća uz pravilan pristup.
Zadnja izmjena: I_Love_Bayern; 03 lis 2009, 19:23; ukupno mijenjano 1 put/a.
>>>>>>>>>> PACK MA'S!!! <<<<<<<<<<

300 issues Euro WebCharts - the music charts for all over Europe http://www.e-wc.net
I_Love_Bayern
Forumaš
Forumaš

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Bundesliga i DFB Pokal - utakmice 2008.-2010.