Sto se tice utakmice sa Stuttgartom, ona ce nam (nazalost) biti najvaznija ove sezone. U slucaju pobjede, ostajemo na drugom mjestu i idemo direktno u Ligu sampiona. U slucaju remija, ovisimo o rezultatu utakmice Karlsruher - Herta. Naime, ako bude Herta pobjedi, mi cemo biti 3. i idemo u kvalifikacije za ligu prvaka. U druga dva slucaja, mi ostajemo drugi na tabeli. Ako bi se ne daj Boze desilo da Bayern izgubi od Stuttgarta, opet bi ovisili o ovoj drugoj utakmici. U slucaju da pobjedi- Herta bi bila druga, a mi 4 - dakle Euroleague ili ti ga Kup Uefa- isto sranje drugo pakovanje. U slucaju da Berlinci odigraju nerijeseno ili izgube Bayern ce biti treci. Eto, nadam se da sam "odradio" sve moguce kombinacije.
Na kraju jesenjeg dijela sezone, Stuttgart je bio 10. sa 25 bodova, 9 manje nego mi. To dovoljno govori o njihovom usponu ( ili ako hocete nasem padu). U zadnjih 10 utakmica imaju 8 pobjeda, 1 remi (protiv Arminije
Sto se tice nasih duela sa Stuttgartom, ukupna statistika kaze da smo mi njih uzeli 48 puta, 16 puta izgubili i 20 puta remizirali. Sto se tice omjera kod kuce, pobjedili smo ih 27 puta, 11 puta nerijeseno i samo 4 poraza. U proljetnom dijelu smo odigrali 2:2, iako smo vodili 2:0 do samoga kraja. Prosle sezone su nam upravo oni unijeli prvi nemir u ekipu, pobjedivsi nas sa 3:1. Nadam se da im to nece opet poci za rukom, jer onda smo u (ne)milosti Herte, a ovako ipak drzimo konce, koliko-toliko u svojim rukama.
Samo da dodam da smo prosle sezone u ovo vrijeme imali 73 boda, 9 vise nego sada... Sta vise reci, nego sretno nam!

width="960"

(hehe, otkrio ameriku )

....i da kad osvoje kup UEFA večeras dobit će krila i samopouzdanje....a kako werder igra napadački i kako vole rekorde....nek sruše nepobjedivost vukova....