effe__sa napisao:Odlično nam je ekipa odigrala u prvom poluvremenu, pa čak je to do skoro polovine drugog poluvremena bio nevjerovatan presing , pritisak i jako dobar i gegenpressing. Sjajna kombinatorika, dosta dobrih akcija, dva sjajna gola, prvi odlična završnica Browna, a onaj drugi i milovanje lopte i prodor Olisea - fantastično.Neiskorištene šanse i dekoncentracija odbrane u drugom poluvremenu su jedine nade. Bilo je grešak i kod Dortmunda koji je ubo s ova dva Grka koji će rasturiti a i Veerman će im biti dobro pojačanje. Greške su im bile plod neuigranosti, jer donekle su promijenili tim. Mi smo dobro to koristili, a fantastično smo ih i stavljali pod pritisak. Za početak odlično.
A iste se stvari pišu i ponavljaju, kritikuju isti igrači ili se uhvate Laimera ili Stanišića.
I treba se malo opustit i uživati, znamo da Kimmich nije Schweinsteiger, niti Effenberg (neki su ga do polufinala dizali i u najboljeg veznog igrača Bayerna jednog od najboljih koji je igrao kod nas, treba odvaditi), ali ima on itekako klase, a ima i određenih mana. Međutim i on i Pavlović su većinu prošle sezone dobro odradili i bili su dobri i večeras. I nije presudio nama vezni red prošle sezone, presudilo je otprilike to što PSG već dvije sezone uigrava svoju ekipu, što je utegnut i pozada i u drugim dijelovima tima (pa niko nije obratio pažnju da su s istom postavom igrali 2 finala LP). A mi bi stalno promjene, neka posebna pojačanja. Neke stvari treba zategnuti, uigrati još i s par posto naravno da se može osvojiti Liga prvaka. I ta priča o manama i nedostacima za LP prosto je dosadna, zato je tema postala realno dosadna.
Brown je sjajno pojačanje, ali ono što jedino mogu zamjeriti Kompanyju, to je da treba dati priliku Bischofu i trebao je on igrati na desetki. Sada čovjek treba da dobije pravu priliku. Čovjek je sjajna dopuna za Kimmicha i Pavlovića, čak nekad ne bi bilo loše da Bischof i Pavlović igraju u tandemu tu na duploj šestici ili šestica-osmica, kako se uzme. Brown je čak malo bio i pogubljen na desetki, pogotovo do gola. Momak zna sve s loptom, ali bi ja radije na toj poziciji vidio Bischofa, jer zna se da čovjek ima znanja za sve pozicije u vezi. I ono u naletim što sam vidio u pripremnom periodu, zaslužio je da igra od starta večeras.
Ja sam prezadovoljan kako smo odigrali, a nismo dali ni 80% protiv razvojnog centra.
Njihovi Grci su novi projekt razvoja i prodaje nadalje. Bit će veselo gledati naredne 2 sezone hoće li podbaciti ili otići jako visoko pa opet na prodaju 2028.

Stanišića neki navijači namjerno na piku drže i to nije samo zbog okršaja s PSG-om i one 1. utakmice gdje je baš bio slab i 2 gola je palo zbog njegovog lošeg postavljanja i čitanja igre protivnika. Za Laimera uopće ne znam tko j es njime nezadovoljan jer on igra u ovom trenutku dobro i može se samo očekivati da bude opet fenomenalan.
Browna smo kupili da bude lijevi bek, a na kraju smo kupili novog Salihamidžića ili Luis Enriquea. On je fantastično odigrao kao 10-tka, igrao prema nazad isto, bome u nekim trenutcima u organizaciji bio i najistureniji igrač Bayerna. Nakon prve dvije pripremne utakmice koje je odigrao ja sam bio potpuno oduševljen s njime. Igrač kakav nam treba da pritisne Daviesa maksimalno.
Bischof je baš problem jer on bi potencijalno mogao upasti u neku 'nemilost' trenera iako momak razara i leti terenom kada igra na 6-ici/8-ici i to je demonstrirao u svojoj prvoj utakmici kao starter još prošle sezone kada je lijeva strana Laimer-Bischof-Díaz razorila utakmicu do temelja. Ne sjećam se protivnika, ali golovi i akcije su kao na traci padale s te strane. On jednostavno mora igrati daleko više i to po 90 minuta dosta utakmica. Kao defenzivac je pretprošle sezone bio najjači veznjak Bundeslige. To su sve jako bitne stvari, a ljevica kojom odvaljuje izvan 16m ne treba ni naglašavati, isto jako bitna stvar.
Ja sam rekao i prije početka ove sezone, još tamo prije 2, 2 i pol mjeseca kako sam zadovoljan, a sada prezadovoljan obranom i igračima koje imamo.
Rupamecano, Tah, Minjae, Ito, Stanišić, Laimer, Davies, Brown. Što uopće više treba tražiti pored ovih, a imamo Boeya kojeg maksimalno tjeramo iz kluba, Eberl ga stišće na sve načine. Samo je on ostao jer Zaragoza je riješen, Palhinha još nije potpisao, a on je posljednji koji nema novi klub i ponudu koju tražimo.