Franz Beckenbauer Super Cup 2026

Komentari na utakmice Bayerna tijekom sezone...

Re: Franz Beckenbauer Super Cup 2026

PostPostao/la effe__sa » 23 kol 2026, 11:50

Pa dobro utakmica je bila daleko od prijateljske, prilično žustra, žestoka.

A meni je kod Kompanyja jedini problem Bischof, on kada mu treba dati priliku, ne da mu je. Nadam se da nije u pitanju to da on o ovom igraču nema visoko mišljenje. A Bischof toliko toga može dati i toliko unijeti posebnog šmeka u ovoj ekipi. Ali ne da igra na beku, nego da igra u vezi...I tu može svaku poziciju ispuniti.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 23 kol 2026, 12:42

Jebo te BiPsic, pa ovo je jedna tekma :haha:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la effe__sa » 23 kol 2026, 12:55

anton 1983 napisao:Jebo te BiPsic, pa ovo je jedna tekma :haha:

Al to se ponavlja kod Vincenta, ovaj mu bude dobar u pripremama i ko daje mu priliku, dođe oficijelna utakmica zakuca ga na klupu. Još mu se sada bilo otvorilo da mu da priliku...Nije bilo ni Musiale, ni Karla , ni Gnabryja...
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la ivan » 23 kol 2026, 14:42

Ali šta nije Bipsić za pozicije Kimmicha i Pavlovića?
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 23 kol 2026, 15:09

Sa Stanišićem i Pavlovićem, a i Kimihom u prvih 11 Bajern nema osnova da ocekuje osvajanje Lige šampiona. Vezni red ne može parirati Barsinom ni PSŽ-ovom. Nojer vec standardno problematican. Ne znam kad ce konacno trener dati Urbigu da postane startni golman.

Braun na prvu djeluje kao olično pojačanje. Za Olisea, Kejna i Dijaza ne treba trošiti riječi.
Zadnja izmjena: Miki; 23 kol 2026, 15:11; ukupno mijenjano 1 put/a.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la anton 1983 » 23 kol 2026, 15:11

Eto propali. Live Ticker, gasi sezonu, pakuj kablove.
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Miki » 23 kol 2026, 15:13

anton 1983 napisao:Eto propali. Live Ticker, gasi sezonu, pakuj kablove.

Nisu propali, ovakvu farmersku BL bi osvojio i drugi tim Bajerna.
Niko im nije ni primirisati jer niko od ostalih i nema ozbiljne ambicije.

A sto se tice LŠ, ne volim da stavljam ruzicaste naocare kao ti i da zivim u iluziji kako smo sad jos jaci. Vezni red nije ni pipnut kao ni desni bek, a tu ima i te kako prostora za unapredjenje.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la effe__sa » 23 kol 2026, 15:32

ivan napisao:Ali šta nije Bipsić za pozicije Kimmicha i Pavlovića?

Pa i Brown je za pozicije beka ili negdje drugo u odbrani, pa je bio na desetki... :)
Bischof je eto više za veze, pa je do sad kada je igrao često bio na beku... :)
Brown univerzalac, a Bischof nije.

Super je što je Brown univerzalac, ali je ova pozicija sinoć bila prirodnija za Bischofa, mogao je prije dobiti priliku.
Ali previše o tome sada... :D

Nego, evo vratio se Miki u svoj mode. Imao je tokom prošle sezone par zrelih postova odmjerenih (reko vidi lika preporodio se, sazrio), a sada se vratio s onom crninom i još lik prepisuje one postove, koje ćeš naći negdje tamo kod onih koji hoće da omalovaže BuLi i Bayerna, ono farmerska i slično... :) Taj termin zna se da su i izmislili ljudi vrlo niskog stepena inteligencije. Ko se na to hvata, s tim se nema šta pričat.... ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Miki » 23 kol 2026, 15:34

effe__sa napisao:
ivan napisao:Ali šta nije Bipsić za pozicije Kimmicha i Pavlovića?

Pa i Brown je za pozicije beka ili negdje drugo u odbrani, pa je bio na desetki... :)
Bischof je eto više za veze, pa je do sad kada je igrao često bio na beku... :)
Brown univerzalac, a Bischof nije.

Super je što je Brown univerzalac, ali je ova pozicija sinoć bila prirodnija za Bischofa, mogao je prije dobiti priliku.
Ali previše o tome sada... :D

Nego, evo vratio se Miki u svoj mode. Imao je tokom prošle sezone par zrelih postova odmjerenih (reko vidi lika preporodio se, sazrio), a sada se vratio s onom crninom i još lik prepisuje one postove, koje ćeš naći negdje tamo kod onih koji hoće da omalovaže BuLi i Bayerna, ono farmerska i slično... :) Taj termin zna se da su i izmislili ljudi vrlo niskog stepena inteligencije. Ko se na to hvata, s tim se nema šta pričat.... ;)

Effe, evo na stranu sta ja pisem, reci mi kako ti dozivljavas ostatak Bundes lige u odnosu na Bajern? I takodje u evropskim okvirima u odnosu na PL, Primeru?
Miki
Don Quijote

PostPostao/la doro » 23 kol 2026, 20:11

Pa obrana i je slabija jel stalno rotira Stanisica i Laimera lijevo desno cak sas kad svi zdravi i doso novi skup igrac..

Ocito je da sikanira Bischofa a to mubje jako glupo.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 24 kol 2026, 15:57

effe__sa napisao:Odlično nam je ekipa odigrala u prvom poluvremenu, pa čak je to do skoro polovine drugog poluvremena bio nevjerovatan presing , pritisak i jako dobar i gegenpressing. Sjajna kombinatorika, dosta dobrih akcija, dva sjajna gola, prvi odlična završnica Browna, a onaj drugi i milovanje lopte i prodor Olisea - fantastično.Neiskorištene šanse i dekoncentracija odbrane u drugom poluvremenu su jedine nade. Bilo je grešak i kod Dortmunda koji je ubo s ova dva Grka koji će rasturiti a i Veerman će im biti dobro pojačanje. Greške su im bile plod neuigranosti, jer donekle su promijenili tim. Mi smo dobro to koristili, a fantastično smo ih i stavljali pod pritisak. Za početak odlično.
A iste se stvari pišu i ponavljaju, kritikuju isti igrači ili se uhvate Laimera ili Stanišića.

I treba se malo opustit i uživati, znamo da Kimmich nije Schweinsteiger, niti Effenberg (neki su ga do polufinala dizali i u najboljeg veznog igrača Bayerna jednog od najboljih koji je igrao kod nas, treba odvaditi), ali ima on itekako klase, a ima i određenih mana. Međutim i on i Pavlović su većinu prošle sezone dobro odradili i bili su dobri i večeras. I nije presudio nama vezni red prošle sezone, presudilo je otprilike to što PSG već dvije sezone uigrava svoju ekipu, što je utegnut i pozada i u drugim dijelovima tima (pa niko nije obratio pažnju da su s istom postavom igrali 2 finala LP). A mi bi stalno promjene, neka posebna pojačanja. Neke stvari treba zategnuti, uigrati još i s par posto naravno da se može osvojiti Liga prvaka. I ta priča o manama i nedostacima za LP prosto je dosadna, zato je tema postala realno dosadna.

Brown je sjajno pojačanje, ali ono što jedino mogu zamjeriti Kompanyju, to je da treba dati priliku Bischofu i trebao je on igrati na desetki. Sada čovjek treba da dobije pravu priliku. Čovjek je sjajna dopuna za Kimmicha i Pavlovića, čak nekad ne bi bilo loše da Bischof i Pavlović igraju u tandemu tu na duploj šestici ili šestica-osmica, kako se uzme. Brown je čak malo bio i pogubljen na desetki, pogotovo do gola. Momak zna sve s loptom, ali bi ja radije na toj poziciji vidio Bischofa, jer zna se da čovjek ima znanja za sve pozicije u vezi. I ono u naletim što sam vidio u pripremnom periodu, zaslužio je da igra od starta večeras.

Ja sam prezadovoljan kako smo odigrali, a nismo dali ni 80% protiv razvojnog centra.

Njihovi Grci su novi projekt razvoja i prodaje nadalje. Bit će veselo gledati naredne 2 sezone hoće li podbaciti ili otići jako visoko pa opet na prodaju 2028. :D

Stanišića neki navijači namjerno na piku drže i to nije samo zbog okršaja s PSG-om i one 1. utakmice gdje je baš bio slab i 2 gola je palo zbog njegovog lošeg postavljanja i čitanja igre protivnika. Za Laimera uopće ne znam tko j es njime nezadovoljan jer on igra u ovom trenutku dobro i može se samo očekivati da bude opet fenomenalan.

Browna smo kupili da bude lijevi bek, a na kraju smo kupili novog Salihamidžića ili Luis Enriquea. On je fantastično odigrao kao 10-tka, igrao prema nazad isto, bome u nekim trenutcima u organizaciji bio i najistureniji igrač Bayerna. Nakon prve dvije pripremne utakmice koje je odigrao ja sam bio potpuno oduševljen s njime. Igrač kakav nam treba da pritisne Daviesa maksimalno.

Bischof je baš problem jer on bi potencijalno mogao upasti u neku 'nemilost' trenera iako momak razara i leti terenom kada igra na 6-ici/8-ici i to je demonstrirao u svojoj prvoj utakmici kao starter još prošle sezone kada je lijeva strana Laimer-Bischof-Díaz razorila utakmicu do temelja. Ne sjećam se protivnika, ali golovi i akcije su kao na traci padale s te strane. On jednostavno mora igrati daleko više i to po 90 minuta dosta utakmica. Kao defenzivac je pretprošle sezone bio najjači veznjak Bundeslige. To su sve jako bitne stvari, a ljevica kojom odvaljuje izvan 16m ne treba ni naglašavati, isto jako bitna stvar. :O: :drool:

Ja sam rekao i prije početka ove sezone, još tamo prije 2, 2 i pol mjeseca kako sam zadovoljan, a sada prezadovoljan obranom i igračima koje imamo.

Rupamecano, Tah, Minjae, Ito, Stanišić, Laimer, Davies, Brown. Što uopće više treba tražiti pored ovih, a imamo Boeya kojeg maksimalno tjeramo iz kluba, Eberl ga stišće na sve načine. Samo je on ostao jer Zaragoza je riješen, Palhinha još nije potpisao, a on je posljednji koji nema novi klub i ponudu koju tražimo.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 29 kol 2026, 10:45

Miki napisao:
Effe, evo na stranu sta ja pisem, reci mi kako ti dozivljavas ostatak Bundes lige u odnosu na Bajern? I takodje u evropskim okvirima u odnosu na PL, Primeru?

Pa skroz dobar odgovor da ti dam bilo bi preopširno, jer je Bundesliga možda i najspecifičnija liga od ovih liga petice.
Ma Bayern je davno pobjegao i napravio ogroman korak ispred ostatka lige pa i ovih top kllubova. To ide pogotovo sve od 2012., a pogotovo 2013. godine kada smo sve trofeje i pokupili. Međutim, ljudi uvijek gledaju samo ako Bayern nakanta i razbije neku ekipu unutar BuLi, ali treba pogledati koliko je Bayern sve timova u Evropi izdominirao. Dobra pakovanja su dobijali razni: Barca, Tottenham, Roma itd. To onako usporedbe radi.
I šta je u svemu bitno, možemo mi diskutovati šta bi drugi u BuLi trebali sve uradit da bi smanjili razliku i šta se generalno treba mijenjati, ali jedno bi trebalo biti jasno, ne osvaja Bayern ni tu trofeje što su drugi slabi, nego prije svega što je Bayern izuzetno jak. I ovo je ono glavno što se zanemari. Da mi titulu ne moramo osvojiti pokazao je Leverkusen ne tako davno. Da Bayern dominira ligu, a da je loš u Evropi onda bi mogli drugačije pričati.
Ovo ostalo PL je pobjegla svima i druga je dimenzija. Što se Primere tiče tu se Bayern s najjačim može nositi (to je taj dvojac plus možda Atletico, od kojeg smo sigurno puno jači, ali koji u pojedinim utakmicama nam može stvorit probleme). Dok ti kada gledaš te timove ispod te trojke,nisu ti timovi ništa jači od bundesligaša. Evo Freiburg je koliko se sjećam 2 ekipe iz Primere rutinski izbacio. Tamo je ranije bilo puno više kvalitetniji timova.
A isto tako ako pored Bayernovih nastupa u Evropi dodamo da je Freiburg prošle sezone igrao finale EL, a Dortmund bio u finalu LP prije 3 godine, pa prošle i oni i Leverkusen bili solidni, onda se može reći da je liga konkurentna.
Po meni je za Nijemce najveći problem što se reprezentacija dobro srozala proteklih par godina, to je pokvarilo imidž njemačkog fudbala, jer prije svega jak Bayern i jaka njemačka reprezentacija su predvodnici jakog njemačkog fudbala.
Prije si mogao reći jebo Engleze i ligu im, vidi im reprezentacije, ali sada ta reprezentacija na zadnja 3-4 takmičenja ima bolje rezultate od Elf-a.
Ali će tu doći do jako bitnih pozitivnih promjena s Kloppom, u to sam siguran.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Prethodni

Vrati se na: Utakmice