Vijesti za site

Novi članovi, obavijesti administratora, prijedlozi...

Re: Vijesti za site

PostPostao/la Speedy » 08 lip 2010, 09:56

Vidim da vas je prosla "euforija" a s time i volja za prevođenjem vijesti. Enivej, ocekivao sam da ce doci do toga!
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la Red passion » 08 lip 2010, 10:55

Speedy napisao:Vidim da vas je prosla "euforija" a s time i volja za prevođenjem vijesti. Enivej, ocekivao sam da ce doci do toga!

Iskreno da ti kažem... Kako je sezona završila, 5erostruko se smanjio broj vijesti za FCB. Tu i tamo koja vijest, a većinom sve špekulacije i nagađanja oko transfera. Tako da ono, ne vidim šta bi valjalo kvalitetno za objavit. :?
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 09 lip 2010, 14:37

Altintop vjeruje u dobivenu priliku

Slika

Nakon gorkog poraza u finalu Lige Prvaka bilo je frustracija na njegovom licu.

Hamit Altintop je dobio šansu da nadomjesti kažnjenog Francka Ribéryja od samog početka utakmice protiv milanskog Intera.

Ali nakon nešto više od sat vremena igre trener Louis van Gaal ga je izmjenio.

Kasnije se naglašavalo da će Altintop nakon isteka ugovora krajem sezone napustiti München i otići u jedan od nekoliko klubova koji su bili zainteresirani za njegove usluge.

Manchester City, Tottenham, Sevilla, Roma, Fiorentina i Atletico Madrid poslali su upite 27-godišnjem veznjaku.

Uslijedilo je polukružno: prošli tjedan Altintop je svoj ugovor produljio na još jednu godinu. Zašto?

"Klub je vrhunski"

"Zato što je klub jako važan za mene. Vrhunski je klub. Uvjeti u nadolazećoj godini, prvenstveno što se tiče međunarodne scene, su vrhunski" , izjavio je Altintop za Kicker.

Istodobno je i bio vrlo jasan: "Još jedna takva godina - nemoguće."

U samo dva nastupa je odradio cijelih 90 minuta u svojoj trećoj sezoni u Münchenu.

"Naravno da očekujem da će biti mnogo bolje za mene", rekao je.

"Ja sam iskusan igrač i mogu dati poticaja svojoj momčadi. Ne mogu biti zadovoljan. Želim dobiti daleko više prilike da nastupam. Zato sam i produžio ugovor na još jednu sezonu.", dodao je.

Pod van Gaalom misli da je u dobrim rukama, a isto tako Hamit primjećuje: "Nije baš da mi čovjek nije vjerovao, inače me ne bi doveo i uvrstio u finale Lige Prvaka."

Odnos između njega i Nizozemca barem nije bio napuknuo.

Jaka konkurencija u sredini terena

"Nisam uvijek bio sretan. Kada te rano zamijene u Madridu, onda si jako emotivan. Ali bez njega ne bismo bili niti vidjeli finale", istaknuo je.

21. lipnja kada počnu klupske pripreme, odmah će u startu dati pun gas, kako bi smanjio jaz svojim momčadskim konkurentima.

Altintop se mora izboriti za svoje pozicije koje igra u sredini terena i na krilima pored Franck Riberyja, Arjena Robbena, Thomasa Müllera, Toni Kroosa, Bastiana Schweinsteigera i Mark van Bommela.

"Ja ću biti na pripremama od njihova samog početka, što bi mogla biti moja prednost", nada se.

Kao pravi timski igrač, smatra "da je glupo govoriti o borbi unutar momčadi. Došli smo tako daleko zadnje sezone upravo zbog širine u ekipi."

Optimizam ostaje

Hamit se oslanja na svoju snagu i ostale prednosti koje posjeduje. Na samopouzadanje koje nikad nije izgubio nekadašnji igrač Schalkea.

"Kada sam dobio svoju šansu, pokazao sam da mogu biti dobar isto, baš kao u Lyonu što sam bio. Drugi igrači sigurno ulaze u sezonu sa prednošću od prošle sezone, no stvari se isto tako mogu jako brzo promijeniti."

sport1.de
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 26 tra 2011, 09:14

Jelima tko da je zainteresiran da prevede ovu vijest:

http://www.tz-online.de/sport/fussball/ ... 16559.html

:D
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Speedy » 26 tra 2011, 11:00

Bayern će biti dobro opaljen po džepu ne izbori li LP

Njemački Tz se malo pozabavio oko toga kako će financijski utjecati na Bayern neosvajanje minimalnog cilja ove sezone a to je treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone. Ostale su još samo tri utakmice do kraja a Bayern zaostaje za trećeplasiranim Hannoverom jedan bod što u prijevodu znači da ne ovisi više o sebi već o drugima.

Međutim, to trenutno i nije tema već koliko će to ukoliko li Bayern sljedeće sezone bude igrao Europa ligu na klub utijecati financijski. Naime, Tz je pokazao zaprepaštujuću računicu, Bayern bi mogao izgubiti i do 70 milijuna eura.

Točnije, oko 50 milijuna eura „casha“, tj. 2,8 milijuna eura koje je moguće zaraditi kroz grupnu fazu Lige prvaka, skoro 10 (9,9) milijuna eura od ulaznica, 8 milijuna eura od reklama. Od TV prava oko 20 milijuna eura te prihodi od marketinga 11,75 milijuna eura.

Nadalje, u knock-out fazi Lige prvaka, prolazak među 16 najboljih osigurava 3 milijuna eura, četvrtfinale 3,3 milijuna, polufinale 4,2 milijuna te finale 5,2 milijuna eura. Sve to na kraju kada se zbroji dobijemo cifru od oko 70 milijuna eura.

Naime, cifre koje se vrte u Europa ligi ni ne želimo stavljati jer su poražavajuće. Neulazak u Ligu prvaka za Bayern bi značilo apsolutnu katastrofu kako s financijskog tako i s sportskog gledišta.

Međutim, još uvijek je devet bodova u igri i sve dok je teoretski moguće osigurati treće mjesto treba u to vjerovati pa makar trebalo ČUDO da se to i dogodi!

Evo ja sam za cas to preveo, sad ne znam da li sam negdje zbrljo! :mrgreen:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la anton 1983 » 26 tra 2011, 11:01

Jel bitno? Sam pogledaj dal si negdje sjebo neš po pitanju gramatike i udaraj...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Speedy » 26 tra 2011, 11:03

Ma dobro, budem sad to spicio na site pa ti udaraj po face-u! :lol:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la Stefan Effenberg » 26 tra 2011, 11:50

http://www.bild.de/sport/startseite/sport/telegramm-15873394,textId=17585168.bild.html

Evo jedne vijesti. Ja sam je preveo, sad ostaje da vi vidite da li je to dobro prevedeno i da li je to vijest za site. Što kažete?

FC Bayern: Još nema kontakta sa Boatengom
Njemački reprezentativac Jerome Boateng je zainteresiran za prelazak iz Manchester Citya u Bayern Munchen – ali Boatengov menadzer ne želi o tome ništa znati. “Ja ne mogu to potvrditi”, rekao je Jorg Neubauer SID-u u jednom izvješću specijaliziranog časopisa Kicker, gdje je 22-godišnji obrambeni igrač Boateng već naznačio da bi rado želio doći u Munchen.
“Cijela tema je jedna novinarska tema. Ne moram razmišljati o transferu tako dugo dok me netko neće kontaktirati”, rekao je Neubauer – a to nisu učinili niti njegov klijent niti FC Bayern. Međutim Bavarci traže jednog stopera a kao najvrući kandidat uz Boatenga slovi i Schalkeov Benedikt Howedes.
Stefan Effenberg
Redoviti član
Redoviti član

PostPostao/la Speedy » 26 tra 2011, 14:48

Ma ok je to, budem stavio na site!
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la CroCHEF » 27 tra 2011, 17:21

nemam vremena sad, moze netko prevesti za site
http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern ... 20570.html
Robben: "Vielleicht bleibe ich für immer hier"

evo sad ce intervju na sport1
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 30 tra 2011, 06:46

Al ova shema na sajtu di u anketi imate izbor NE ZANIMA ME!!! :hehe:

:legendo:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Speedy » 30 tra 2011, 08:16

A sta bi ti? :lol: Manjkalo mi opcija, glupo mi je bilo staviti samo da i ne! :smile30:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la Stefan Effenberg » 02 svi 2011, 10:47

Stefan Effenberg
Redoviti član
Redoviti član

PostPostao/la anton 1983 » 02 svi 2011, 10:57

nemoj pitat neg udaraj. Sam nas možeš ovako obavijestiti tak da SE JOŠ NEKO NE ZALETI! :bravo:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Stefan Effenberg » 02 svi 2011, 12:05

http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern/gespraeche-boateng-interesse-petersen-1226177.html

Jedan medijski izvor je izjavio da FC Bayern Munchen već vodi pregovore sa Jerome Boatengom i u vidu ima Nilsa Petersena. Hertha BSC pregovara sa dva Bayernovaca.

Planiranja FC Bayerna za slijedeću sezonu su sve konkretnija. Ne bi trebao doći samo Gregory van der Wiel, čiji je transfer u Munchen po informacijama tz-a već gotova stvar .

Bayern je prema informacijama Kickera već pokucao na vrata Jeromea Boatenga iz Manchester Citya, ali međutim još nije na ona od kluba. Nekadašnji Hamburgerovac bi mogao zamijeniti Brena, kojeg bi Bayern rado želio prodati. Boateng igra kod Građana, kojima se priključio prošlog ljeta za odštetu od 15 miliona eura, ipak najviše na poziciji desnog beka, gdje je za slijedeću sezonu planiran da igra van der Wiel. Kapetan Phillip Lahm bi onda trebao prijeći na lijevu stranu.

Bayern ima otvorene oči i za tržište napadača, ne samo za problem zonu obrana. Već u studenom je procurilo da se FC Bayern interesira za napadača druge lige Nilsa Petersena, koji je u ovoj sezoni u 30 utakmica zabio ponosnih 24 gola. Kicker javlja da je njegova kupovina i dalje itekako moguća.

Itekako moguće je i to da bi dva igrača Bayerna mogla slijediti Christiana Lella u Herthu. Iako je interes za Krafta još svježi, za transfer Andreasa Ottla u glavni grad se već duže špekulira. Novo je to da su pregovori već obavljeni prema informacijama Kickera i da su prošli dobro te da se munchenski duo nalazi veoma visoko na listi želja Herthinog trenera Markusa Babbela.

“Bild” javlja da Hertha mami Krafta sa garancijom prvog vratara. Takvih u Muchenu nema…

Eto, zbilja bih volio da još jednom pročitaš moj tekst. Možda ima nekakvih grešaka pa bi bilo dobro da ih ispraviš.

Tu sam se dvoumio kako prevesti ovo: Hertha BSC spricht derweil mit zwei Münchnern i Der frühere Hamburger.
Nisam znao kako da ovo prevedem pa sam nekako zbrljao.
Ti svakako provjeri i ispravi ako nije dobro.
Stefan Effenberg
Redoviti član
Redoviti član

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Sve vezano uz rad foruma