Trebali smo ih završiti u prvom poluvremenu skroz, ali nema veze - 3 boda su 3 boda! Zadnjih 10 minuta nisam sjedio od muke. Imao sam loš osjećaj i strepio sam do kraja. Jedino mi je krivo zbog Schweinsteigera. On je jako bitan igrač za naš tim, i to se najbolje vidilo nakon što je izašao iz igre. Teška je povreda u pitanju, ali uvijek može gore. Ako je već morala biti neka povreda, bolje da je povreda ramena, nego npr. da su otišli ligamenti. Ima puno težih povreda. Ako se već morao povrijediti, bolje da se to sad desilo nego u proljetnom dijelu prvenstva. Siguran sam da će Jupp naći pravo rješenje za Schweinsteigera. Nismo još osigurali plasman u 1/8 finala, ali ja mislim da je to to. Sad treba dobiti Villarreal i uz kiks City-a osigurati prvo mjesto u grupi kolo prije kraja.
Gomez, Gomez, Gomez
Ja sam ga ovdje pljuvao stalno jedno vrijeme, ali sada ga ne bi mijenjao ni za trojicu. Napredovao je mnogo. Dosta radi za ekipu, trči i ono što je najvažnije daje redovno golove. Uvijek je na pravom mjestu. Savršeno se uklapa u naš sistem igre. Lik je stroj.