(20/01/2012) B´Gladbach gegen FC Bayern München

Bundesliga, DFB Pokal, Liga Prvaka

Re: (20/01/2012) B´Gladbach gegen FC Bayern München

PostPostao/la nele-BHF » 20 sij 2012, 22:38

LuctL napisao:Jel može neko izvuć podatak o pretrčanim kilometrima?

Evo edit za 2 minuta ;)

Slika

Evo ga brate...
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Lizarazu » 20 sij 2012, 22:39

LuctL napisao:Jel može neko izvuć podatak o pretrčanim kilometrima?

Otvoris sutra Bild i nadjes te podatke.
Haris napisao:
The Scarface napisao:Ne mogu vjerovat koliko je Robben loš, stvarno me iznenadio.

Ovo je i možda najveće iznenađenje današnje utakmice. Definitivno djeluje kao da se nije milimetra pomjerio s tačke na kojoj je bio kad se tek vratio od ozljede. Čudno stvarno.

Robben nikada nece biti onaj pravi kada igra protiv ovako zgusnutih odbrana. Njemu treba prostora....
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la Lahm » 20 sij 2012, 22:42

Peti poraz, a još se igra pola sezone. Sa Gaalom smo imali 4 poraza i osvojili smo naslov. :?
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la CroCHEF » 20 sij 2012, 22:47

Sad se vec trebamo pocet brinut, odigrano je 17kola od toga 5 poraza
Nisam mislio da cu kritizirat Juppa ali je vrijeme, svaki put kad pocnu gubit on se ukipi i samo mice obrvama i okrece glavu... daj malo inovativnosti, malo rizika... a ono od sve vidis Robbena na lijevoj strani kak s loptom trci u korner.
Neznam... svi znamo da je Gladbach uvijek jos 100% nabrijaniji kad igra s Bayernom, ali opet :sick:
Nist cekat iduci tjedan dvoboj s Magathom koji ce vjerovatno izvuc X, izgubit to prvo mjesto i na kraju se opet sramotit protiv ekipa koji nece skinut gace i okrenut pak Bayernu... :banned:
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Haris » 20 sij 2012, 22:51

Lizarazu napisao:Robben nikada nece biti onaj pravi kada igra protiv ovako zgusnutih odbrana. Njemu treba prostora....

Svakome treba prostora, nema to veze nikakve, ne pričamo ovdje o nekom levatu nego o Robbenu. :D
Haris
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 20 sij 2012, 22:57

I da, Franjo nas je izjebo posteno s svojim crvenim :neee:

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lizarazu » 20 sij 2012, 23:03

Haris napisao:Svakome treba prostora, nema to veze nikakve, ne pričamo ovdje o nekom levatu nego o Robbenu. :D

Ziva istina. :mrgreen:
Ali kad pomenes Robbena, uz njegovo ime ide sto qraca. Te sloga u ekipi (to valjda ima), pa onda potpuno samopouzdanje (lila-lila), mirna glava (bit ce, kada zavrsi pregovore oko novog ugovora) i na kraju krajeva je li u potpunosti spreman.
O njegovim procentima ne bih, ali eto, on ih stalno gura u prvi plan. Znas li mozda zadnje stanje tih procenata? :D
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la doro » 20 sij 2012, 23:16

Uglavnom igra nam je sramotna kao i rezultat...izgleda da bu ovo prvenstvo bilo napeto sve do kraja a borussia m se defintivno ne šali i po meni sigurno ide u evropu....pored usranog i mlakog werdera i kusena nebi se čudil da uđu i u lp :shock:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la CroCHEF » 20 sij 2012, 23:26

Inace Buytenu otisla neka kost u stopalu (ak sam dobro skuzio) sigurno je da ce duze vrijeme biti van terena

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la nele-BHF » 20 sij 2012, 23:40

CroCHEF napisao:I da, Franjo nas je izjebo posteno s svojim crvenim :neee:

Evo ga :o Električna energija !! :!: Ja neki dan govorio i ispalo nerazumijem se u nogomet :lol: :?: :lol:

Sad shvatate zašto nam trebaju pojačanja ? Ribery fali, odma mi pušimo, Schweini fali - mi pušimo...

Ovo govorim konkretno za ovaj zimski prelazni rok jer je ovo zadnji rok prije finala LP. Da se ne igra finale na Allianzu bilo bi OK, ali ako želimo nešto, a želimo, sa ovom ekipom nećemo daleko, osim ako budemo imali jako puno sreće.. E sad se osloni na to pa vidi šta će biti... ( Klupa :cry: )
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Miki » 21 sij 2012, 00:33

Kako se kod vecine forumasa mijenja misljenje u roku od par dana. :lol: :lol: :lol: Do prije par dana se pisalo kako na pripremama blistamo, nemamo nijedan poraz, a naravno kada igramo protiv nekih sklm ekipa. Valjda je sada bar malo jasnije da smi mi MNOGO DALEKO od onog kvaliteta koji vi pominjete. Peti poraz u 19.kola. Heeej??? Je li to taj fantasticni drim tim? Nama ne trebaju sada pojacanja nikako, mi sigurno osvajamo naslov, treba se pojacavati samo na ljeto. Pa i glup covjek vidi da smo tanki u svim linijama. Curi na sve strane, a niko nema da uskoci da to zakrpi. Bojim se da nam slijedi teska polusezona.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Lizarazu » 21 sij 2012, 00:39

Nele,

Svi znamo da nam klupa nije bogzna sta i da bi bilo pozeljno da tu "sjede" vece face. To je tesko uskladiti a da ne bude "teatra".
Kada su svi spremni nasa klupa nije toliko bledunjava. Sta hocu da kazem. Tebi i najbolja klupa na svijetu ne moze pomoci ako ti udarnih 11 nisu na nivou. Nisam siguran da je neko veceras bio iznad prosjeka (od ovih sto su igrali).
Primjer, da je Robben sjedio na klupi (Alaba igrao) i kad on udje ocekujes urnebes? Nece Alabu, nece Robbena i zayebi stvar.

Ima tu puno i do taktickih zamisli, ne moze Jupp forsirati jednu te istu igru citavo vrijeme. Morao je predvidjeti neke stvari, imati rezervni plan, ali...

Ja gledam uvijek prvih 11. Ako od njih polovina ne dosegne pravu formu na utakmici, pogledaj belaj. Sa vecim procentom belaj je sve veci i na kraju te ni najbolje zamjene ne mogu spasiti.
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la nele-BHF » 21 sij 2012, 01:08

Lizarazu napisao:Nele,

Svi znamo da nam klupa nije bogzna sta i da bi bilo pozeljno da tu "sjede" vece face. To je tesko uskladiti a da ne bude "teatra".
Kada su svi spremni nasa klupa nije toliko bledunjava. Sta hocu da kazem. Tebi i najbolja klupa na svijetu ne moze pomoci ako ti udarnih 11 nisu na nivou. Nisam siguran da je neko veceras bio iznad prosjeka (od ovih sto su igrali).
Primjer, da je Robben sjedio na klupi (Alaba igrao) i kad on udje ocekujes urnebes? Nece Alabu, nece Robbena i zayebi stvar.

Ima tu puno i do taktickih zamisli, ne moze Jupp forsirati jednu te istu igru citavo vrijeme. Morao je predvidjeti neke stvari, imati rezervni plan, ali...

Ja gledam uvijek prvih 11. Ako od njih polovina ne dosegne pravu formu na utakmici, pogledaj belaj. Sa vecim procentom belaj je sve veci i na kraju te ni najbolje zamjene ne mogu spasiti.

Kao prvo brat', ovo pišem ISKLJUČIVO jer se finale igra u Munchenu, a svi, od uprave, preko navijača, do igrača žele to finale. Jednostavno, samo iz tog razloga se moralo pojačati. Izgurat ćemo mi sa Gladbachom do kraja, uzet ćemo aBd salataru , ali LP je ove sezone naš najveći cilj. Uredu je što kažeš da se ne može od klupe očekivati urnebes i da se sve promjeni, ali svakako, daleko, jako daleko su veće šanse da (neću sad uzeti Robbena za primjer kao ti) jedan Reus, Ayew, Malouda, Goetze, Farfan i tako dalje , naprave taj neki urnebes ( ne govorim da hoće, nego da su velike šanse) od Alabe, Petersena, Usamija... :/

Ko garantuje da Bilal, Gomez, Robben, Schweini, Lahm... neće dobiti crveni karton u LP ? Ko garantuje da ti isti neće dobiti neku povredu ?

Da ne shvatite pogrešno, ne želim ja neku brutalu na klupi, ali ne želim isto tako, da čim jedan prvotimac izostane, mi pušimo...

Ponavljam, da se finale igra bilo gdje drugo, nebi ništa govorio, igrali bi kako moramo, ali ja jednostavno ŽELIM to finale ! :ugeek:
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Murta » 21 sij 2012, 09:31

Osim s obranom, ja sam dosta zadovoljan ostatkom momčadi. Napadački dio momčadi je pokazao želju i energiju kakvu još nismo vidjeli ove sezone. Ter Stegen je radio čuda, ali neće svi protivnici imati takvog golmana. ;)
Jedina zamjerka ide na račun Alabe jer je trebao biti precizniji prilikom ubačaja u 16m. :?

Neuer je ono zajebo, ali, budimo realni, on će svake sezone ispuniti kvotu gluposti i bolje je da to sad napravi, nego protiv Barce. :mrgreen: S druge strane, on daje jako upotrebljive lopte za napadače što rijetko koji golman može. :bravo:

Obrana je bila ispod svake kritike. Sramota! :neee: Svaki obrambeni element je bio na razini katastrofe. Dueli, postavljanje, čuvanje protivnika, kompaktnost, taktika... smile44
Možda ipak vidimo jedno pojačanje u siječnju jer se DvB ozlijedio na 2 mjeseca, a Breno je samo Breno. :mrgreen:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la effe__sa » 21 sij 2012, 10:09

Ovo je bio poraz pod mnogim nesretnim okolnostima, a opet i zaslužena pobjeda Gladbacha. I sad neki jedva dočekali da kritikuju Neuera, ja mu samo donekle za onu grešku zamjeram. Loptu je trebao ispucat odmah, on je povukao još jednom i loše ispucao i šta sad bi se trebalo obrušit na čovjeka? Po meni opšte nije dobro mijenjat mišljenje nakon jednog poraza.
Kažete 5 poraza, tih 5 poraza kad tako čujem i vidim ih djeluju zabrinjavajuće ali ne treba zaboravit da mi imamo samo jedan remi, 12 pobjeda imamo. Znači bilo je poraza ali i manje remija. Jedan Juve u Italiji nema ni jednog poraza, ali ima 8 remija. Zato je ta slika o porazima varljiva. Ja ne bi puno kritikovao ni odbranu, iz prostog razloga što nam sistem nije funkcionisao, defanzivni vezni moraju prekinut one napade, kako će odbrana dobro stajat, ako su svi orijentisani prema naprijed. Ali teško je sinoć bilo koga od naši igrača izdvojit da je bio na nivou. A Gladbach je sve ispravno uradio, uštopao Robbena skroz, a kontre odradio perfektno. Za kritike na račun Juppa se slažem, Alabin ulazak ok, on jeste nešto živosti unio, ali je trebao Jupp ubacit Olića, pa ako čovjek igra sjajno pripreme zašto onda u ovakvoj utakmici ne dobije priliku? Ola bi unio živost, možda bi i ugurao neki gol, a trčao bi kao lud i borio bi se. Mislim za sve što je dobro uradio Juppa smo hvalili i ne treba naravno sve na glavu okrenut kada ide loše, ali ipak on ponavlja nekad svoje greške. Uvijek mu je prva izmjena Alaba, to mi baš nije jasno. Više bi on postigao da ubaci jednog Olu ili jednog Petersena. Još nam je i poznato koliki tehnički potencijal ima Usami i koliko bi koristio u utakmicama kada je zgusnuta odbrana, a Japanac ne nađe mjesto ni na klupi. Jupp ide nekad praviše na siguricu i to mu se osveti, a u utakmicama poput one sinoć treba više rizika da bi se rezultat sustigao ili okrenuo.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva Bayernovih tekmi 2011/2012