Kvalifikacije za SP 2014.

Sve o svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu...

Re: Kvalifikacije za SP 2014.

PostPostao/la anton 1983 » 04 sij 2013, 10:59

ček ti to nešto iz vaših novina ili kaj? Tu niko tu utakmicu nespominje pa pitam ćemu ta uzjebanost?
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Miki » 04 sij 2013, 13:40

Ako je iko uzjeban, to ste vi, hrvati. Ovamo niko tu tekmu ne pominje. Sigurno je da to nije obična utakmica, ali ima vremena do tada. A ovdje po forumu vidim da se već pominje Split kao domaćin, da se napravi što vrelija atmosfera, jer znamo gdje su najveći hrvatski nacionalisti, da ne kažem ustaše.

Ali, ponavljam, tako ste se spremali i zagrijavali i '99. pa ste ga ispušili. A, sad isto radite. Ne bih vam baš to preporučio. Mada bih ja volio u Splitu da se igra. Što je uzavrelija atmosfera, biće bolnije kad vas tucnemo. Možda imate bolju reprezentaciju, jeste ispred nas u grupi, imate bolje rezultate nego mi, ali u ovakvim utakmicama to ne igra nikakvu ulogu. Srpski inat je čudo, na terenu ćete to vidjeti. ;)
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la anton 1983 » 04 sij 2013, 13:50

Miki napisao:Ako je iko uzjeban, to ste vi, hrvati. Ovamo niko tu tekmu ne pominje. Sigurno je da to nije obična utakmica, ali ima vremena do tada. A ovdje po forumu vidim da se već pominje Split kao domaćin, da se napravi što vrelija atmosfera, jer znamo gdje su najveći hrvatski nacionalisti, da ne kažem ustaše.

Ali, ponavljam, tako ste se spremali i zagrijavali i '99. pa ste ga ispušili. A, sad isto radite. Ne bih vam baš to preporučio. Mada bih ja volio u Splitu da se igra. Što je uzavrelija atmosfera, biće bolnije kad vas tucnemo. Možda imate bolju reprezentaciju, jeste ispred nas u grupi, imate bolje rezultate nego mi, ali u ovakvim utakmicama to ne igra nikakvu ulogu. Srpski inat je čudo, na terenu ćete to vidjeti. ;)

Znaš zašto sam te ja to pito? To spominjanje Splita datira iz 18. LISTOPADA! Jel sad razumiješ? niko sada nije spomenuo utakmicu, pa reko možda se kod vas o njoj priča ;)

No ono što sigurno možemo reči je da je nama ta utakmica rezultatski bitna, dok ćete vi igrati iz dišpeta za razliku od 99... :mrgreen:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 04 sij 2013, 14:26

miki vidio zadnji post i poludio a da ne provjeri datum istoga :lol: kaj se tiće te tekme zaboli me za repku našu a još više za srpsku :a045:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 04 sij 2013, 15:52

'Si vidio što se dogodi kad napišeš da je Felipao Scolari postao izbornik Brazila? :lol:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 06 vel 2013, 20:25

Danas smo prvi put vidjeli Štimčevu Hrvatsku. Ne po rezultatu, nego po igri jer se konačno vidjelo ono što on govori da želi.
"Nevjerojatno" je da je to uspio "stvoriti" u dva dana, a nije uspio u akcijama koje su trajale po dva tjedna.

Zapravo se sad nije ništa dodogilo, samo su igrači konačno "zaboravili" Bilićevu igru. Niti je Štimac išta brilijantniji nego jesenas, niti su igrači prilagodljiviji.
Jednostavno je prošlo vrijeme dovoljno da se promijeni njihova igra.

Zanimljivo je da se ovo prvi put događa hrvatskoj repki. Ćiro je stvorio svoju generaciju, Jozić nove igrače, Barić je imao polu-novu momčad, Cico je imao igrače za SP 2006. koji nisu bili generacija nego dvogodišnjica jer su to bili "starci" koji nikad nisu dotad zajedno igrali, a Bilić je uveo svoje mlade.

Štimac je prvi izbornik koji je dobio posloženu momčad, samo ju je odlučio malo preurediti.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la The Scarface » 19 vel 2013, 14:27

The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la TiLe » 19 vel 2013, 14:33

The Scarface napisao:http://www.fifa.com/aboutfifa/organisation/marketing/qualityprogramme/news/newsid=2014983/index.html?intcmp=fifacom_hp_module_about_fifa

Napokon.

:bravo:
Baš mi nije jasno zašto se toliko čeka sa ovom tehnologijom?
One priče da će nogomet izgubiti svoju draž su mi smiješne.
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Murta » 25 vel 2013, 21:42

anton 1983 napisao:Neznam kak se naši mediji i Hrvati osječaju kad je u pitanju "propali" Modrić, koji je donedavno išao u istu rečenicu sa Xavijem, Iniestom i njim asličnima...

Ovdje ću ti odgovorit. Modrić propada od one ozljede fibule/meniskuksa/nečeg protiv Blackburna 2009. I prije toga je bio nedovoljno agresivan i sebičan u napadu, ali nakon toga... potop. Jel on izveo ijedan samostalni dribling? :cry:
Ja sam jeseni 2007. gledao Modrića koji je bio među top 5 igrača na svijetu i meni on nikad nije bio tako dobar. Ali danas je on katastrofa u odnosu na onu razinu.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 07 ožu 2013, 14:43

Bla, bla, bla, bla Sammir...Ja ne razumijem kako novinari i mediji još uvijek ovom puku uspiju prodati ovu priču da kupe njihov proizvod? Koga "briga" za Sammira? Ovdje se treba pričati o igračima koji konkuriraju za prvih 11, a ne o onima koji možda ne bi trebali biti na popisu.

Čega bi Hrvate najviše trebalo biti strah? Iskreno ne znam dal su ljudi svjesni koliki problem Hrvatska reprezentacija ima na poziciji zadnjeg veznog. Vukojević nije u formi, Badelj je u kriminalnoj formi, toliko kriminalnoj da se od njihovog nosioca igre, preselio nepovratno na klupu i tamo si "zacementirao mjesto", kao što smo neki dan u SN mogli čitati da je Olić zacementirao Perišića na klupu. Onda imamo "zelenog" Radoševića koji bi trebao biti veći kandidat za ispadanje iz reprezentacije nego Sammir. I di smo onda? Naravno kada ne znaš koga bi stavio, "osloni se na Dinamo".

Ademi se nameće kao prirodan izbor, ali dal je to najbolji i najpametniji izbor u to nisam siguran. Očekujem na toj poziciji ipak rutinera Vukojevića i nadam se najboljem.

Prednost Hrvatske je ipak to što igra pred domačom publikom i na to se treba najviše osloniti. Što se tiše našeg izbornika Štimca on ima sudbinu kao i svaki naš izbornik do sada. Naime naši izbornici nikad se nisu ocjenjivali po njihovom nogometnom znanju ili po tome koliko su kvalitetni treneri, nego uvijek i samo, po njihovim dostignućima ili ti uspjehu.

Bilića smo terali 100 puta, a kad je odlazio, molili smo ga da ostane i to samo iz razloga što je Hrvatska repezentacija na Euru odigrala dobro. Sjetite se samo mjesec dana prije kad smo igrali u Rijeci zadnju utakmicu kvalifikacija i kada su svi zazivali i priželjkivali njegov otkaz.

Znači, sine, nije bitno koliko si kvalitetan, glup, inteligentan. Bitno je samo da pobjediš Srbiju i na par dana postaješ NAJKVALITETNIJI izbornik u povjesti Hrvatske Reprezentacije!!!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Miki » 07 ožu 2013, 16:15

Ja mislim da vam taj domaći teren i nije tolika prednost koliko se misli. Da, biće cijeli stadion na strani vaše reprezentacije, ali to može da bude i kontraptoduktivno.

Vi jeste kvalitetniji od nas, imate bolji vezni red i napad. Mi smo bolji defanzivno, gledajući po imenima.
Prevelika očekivanja i preveliki pritisak da se ova utakmica po svaku cijenu mora dobiti, može vam se vratiti kao bumerang. Srbija nema šta da izgubi. Em je poraz realniji od bilo kog drugog ishoda, em smo gosti, em očekivanja u javnosti nisu velika jer mi nismo u Bog zna kakvoj formi ni poziciji za plasman na SP, naviknuti smo u fudbalu na neuspjehe, dok ste vi u usponu, imate mat poziciju i sve osim vaše pobjede bi bilo iznenađenje.
Vas će publika "tjerati" da pobijedite, da nas razorite, a takvi pritisci često nisu dobri. Potrebni su mir i staloženost.

Ovakve utakmice nose posebnu draž, jer ne može se sa sigurnošću reći ko će pobijediti. Ipak je to više od derbija, iz nažalost drugih razloga, a ne samo sportskih. Sve u svemu, želim da bude lijepa utakmica, da bolji na terenu pobijedi i samo da ne bude nekih sranja na stadionu i oko njega. Vrijeme je da nasilje napusti sport. Dosta smo nemilih scena gledali, vrijeme je za promjene. U 21. smo vijeku. Krajnje je vrijeme za tako nešto.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Red passion » 07 ožu 2013, 23:10

Utakmica će biti teška i to je jedino sigurno. Pritisak će se stvoriti na terenu, ali očekujem da će se nastaviti po starome, u ZG svi odlaze poraženi ili s bodom, kao što je to bilo prije Capellove Engleske.

Izuzetno važno je dobiti sve domaće utakmice u kvalifikacijama upravo da se ponovi tadašnja Jugoslavija i onaj remi, kao i u zadnjem ciklusu Ukrajina.

Važno je samo dobiti, nebitno kako.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Epic » 17 ožu 2013, 13:58

Eto, bliži s utakmica sa Srbijom. Kakve su vaše prognoze?
Epic
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la melodyne » 17 ožu 2013, 14:16

Epic napisao:Eto, bliži s utakmica sa Srbijom. Kakve su vaše prognoze?

Srbija je malo uigrala ovaj mlad tim ali mislim da nemaju sta da traze na maksimiru...
Hrvatska je mnogo iskusnija, bolja i plus igraju kuci... Treba dodati da mi ni nemamo trenutno pravog napadaca... ako damo jedan gol bice veselo
2:0 za Hrvatsku
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 17 ožu 2013, 14:29

Teška utakmica, ali 3 boda se mora kod kuće uzeti taman da je to jedini šut na utakmici. Jako je važno dobiti sve domaće utakmice u kvalifikacijama jer ukoliko se zalome 2 remija ili remi i poraz(treće da ne spominjem) s jednom ekipom, to je za mene sigurno propust velikog natjecanja što su iskustva sa Jugoslavijom za 2000. i Ukrajinom za 2010. pokazali.

Srpski golmani mi nisu baš pretjerano poznati, ali zato cijela zadnja linija je vrijedna respekta svakoga na svijetu i to je najbolje što Srbija ima već godinama.

Sredina terena mi ovako na prvu djeluje dobro, Tadića iznimno cijenim i smatram ga najopasnijim, Tošić i Kuzmanović isto jako dobri. Ostali mi nisu poznati pošto nemam prilike gledati jugoistok i istok Europe, dok Sampdoriu i Fiorentinu vrlo rijetko gledam pa ne znam te igrače kakvi su na terenu.

Napad mi nikako nije poznat kao što je svojevremeno bilo u doba Kovačevića i Kežmana kad je to brutalno izgledalo.

Utakmica će biti jako zanimljiva, posebna dimenzija odavno istaknuta, Hrvatska favorit i to sve će utjecati na predstavu Hrvatske, dok Srbija u kakvoj je situaciji i nema što izgubiti, imat će možda nešto manje pritiska ukoliko ih atmosfera ne impresionira.

Na derbiju nema pravila, ne samo Hrvatske i Srbije, nego općenito kad se pogledaju u Europi gradski derbiji, kao i najveći klubova top liga.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: SP 2014. Brazil