http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 64537.html
Miki napisao:Ma ne, nikako. Katar je kolijevka fudbala, koja je iznjedrila mnoge asove ove magične igre. Da sad daš loptu gazdi Sitija ili PSŽ-a, kladim se da je ne bi mogli 2 puta ispepati.![]()

Murta napisao:Švicarska, Švedska i Čile su izabrani jer nisu sudjelovali u WWII i imali financijske štete od njega.

panda napisao:Miki napisao:Ma ne, nikako. Katar je kolijevka fudbala, koja je iznjedrila mnoge asove ove magične igre. Da sad daš loptu gazdi Sitija ili PSŽ-a, kladim se da je ne bi mogli 2 puta ispepati.![]()
Ako ćeš takvom logikom pristupati stvari, nećeš daleko doći
1954. je švica održala Svjetsko
1958. Švedska
1962. Čile
1970. i 1986. Mexico
1994. SAD
2002. Japan i J. Koreja
Za održavanje SPa 2022. su se prijavili - Katar, Australija, Japan, J. Koreja i SAD. Od svih navedenih, samo Katar i Australija još nisu imali domaćinstvo. Tak da fakat ne vidim neki problem u tome.
Nemoj me krivo shvatit, siguran sam da je neka lova ispod stola igrala veliku ulogu u dodjeljivanju SPa, i siguran sam da će premještanje SPa sa ljeta na Zimu izazvati gro problema, ali bolje i njima dati prvi puta nego SADu ili Japanu / J. Koreji drugi puta.
Imaš par država koje su već 2 puta bile domaćini SPa - Njemačka, Francuska, Mexico, Brazil sada. Bolje onda da neke države budu po 1. puta nego da neke budu po 2. puta

Miki napisao:
Prijatelju, niko ne spori da i manjim fudbalskim nacijama treba dati priliku da organizuju velika takmičenja (primjer je i EP 2012 u Poljskoj i Ukrajini), ali je ovo vezano za Katar krajnje sumnjivo. Zna se kakva su tamo ljeta i da ne pomaže tu nikakva tehnologija, klima i slično. Sve je više prijedloga da se to prvenstvo odigra na zimu 2022., što bi poremetilo kalendare svih fudbalskih takmičenja. Da li to ima smisla? Uostalom, nikada nije bilo ovoliko polemike oko izbora domaćina nekog velikog takmičenja kao sada. Katar je mala i apsolutno nefudbalska zemlja. Navedi mi samo jednog poznatog katarskog fudbalera. Samo jednog!!!To je isto kao da organizaciju EP dobije Luksemburg ili Andora. Jasno je da je FIFA korumpirana na kvadrat i da je Katar dobio domaćinstvo isključivo zahvaljujući prljavom novcu šeika i sličnih pizdi materina koji su urnisali današnji fudbal i pretvorili ga u igru moćnika, gdje se igra samo i isključivo za novac.

panda napisao:
Stvaraš polemike tamo gdje je netreba![]()
![]()
Da je FIFA prvenstveno glupa organizacija koja svoju glupost vuće sve do korijena smo već ustanovili, da izbor za domaćina isto nije skroz čist također. So whats the big fuckin deal ?
Trenutno smo u SIJEČNJU 2014. (ako ti značenje nije jasno - nova godina je počela pred manje od mjesec dana), što znači da do SPa u Kataru imaju 8 godina, ako do onda ne uspiju složiti kalendar tako da se svjetsko odigra u zimi, onda ne samo da su korumpirani nego su i inkompetentni. Znači organizacija svjetskog u zimi ne bi trebala predstavljati nikakav problem.
nikad nije bilo ovoliko polemike oko domaćinstva?
Daj se sjeti gdje je zadnji SP održan i koliko je polemike to izazvalo![]()
A da ne govorimo o SPu 2006. u Njemačkoj
ili 2002. kad su Koreja i Japan prvo imali svaki zasebne kandidature da bi se 5 minuta prije glasanja složili u zajedničku kandidaturu¸

Lucimar napisao:ma braniti prvenstvo u katru po bilo kojem osnovu je borba sa vjetrenjacama
taj izbor je apsolutno ludilo
ej, oni ce praviti montazne stadione
Evo ovdje se svi slažu kako je SP u Kataru totalna besmislica, jedino je njemu to normalno. Možda su i njega potplatili šeici da na forumu lobira za njih. Katar je kolijevka fudbala, koja je iznjedrila mnoge asove ove magične igre. Da sad daš loptu gazdi Sitija ili PSŽ-a, kladim se da je ne bi mogli 2 puta ispepati.![]()

panda napisao:Krivo ste me shvatili obojica
Nisam aludirao na to da je normalno održati SPu Kataru - već zbog same činjenice da su ljeti temeprature preko 40 stupnjeva, ili micanjem SPa na zimu (što se još nikad nije radilo)
Već sam mislio na Mikijev komentar u svom postu na članak koji je stavio:Katar je kolijevka fudbala, koja je iznjedrila mnoge asove ove magične igre. Da sad daš loptu gazdi Sitija ili PSŽ-a, kladim se da je ne bi mogli 2 puta ispepati.![]()
I ponovit ću, sjeti se samo kakve je polemike bilo oko održavanja SPa u JARu 2010., pa čak i za održavanje u Njemačkoj 2006.
Miki napisao:I dalje sveznajući ne zna da nabroji nijednog iole poznatog katarskog fudbalera.![]()
Samo mi objasni, pametnice naša, kako bi ti organizovao nacionalne šampionate i kontinentalna takmičenja u godinama oko SP? Onako, u grubim crtama, a da fudbaleri i sam fudbal ne ispaštaju zbog toga.

panda napisao:Miki napisao:I dalje sveznajući ne zna da nabroji nijednog iole poznatog katarskog fudbalera.![]()
Samo mi objasni, pametnice naša, kako bi ti organizovao nacionalne šampionate i kontinentalna takmičenja u godinama oko SP? Onako, u grubim crtama, a da fudbaleri i sam fudbal ne ispaštaju zbog toga.
Ti se stvarno nekih stvari loviš k'o pijan plota.
Aj mi navedi jednog poznatog nogometaša iz Južnoafričke Republike onda?!
Rekoh ti već, ako do 2022. neće znati organizirati SP u zimi, onda ne samo da su korumpirani nego su i inkompetentni
Daj počni čitati tuđe postove sa razumijevanjem, a ne samo izvlačiti stvari u postovima iz konteksta i onda davati glupe argumente na to
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost