Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Sve o svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu...

Dalje prolaze:

Brazil
4
50%
Hrvatska
3
38%
Meksiko
1
13%
Kamerun
0
Nema glasova

Ukupno glasova : 8

Re: Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

PostPostao/la anton 1983 » 24 lip 2014, 06:52

Mislim da nakon jučerašnje tekme mi nismo razočarani nego smo pogledali istini u oči. Imena ne pobjeđuju ako ne postoji koncept i timska igra. Previše mi djelujemo individualno bez neke tečnosti u igri. najgore mi je kaj djelujemo baš kao balkanci. Čim nam ne ide mi smo se takoreči predali. mexico je jača repka od nas, iako mi navodno imamo kvalitetnije igrače, no ako ti tu kvalitetu ne koristiš kak treba i određen igrač trpi sam zato kaj zbog imena mora igrati pa nema mjesta za onog koji bi tom igraču trebao pomoći, od toga ništa. Ovdje najviše aludiram na tog nekog ziheraša prije obrane, a da to ne bude Rakitić. murta je imao pravo kad je rekao, da nemre vjerovati u kakvog igrača se Modrić pretvorio. On je izrazito kvalitetan no problem je što više nije igrač kao prije ili ti igrač kao u onih prvih 5 minuta 2. poluvremena. Moramo biti svjesni da će nama uvijek nešto faliti i da će zbog toga igrati oni koji igraju loše.

Za mene je Manđa jučer odigrao ispod svake ocjene. to je bio kriminal i mjenjo bi ga sam tak, a opet nemreš ga mjenjati, jer bi to izazvalo negodovanje. Neki će reči nije imao lopti no to mene ne zanima. Manđu navodno krasi borbenost, Ronalda brzina i dribling, Suareza zabijanje golova. Kada Suarez ne zabije kritiziran je, kada Ronaldo ne driblja kritiziran je, a što sa Manđom? Ako je borbenost njegova kvaliteta onda nje mora biti na svakoj tekmi jer sa tom kvalitetom se taj igrač najviše puja. Kad smo kod toga brijem da je nakon ovog Sp manđi cijena pala...

Uglavnom dosta se promjena mora napraviti po pitanju odlaska određenih igrača iz repke i tražiti rješenje u našoj mladosti te se nadati da će ih nači. pizdarije da je neko trebo startati prije onih kaj su igrali, sada mi ne drže vodu jer Kovačić je bio kritiziran i kad je starto, a Rebić je lutrija.

Sve u svemu treba tu dosta polemike voditi, saznati gdje stvari ne štimaju i to popraviti! OD plakanja i sranja nema niš!
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 24 lip 2014, 08:33

FCB_general napisao:Niko Kovač je apsolutno trebao ostati izbornik U-21 repke i tamo početi mijenjati stvari, ovdje se jednostavno ne može.

Nije baš da imamo nogometnih trenera osim Kranjčara i Bilića. Ja sam za ostanak Kovača. Ako loše krene u sljedeće kvalifikacije, uvijek se može napraviti ono s Ćirom i Jozićem 2002.
Stranac neće imati najbolju radnu okolinu. Čim napravi prvu pogrešku, slijedi masovna pljuvačina.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Lennon » 24 lip 2014, 08:34

Da, slažem se, Mandžo jučer za kurac. Al pa ne treba to čuditi jer, on nikad nije igrač koji bu nekaj pokrenul, napravil, on je onaj centarfor koji zabija sve što mu igrači serviraju (manje više), tj napadač koji igra dobro - kad momčad igra dobro. Ja se ne čudim previše njegove loše partije.

Nit sam ja reko da je Mandža Messi, kao što Panda piše, nit sam reko da je bolji od Lewandovskog, ali baš nikad kad on to nije. On ponavljam, zabija skoro pa sve što mu bude servirano, i da, po meni je on jako dobar napadač. Na kraju krajeva, nisam ja to izmislio nego Pep, da je najbolji napadač glavom na svijetu.

Najviše se vidjela razlika između nekog napadača npr Lewa, i njega jučer drugo poluvrijeme. Znači on je cijelo vrijeme okrenut naprijed, naš vezni ima loptu (Kovačić), između Mandže i njega je nekih 30 metara i tu mora Mandža doći da odigra dupli pas i otvori mu prostor Kovi, a Mandža stoji i čeka. Ponavljam, on je takav tip napadača, tj. nije ta kvaliteta i tu ja i nisam previše začuđen. Ali da ima svoje kvalitete, tj da pretvara prilike u golove i to vraški dobro - to je istina, na kraju krajeva dvije sezone u Bundesligi naš najbolji strijelac, i drugi najbolji klupski strijelac.

Po meni je pobjedu odnio Meksički vezni red. Modrić ponovo bez muda, Rakitić možda i predefenzivno postavljen. Jbg, sada se valjda vidi da mi nemamo "drugi najbolji vezni red na svijetu" i da nismo baš objektivni. Pogotovo mi ide na živce činjenica da nismo dobili skok u sredini, tj. nismo ni pokušali. Meksiko nas je nadigrao drugo poluvrijeme, u svim segmentima, nadtrčao nas je, i nam nebi smjelo biti previše žao ili krivi. Ljudi su bolja momčad, a mi momčadi baš nemamo. I još im nije sviran penal...

Na kraju krajeva neću prstom upirat u trenera, ovoga, onoga, jednostavno, bolji su, idu dalje, i to je sve.
Zadnja izmjena: Lennon; 24 lip 2014, 08:36; ukupno mijenjano 1 put/a.
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 24 lip 2014, 08:35

Gledam vani tekmu i moram slušat pa daj vadi Prnjića :lol: Pa jel vi znate da nam je on jedini levi bek? To govorim u trenutku kad je već Vrsaljko izašo...Eto to ti je hrvatski navijač i kritičar.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 24 lip 2014, 09:06

Bleacher Report bio je najviše kritičan.

"Niko Kovač omiljena je osoba u Hrvatskoj i neće ga se puno kritizirati, ali svejedno mora objasniti zašto Rakitića, jednog od najboljih veznjaka Primere, opterećuje defenzivnim zadaćama? Ali, nije samo kriv Kovač, svi u Hrvatskoj su krivi, precijenili su svoju reprezentaciju, postavili letvicu previsoko. Hrvatska ima sjajne pojedince, ali nije momčad, nema balans. Zapravo, to je jedna limitirana reprezentacija, piše Bleacher Report.

E sad...To je bio onaj problem o kojem sam ja par mjeseci prije SP pisao. Na kraju od sjajnog centralnog veznog reda, dobili smo proljev. Može li danas nogomet funkcionirati ako nemaš u vezi igrača koji je defanzivno orijentiran? Očito je da ne. Problem je što smo mi i sa posjedom kontorlirali igru, no ti naši virtuozi nisu mogli ništa jer namju tog igrača kojem bi se lopta dodala. Istina je da smo limitirani. Perišić je osvježenje, ali trebaš bar neki sličan tip takvog igrača i na drugoj strani kako bi postojao balans kakav takav. Mi neamo Robbena da mu Modrić i Dean dodaju loptu i to moramo shvatiti jer moš ti imati i iniestu i Xavija i Thiaga kad on nema tog egzekutora koji će nejgove pasove pretvoriti u asistenicje.

Ti termini postaju sexualni. Prvo je bila PAS igra, pa tempiranje forme, a sada je IN balans u ekipi :mrgreen:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 24 lip 2014, 09:24

Eto ovo je meni jučer bio neobjašnjivi problem kod Manđe:

Gestern ohne Torschuß und nur 9km gelaufen. Ist natürlich Wahnsinn wenn man bedenkt worum es ging. Dieses Spiel hat wieder all seine Schwächen offenbart. Schwache Technik, fehlende Laufstärke, mangelnde individuelle Klasse.

Poanta je da bi Manđa trebao navodno biti igrač koji ore terenom, a jučer ga se nigdje nije dalo vidjeti, kein biss!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Lennon » 24 lip 2014, 09:26

Gore sam napisal kaj mislim o njemu općenito i o njemu jučer.

Njemu čak i sveukupno ne zamjeram kad gledam repku, uvijek je daval neke glavne golove i bil tu. Isto ko i Ola.

Problem je u tome što se ne mogu sjetit jedne tekme koju je prevagnuo u našu korist Modrić ili Rakitić? Ti se možeš?
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 24 lip 2014, 09:34

Lennon napisao:Gore sam napisal kaj mislim o njemu općenito i o njemu jučer.

Njemu čak i sveukupno ne zamjeram kad gledam repku, uvijek je daval neke glavne golove i bil tu. Isto ko i Ola.

Problem je u tome što se ne mogu sjetit jedne tekme koju je prevagnuo u našu korist Modrić ili Rakitić? Ti se možeš?

Mislim da ću se za Rakitića prije sjetiti nego za Modrića! :D

Ma gle, nema tu igre kak da ti to pojasnim. Kramer je recimo idiot kokji trči 12,5 kim po tekmi, kao i Gotze. Ako već odigraju loše, onda oću vidjeti bar taj dio, ono da je bar imo Manđa jednu dobru defanzivnu akciju. jedino di sam ja Manđu jučer vidio je ono spuštanje perišiću i uklizavanje na početku tekme ko idiot kad smo dobili korner i to je sve.

Ako je Manđa takav igrač na kojeg moremo biti ponosni, onda ja to moram vidjet. kak da ti velim, ako Nizozemska ima 3 igrača onda ta tri robben persie i sneijder ne smiju podbacit,a ovi ostali kak bude...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Lennon » 24 lip 2014, 09:40

Pa velim, ja njega ne vidim ko igrača koji bu sam nekaj napravil .

Njemu stvori priliku i vrlo vjeroatno bu ti zabil gol.

Nije on napadač koji može utjecat na lošiju igru momčadi, pa sam neš napravi. Nemoš mi reći da to očekuješ od njega, kad on to jednostavno nije.
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 24 lip 2014, 09:51

Mogu očekivati da se bor, kak to ne kužiš.

manđo more trčati 90 minuta poslije tekme, navodno što znači svaku tekmu MORA tak igrati, ako se već sa tim kurči, ma kako god loše igrao njegov tim. Od Gomeza sam navek očekivao gol, a nikada micanje i trčanje po terenu, to nije bila njegova odlika. Manđa je zakazao u svojoj suštini u tom je kvaka.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 24 lip 2014, 09:55

Mislim da su samo Lovren i Ćorluka odigrali jako dobru utakmicu, a na cijelom SP-u možemo dodati još samo Perišića.

Na kraju je velika šteta što nismo uigravali sastav s 3 u obrani jer imam dojam da bi i Schildenfeld bio dobar što bi onda dalo puno više slobode ostalim igračima.

Lovren mora u Liverpool, Barcu ili Bayern, prerastao je Southampton.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Lennon » 24 lip 2014, 09:57

Pa da, shvaća, i to je istina...

Velim, podbacili su svi, po meni najviše ovaj "čudesni" vezni red.
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 24 lip 2014, 11:07

Mandžo se jučer vidio više na onim reklamama nego u samoj igri, za Lennona je to prihvatljivo

:facepalm:
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Lennon » 24 lip 2014, 11:12

Ajde izanaliziraj mi našu igru. Oću konačno neku tvoju analizu nečega, neki post di nešto veliš o taktičkoj varijanti, ovome, onome, ajde.

Pa onda pročitaj onaj post gore moj o Mandži, pa o svemu.

Pa zaključi!

Ajde oču tvoju analizu, nikad je nisi napiso, nikad nisi otvorio neku novu temu, nikad ništ. Štancaš postove u chat temi na temu igrice i sl. Oču konačno nešto više od tebe na forumu, daj malo nešto o igri, taktici, ovome, onome, neko mišljenje.

Tražim previše?
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 24 lip 2014, 11:14

Lennon napisao:Pa onda pročitaj onaj post gore moj o Mandži, pa o svemu.

Pa jesam zaključio već nešto, da kenjaš.

Lijepo ti je Antonče napisao. Istina, od Mandže se ne očekuje toliko golovi koliko borbenost i defanzivna igra, ALI ČOVJEK NIJE NI TO POKAZAO JUČER.

Ajde da je barem nešto napravio, ali osim onog prvog kornera fakat apsolutna nula na terenu. Borbenost = nula, defanzivna igra = nula, igra glavom = nula, golovi = nula

Mislim, ako je tebi oke kak je on jučer odigrao, onda jebiga, nisi ni najmanje objektivan sa njime.
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: SP 2014. Brazil