Postao/la anton 1983 » 09 lip 2014, 10:24
Prvo, htio bih reči da je napravljen mit o Njemačkoj repki. On bi još držao vodu da se SP igralo 2013, a ne 2014.
Taj Mit drži vodu samo kada su svi igrači koje Elf ima na raspolaganju u brutalnoj formi. Što znači da Gomez iz 2012 vrijedi 40 milja, iz 2013 20 milja, a sada si morete sa njim rit obrisat. Znači ne treba uvijek gledati samo ime nego trenutačno stanje.
E sad kada se jednom treneru dogodi da zbog raznoraznih stvari koje su prvenstveno VEZANE S OZLIJEDAMA, na prvenstvo ne mogu ići:
-----------Gomez
Jansen----Gundogan----Reus
---------S.Bender---Rode
Schmelzer--Badstuber---???---L.Bender
--------------Adler
E onda se malo trebamo zapitati dal su naše kritike u redu. Naravno ne igraju svi ove prave pozicije i nisu svi do kraja potrgani, ali su ozlijede krivac što nisu mogli niti u kojem slučaju biti u sastavu jer nisu u formi. Skoro jedna ekipa, samo fali štoper
Onda tome dodaš činjenicu, da ti golman broj jedan ozlijeđen ide na SP, da ti je Lahm načet koji nikada nije bio naćet, da ti je Khedira miljama od 100% jer se tek sad vratio u repku, da ti Schweini nije spreman i uz to sve ti moraš sastaviti ekipu koja "mora" osvojit SP.
Morti i napraviš neke nelogičnosti, no da li je logično da mi navijači od izbornika sa takvim silnim problemima koji se mjenjaju iz tjedna u tjedan kako se igrači ozljeđuju i vračaju na terene, tražimo da se snađe bez beda?
Eto složi ti sad prvih 11 bez ovih gore navedenih i izbaci Lahma, Khediru, Schweinija, pa da vidimo na kaj će to ličiti. Low nije kriv što mu je cijela ekipa slomljena i što sa nekim slomljenima mora riskiriati, a sa nekima ne želi, niti je kriv, što Njemačka nema kvalitetnog napadača. Ako je Low "glup" što nije uzeo jednog Kiesslinga ili Vollanda na SP, a gledamo iz perspektive da su oni baš taj ključ za osvajanje Sp-a, onda Njemačka niti nemre osvojiti SP jer je Kiessling po kvaliteti na razini jednog Jelavića, a Vollanda imaš bar 10 u švapskoj repki.
Ja bi neke stvari sigurno drugačije od Lowa napravio, al baš da bi te stvari bile ključ za uspjeh ne znam jer on još uvijek ovu postavu more staviti na teren:
---------------Schurrle
Gotze--------Ozil-------Muller
--------Schweini---Khedira
Durm---Hummels--Merte--Lahm
--------------Neuer
Što je morti sa varijacijama na temu najjače što Njemačka ima, a sad koliko će ozilijede taj sastav sjebati to niko ne zna...
Da je Low znao da mu ovih 10 igrača neće biti na raspolaganju plus da ćemu Lahm, Schweini i Khedira imati takve probleme s ozlijedama prije 3-4 mjeseca, sigurno je da bi drugačije planirao. Mogao je znati za badstubera, adler nije problem, Neuer je problem koji se tek nedavno javio. Schmelzer i Jansen su bili na knap te nisu bili sigurni da neće ići, Benderi i Rode su se nedavno potrgali što je Lowu dalo malo vremena za prilagodbu. Mislim d aje bez Gunede planirao, no nije znao što sa Khedirom i da će Schweini opet imati ovakve probleme. Do kraja je ćekao Gomeza i opet ništ ai sad mu se tjedan dana prije SP ozlijedi možda i najjača zvijezda ekipe (trenutno po formi) i opet kritike. Sigurno je da bi bilo manje kritika da je pozvao recimo Vollanda i tu se slažem da je trebao jer ne znam kaj mu je sad palo na pamet, morti sa 5 štopera igrat?
Uglavnom u ovakvoj situaciji Njemačka nemre biti favorit kakav bi bila da je on te sve igrače imao na raspolaganju i ne želim pretjerivati kad kažem da neke druge repke tipa Italija sad ima izgledaju bolje nego švabi, a morti ćak i Hrvatska..
KVDM!!!!