Miki napisao:I ode tako jedna sjajna generacija Njemačke (Lam, Švajni, Gomez) u istoriju bez osvojenog SP-a. U pravu si, Antone, za sve, ali se ne bih složio da Hrvatska možda ima veće šanse od Njemačke. I da su Nijemci u najjačem sastavu, ne bih se usudio reći da su jači od Italije znajući koliki su im kompleks Žabari nabili.

SP mora osvojiti, htio ili ne htio. I sa svim tim povredama, jedino Špancima priznajem da su jači i možda Brazilci/Italijani.
2012 sve dok Bayern nije izgubio od Chelsea misli sam da švabi mogu osvojiti EP. Kad smo spušili odusto sam od toga jer to je Bayernove igrače koji su sačinjavali većinu repke tada dotuklo. ovo što sam rekao za Hrvatsku, naravno da ne mislim da je Hrvatska jača i da ima više šanse. No SP ili turniri se osvajaju momčadskim duhom, a rijetko individualnom kvalitetom, zato stvari koji vrijede za klupski nogomet ne vrijede za turnire. Tako Modrić, Kovačić i Dean solo mogu odigrati Sp bez pravog zadnjeg veznog, kao što Kroos i Schweini mogu odigrati sami na zadnjim veznima. Ako se to primjeni na klubove takav klub sa tim veznim redom bio bi "neozbiljan" i ne bi mogao osvajati LP i prvenstva, uglavnom to dugoročno ne štima. Tako jedan Poldi more biti zvijezda Sp-a ali nemre biti zvijezda nekog kluba tokom cijele sezone.
I kada sam spomenuo taj momčadski duh, najviše pratim naš i švapski tabor i uvjerenja sam da je kod nas brutalno optimistična perspektiva. Eto reči ću iskreno da nikada prije velikog natjecanja nisam bio ovako optimističan i da po prvi puta se ne bojim velikih nacija. Oču reči da ne mislim da će Hrvatska pobijediti Brazil, nego da se te tekme niti malo ne bojim. Prije 7 mjeseci molio bi se Bogu da ne primimo 5 komada a sada sam razmišljanja da će se Brazil naveliko morat pomučiti da nas pobijedi, čak bi rekao da smo mi u toj tekmi favoriti i da više vjerujem u našu nego njihovu pobijedu - to je sve samo moj osječaj a ne neka objektivnost. Problem mi je isto tako što nemrem zamisliti repku bez Manđe a znam da će nam on uvelike prtoiv Brazila faliti a u glavi cijelo vrijeme slažem taktiku protiv Brazila sa njima.
S druge strane je Njemačka u kojoj i oko nje vlada jednajako negativna atmosfera i nabijaju se neka oćekivanja za koja smatram da švabi ne mogu žmirečki ostvariti. Zbog toga uopće po pitanju njih nisam optimističan i brijem da će igrati u skladu s tome koliko im je desetkovana ekipa i da će na kraju primiti neprimjerene kritike. Danas su švabi ono što je Bvb bio bez Schmelzera, Hummelsa, Subotića, Piščeka, Gundogana, Svena Bendera, Kube, a svi će ih gledati, kritizirati i ocjenjivati kao da su svi ti igrači na raspolaganju.