Elf u Brazilu - konačni korak više?

Sve o svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu...

Re: Elf u Brazilu - konačni korak više?

PostPostao/la panda » 09 lip 2014, 10:33

anton 1983 napisao:
panda napisao:Velim, sigurno je to jeben nedostatak, ali ponavljam, nije nezamijenjiv.

U prevodu te ofenzivne pozicije bi švabi najlakše zamijenili kada bi došlo do takvih ozlijede. recimo švabi bi sad dali Draxlera i Poldija kada bi Schweini bio 100% fit skupa sa khedirom, a još bi dali i Schurrla kada bi Gundo bio fit...

Baš. Da im u ovom trenutku ode recimo i netko u obrani, to bi bila višestruko veća katastrofa nego Reusovo izostajanje
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 09 lip 2014, 10:39

Ozil 1988.
Miler 1989.
Rojs 1989.
Kros 1990.
Gundogan 1990.
Šurle 1990.
Gece 1992.
Draksler 1993.

Svi ofanzivni(ji) igrači koji mogu nastupiti na 2 naredna SP-a.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la anton 1983 » 09 lip 2014, 10:56

Miki napisao:I ode tako jedna sjajna generacija Njemačke (Lam, Švajni, Gomez) u istoriju bez osvojenog SP-a. U pravu si, Antone, za sve, ali se ne bih složio da Hrvatska možda ima veće šanse od Njemačke. I da su Nijemci u najjačem sastavu, ne bih se usudio reći da su jači od Italije znajući koliki su im kompleks Žabari nabili. :bravo: SP mora osvojiti, htio ili ne htio. I sa svim tim povredama, jedino Špancima priznajem da su jači i možda Brazilci/Italijani.

2012 sve dok Bayern nije izgubio od Chelsea misli sam da švabi mogu osvojiti EP. Kad smo spušili odusto sam od toga jer to je Bayernove igrače koji su sačinjavali većinu repke tada dotuklo. ovo što sam rekao za Hrvatsku, naravno da ne mislim da je Hrvatska jača i da ima više šanse. No SP ili turniri se osvajaju momčadskim duhom, a rijetko individualnom kvalitetom, zato stvari koji vrijede za klupski nogomet ne vrijede za turnire. Tako Modrić, Kovačić i Dean solo mogu odigrati Sp bez pravog zadnjeg veznog, kao što Kroos i Schweini mogu odigrati sami na zadnjim veznima. Ako se to primjeni na klubove takav klub sa tim veznim redom bio bi "neozbiljan" i ne bi mogao osvajati LP i prvenstva, uglavnom to dugoročno ne štima. Tako jedan Poldi more biti zvijezda Sp-a ali nemre biti zvijezda nekog kluba tokom cijele sezone.

I kada sam spomenuo taj momčadski duh, najviše pratim naš i švapski tabor i uvjerenja sam da je kod nas brutalno optimistična perspektiva. Eto reči ću iskreno da nikada prije velikog natjecanja nisam bio ovako optimističan i da po prvi puta se ne bojim velikih nacija. Oču reči da ne mislim da će Hrvatska pobijediti Brazil, nego da se te tekme niti malo ne bojim. Prije 7 mjeseci molio bi se Bogu da ne primimo 5 komada a sada sam razmišljanja da će se Brazil naveliko morat pomučiti da nas pobijedi, čak bi rekao da smo mi u toj tekmi favoriti i da više vjerujem u našu nego njihovu pobijedu - to je sve samo moj osječaj a ne neka objektivnost. Problem mi je isto tako što nemrem zamisliti repku bez Manđe a znam da će nam on uvelike prtoiv Brazila faliti a u glavi cijelo vrijeme slažem taktiku protiv Brazila sa njima.

S druge strane je Njemačka u kojoj i oko nje vlada jednajako negativna atmosfera i nabijaju se neka oćekivanja za koja smatram da švabi ne mogu žmirečki ostvariti. Zbog toga uopće po pitanju njih nisam optimističan i brijem da će igrati u skladu s tome koliko im je desetkovana ekipa i da će na kraju primiti neprimjerene kritike. Danas su švabi ono što je Bvb bio bez Schmelzera, Hummelsa, Subotića, Piščeka, Gundogana, Svena Bendera, Kube, a svi će ih gledati, kritizirati i ocjenjivati kao da su svi ti igrači na raspolaganju.
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Lennon » 09 lip 2014, 11:10

Ja pa baš imam neki filing da Švabi idu ove godine daleko, najdalje....

Oni su ko i mi Hrvati, dok ne očekuješ onda su dobri.

U ovom trenu nitko ne vidi Švabe kao svjetske prvake, pa čak ni sladoledar Low.
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 09 lip 2014, 12:28

Netko spomenuo Reusa kao Ballacka 2010. Neka mole Boga da zaista tako i bude na turniru kao 2010.

No ja uopće nisam optimističan. Možda kad bi Elf opet igrao defenzivno i nešto bi užicali, ovako gdje obrana Elfa nije se pomaknula od Eura 12' i gdje je Löw još stvari pogoršao... No chance.

Kad vidim Kroosa i Schweinija u liniji, odmah se sjetim polufinala protiv Italije 2012.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 09 lip 2014, 14:56

Da je Jupp Heynckes izbornik, die deutsche Nationalmannschaft bio uvjerljivo marširala do finala..

Na stranu sve, idalje osjecam da ce njemci odigrati dobro prvenstvo!
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 09 lip 2014, 14:59

FCB_general napisao:Netko spomenuo Reusa kao Ballacka 2010. Neka mole Boga da zaista tako i bude na turniru kao 2010.

Mislim da situacija baš i nije usporediva.
Ballack je 2010. bio capitano i lider ekipe, Reus to u ovom trenutku nije.

Ponavljam ono što sam i Mikiju već rekao. Nedostajat će Marco, to sigurno. Ali nije nezamjenjiv, i teško da će repka izfailati samo zbog toga što se on strgo
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 09 lip 2014, 16:45

Svetislav Pesic je, ocigledno, vrlo popularan medju njemackim fudbalerima. Sigurno mu je cast kad vidi ko nosi majice sa njegovim likom. :smajl007: Ipak je Kari osvajao EP i SP sa Jugoslavijom, pa se mozda Svabe nadaju da ce im to donijeti srecu na SP. Kako god, svaka im cast sto na ovaj nacin pokazuju koliko cijene svjetsku legendu. :bravo:

Image

Ne cijene ga samo bivsi i sadasnji Bajernovi igraci, vec i Dortmundovci.

Image
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la melodyne » 09 lip 2014, 16:54

Kari je kralj. :bravo: Ja nesto nisam optimistican sto se tice Nemacke... Ako budu igrali kao protiv Jermenije od 60 minuta osvajaju Svetsko.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 09 lip 2014, 17:05

Nema to veze sa SPom :lol:

To ti je majica napravljena za ulazak košarkaša u finalnu seriju za titulu.

http://shop.fcbayern.de/de/706/148/-fc- ... --/?page=1
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 09 lip 2014, 17:20

panda napisao:Nema to veze sa SPom :lol:

Zbog cega je onda nosi Groskrojc, genije? Nije valjda da i Dortmundovac slavi plasman KK Bajerna u finale? :lol:
Miki
Don Quijote

Re: AW: Elf u Brazilu - konačni korak više?

PostPostao/la panda » 09 lip 2014, 17:35

Pa zbog čega baš i Großkonj nosi takvu majcu ne znam, znam samo da nema nikakve veze sa DFBom i SPom.

Možda je netko od Bayernovaca podjelio majce (My guess je Basti s obzirom da on dosta prati košarkaše)
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Murta » 09 lip 2014, 20:15

Meni je ova Njemačka ista Argentina iz 2010. Jako puno stvari smrdi, ali nema šanse da ispadnu u grupi jer su previše talentirani, čak i za ovu jaku skupinu.
Mogu otići do kraja, ali puno je realnije da ispadnu u četvrtfinalu. A ako nalete na momčad koja je pametnija i talentiranija od njih, bit će rastavljeni na proste faktore i vratit će se s 3-4 gola u mreži.

Vidjet ćemo kako će ih Low voditi, sigurno ima iznenađenja, Kramer i Durm su prvi na toj listi, no hoće li oni igrati ili grijati klupu zbog iskusnijih igrača čije to pozicije nisu.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la effe__sa » 09 lip 2014, 21:23

Ja se Murta s tobom od prilike slažem, s tim što mislim da iako ispadnu Nijemci neće biti ono nakantani od bilo koga.
Postoje i dalje šanse, i pored svih problema za visok plasman i titulu. Ali ovaj put je ta misija teža. Međutim, Nijemci zapravo i vole osvajat titule na teži način, ovakva situacija im čak može ići i na ruku.
Loew je sada u nezahvalnoj poziciji i u ovakvoj situaciji se mroa snalaziti. Samo sam je sebi stvorio pritisak, jer u boljim situacijama nije uzeo titulu. Iako nije ni on zato kriv, u njegovoj eri je bilo i dosta dobrih stvari, ali je napravio i određene greške. Nijemci su generalno se počeli zanosit samo ofanzivnim i atraktivnim fudbalom, pa su zanemarene neke druge stvari, koje su prije bolje funkcionisale i koje su ih odlikovale..... ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Miki » 11 lip 2014, 08:17

panda napisao:Nema to veze sa SPom :lol:

Samo za pandu.

Jedni od favorita na predstojećem Mundijalu motivisali su sebe tako što su ispod slike Svetislava Pešića ispisali riječ: „Trk“!

“Panceri” ne zaboravljaju kako im je srpski stručnjak, sadašnji trener košarkaša Bajerna iz Minhena, 1993. donio prvu i jedinu evropsku titulu. U fudbalu je čekaju 24 godine...

- Ovdje u Njemačkoj svi nose majice sa mojim likom, misle da ću im ja tako pokazati put do šampionske krune na Mundijalu - kaže Pešić za “Blic”. :bravo:

http://sport.blic.rs/brazil-2014/vesti/ ... nu-boginju
Miki
Don Quijote

PrethodniSljedeće

Vrati se na: SP 2014. Brazil