SP 2014. Brazil

Sve o svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu...

Re: SP 2014. Brazil

PostPostao/la Miki » 02 sij 2014, 18:00

Image

E, kad bi tako bilo... :a045:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 02 sij 2014, 18:07

Miki napisao:Image

Kakve to veze ima sa bilo čime ? :shock:
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 02 sij 2014, 18:17

panda napisao:
Miki napisao:Image

Kakve to veze ima sa bilo čime ? :shock:

Ti se moraš javiti pa makar ja napisao da je trava zelena. Nema veze ni sa čim, ali je dobro. :lol:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 02 sij 2014, 18:19

Miki napisao:Ti se moraš javiti pa makar ja napisao da je trava zelena. Nema veze ni sa čim, ali je dobro. :lol:

Moram se javiti zato jer me interesira kakve veze sve te gluposti imaju sa ičime ?

Njemačka će osvojiti svjetsko prvenstvo u nogometu zbog toga jer pripomažu Brazilskom gospodarstvu ?

Niđe veze
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 02 sij 2014, 18:29

panda napisao:
Miki napisao:Ti se moraš javiti pa makar ja napisao da je trava zelena. Nema veze ni sa čim, ali je dobro. :lol:

Moram se javiti zato jer me interesira kakve veze sve te gluposti imaju sa ičime ?

Njemačka će osvojiti svjetsko prvenstvo u nogometu zbog toga jer pripomažu Brazilskom gospodarstvu ?

Niđe veze

Dovoljan je ovaj prvi dio rečenice. Njemačka će osvojiti SP! 8-)
Fudbal je danas, prije svega, jedan ogroman biznis i sigurno je da se mogu neke sitnice namjestiti pa da prevagnu na nečiju stranu. ;)
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 02 sij 2014, 18:33

Miki napisao:Dovoljan je ovaj prvi dio rečenice. Njemačka će osvojiti SP! 8-)
Fudbal je, danas, prije svega jedan ogroman biznis i sigurno je da se mogu neke sitnice namjestiti pa da prevagnu na nečiju stranu. ;)

To što neka budala na nekom jebenom news siteu napiše da će Njemačka osvojiti svjetsko prvenstvo u nogometu i onda to poveže sa raznim ekonomsko / gospodarskim stvarima ne znači baš puno u mojim očima.
I ja bi skakal od sreće da Njemačka digne kantu, ali da će se sad namještat na SPu da njemačka osvoji zato što pripomaže Brazilu ?! :haha:
onda bi se sve počelo namještati - od nogometa preko rukometa do košarke i hokeja
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 02 sij 2014, 18:35

panda napisao:
Miki napisao:Dovoljan je ovaj prvi dio rečenice. Njemačka će osvojiti SP! 8-)
Fudbal je, danas, prije svega jedan ogroman biznis i sigurno je da se mogu neke sitnice namjestiti pa da prevagnu na nečiju stranu. ;)

To što neka budala na nekom jebenom news siteu napiše da će Njemačka osvojiti svjetsko prvenstvo u nogometu i onda to poveže sa raznim ekonomsko / gospodarskim stvarima ne znači baš puno u mojim očima.
I ja bi skakal od sreće da Njemačka digne kantu, ali da će se sad namještat na SPu da njemačka osvoji zato što pripomaže Brazilu ?! :haha:
onda bi se sve počelo namještati - od nogometa preko rukometa do košarke i hokeja

Ne bi, sine. U fudbalu se obrće mnogo veći novac, samim tim su i interesi veći. ;)
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 02 sij 2014, 18:37

Ovo ću ti reći po 15ti puta valjda - gledaš previše filmova o zavjerama.

Skini se s takvih stvari, nakon toga ćemo moći vodit daljne rasprave.
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 02 sij 2014, 18:50

panda napisao:Ovo ću ti reći po 15ti puta valjda - gledaš previše filmova o zavjerama.

Skini se s takvih stvari, nakon toga ćemo moći vodit daljne rasprave.

Fudbal je jedna velika namještaljka, gdje veliki uvijek jedu male. :) Njemačka je trenutno aktuelni vladar evropskog i svjetskog fudbala, samo to treba da ovjekovječi i na reprezentativnom planu.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 02 sij 2014, 19:01

Miki napisao:Fudbal je jedna velika namještaljka, gdje veliki uvijek jedu male. :) Njemačka je trenutno aktuelni vladar evropskog i svjetskog fudbala, samo to treba da ovjekovječi i na reprezentativnom planu.

Možda na klupskoj razini.

Na reprezentativnoj razini nikako nemogu biti aktualni vladari europe / svijeta kad je zadnji trofej bio davne 1996.

Što se tiče tebe i tvojeg pogleda na namještanje u nogometu, mislio sam da smo to raspravili.

Francuska se provuće na neku glupost na EP ili SP (nebitno), odmah je namještanje zato što je predsjednik UEFA-e francuz.
Engleskoj se ne dosudi regularan gol na SPu 2010. (Lampard protiv Njemačke), Argentini se prizna gol koji Tevez daje iz offside pozicije na SPu 2010. (protiv Mexica), Ukrajincima se ne prizna gol na EPu 2012. (protiv Engleske) itd itd., ali to su sve slučajnosti i pojedinačke pogreške sudaca, a ne namještanja.

Poštedi me tih svojih teorija koje imaju više rupetina nego švicarski sir.
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 03 sij 2014, 17:34

Samo naivčine kao ti mogu vjerovati kako je sve 1/1 i da nema namještanja, jer je eto to SP, najveća sportska manifestacija na svijetu. E, moj panda, shvatićeš neke stvari dok još malo odrasteš. Do tada živi u zabludi kako je svaka sudijska greška nenamjerna.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 03 sij 2014, 17:43

Miki napisao:Samo naivčine kao ti mogu vjerovati kako je sve 1/1 i da nema namještanja, jer je eto to SP, najveća sportska manifestacija na svijetu. E, moj panda, shvatićeš neke stvari dok još malo odrasteš. Do tada živi u zabludi kako je svaka sudijska greška nenamjerna.

Gdje sam ja to spomenuo da nema namještanja ? :lol: :lol: :lol:

Isto tako nikad nisam rekao da je svaka sudačka pogreška nenamjerna...

Ali tko si ti da određuješ kad je sudac očito pogriješio (zato što nije dobro vidio, nije vidio uopće ili tko zna iz kojeg drugog razloga), a kad se desilo namještanje. I to iz razloga što je predsjednik UEFA-e određene nacionalnosti. :haha:
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 03 sij 2014, 17:55

panda napisao:
Gdje sam ja to spomenuo da nema namještanja ? :lol: :lol: :lol:

Isto tako nikad nisam rekao da je svaka sudačka pogreška nenamjerna...

Ali tko si ti da određuješ kad je sudac očito pogriješio (zato što nije dobro vidio, nije vidio uopće ili tko zna iz kojeg drugog razloga), a kad se desilo namještanje. I to iz razloga što je predsjednik UEFA-e određene nacionalnosti. :haha:

Evo ovo boldirano.

panda napisao:Engleskoj se ne dosudi regularan gol na SPu 2010. (Lampard protiv Njemačke), Argentini se prizna gol koji Tevez daje iz offside pozicije na SPu 2010. (protiv Mexica), Ukrajincima se ne prizna gol na EPu 2012. (protiv Engleske) itd itd., ali to su sve slučajnosti i pojedinačke pogreške sudaca, a ne namještanja.

Jasno si rekao ovom boldovanom rečenicom da su to sve pojedinačne greške, a ne namještanja. ;)

Kao što vidiš, u svim navedenim situacijama su bile oštećene manje uticajne strane. Njemačka>Engleska, Argentina>Meksiko, Engleska>Ukrajina, Francuska>Ukrajina, Francuska>Island. Kako se to ne desi da Argentina bude oštećena protiv Meksika ili Francuska protiv Islanda? Ne, sine, samo ćeš gledati da je oštećena slabija strana, tj. strana koja ima manji lobi, uticaj, fudbalsku veličinu itd.

Kad ćeš vidjeti da je npr. Mančester izbacio Reala sudijskom greškom ili Arsenal Barselonu??? A, sjeti se krađe npr. Barselone protiv Čelzija, pa onaj smiješni crveni za Nanija protiv Reala itd. Protiv Nijemaca (Dortmund) se tako ne može, jer se zna koliko su Nijemci moćni u fudbalskom svijetu. ;)

Kada su Španci imali svoje finale 2001., Italijani svoje 2003. Englezi svoje 2008., ovo je bila možda jedinstvena prilika da Nijemci imaju svoje finale. Najveća evropska nacija nije smjela takvu priliku da propusti. ;)
Zadnja izmjena: Miki; 16 srp 2014, 09:52; ukupno mijenjano 2 put/a.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 03 sij 2014, 17:59

Miki napisao:Evo ovo boldirano.

panda napisao:Engleskoj se ne dosudi regularan gol na SPu 2010. (Lampard protiv Njemačke), Argentini se prizna gol koji Tevez daje iz offside pozicije na SPu 2010. (protiv Mexica), Ukrajincima se ne prizna gol na EPu 2012. (protiv Engleske) itd itd., ali to su sve slučajnosti i pojedinačke pogreške sudaca, a ne namještanja.

Jasno si rekao ovom boldovanom rečenicom da su to sve pojedinačne greške, a ne namještanja. ;)

Sarkazam miki moj dragi, sarkazam

ako ne znaš što to znači:
Sarkazam (grč. σαρκασμός, sarkasmós; sarkazein = gristi usne od bijesa, sarx = meso) je zlobna, ljuta, zajedljiva, oštra i gorka poruga ("koja grize u meso"); pojačana ironija. To je oštra, pakosna poruga, jaka ironija, obično zasnovana na paradoksu. Polazište joj je negativan stav prema onomu kojem je upućena.

Miki napisao:Kao što vidiš, u svim navedenim situacijama su bile oštećene manje uticajne strane. Njemačka>Engleska, Argentina>Meksiko, Engleska>Ukrajina, Francuska>Ukrajina, Francuska>Island. Kako se to ne desi da Argentina bude oštećena protiv Meksika ili Island protiv Francuske? Ne, sine, samo ćeš gledati da je oštećena slabija strana, tj. strana koja ima manji lobi, uticaj, fudbalsku veličinu itd.

Kad ćeš čuti da je npr. Mančester izbacio Reala sudijskom greškom ili Arsenal Barselonu??? A, sjeti se krađe npr. Čelzija protiv Barselone, pa onaj smiješni crveni za Nanija protiv Reala itd. Protiv Nijemaca (Dortmund) se tako ne može, ipak, jer se zna koliko su Nijemci moćni u fudbalskom svijetu. ;)

Koliko gluposti izrečenih na jednom mjestu, majko mila draga
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 03 sij 2014, 18:03

panda napisao:Koliko gluposti izrečenih na jednom mjestu, majko mila draga

To je najlakše napisati, jer nemaš argumente da odgovoriš na moju tvrdnju da veliki jedu male i da će ih uvijek jesti. Zašto su uvijek oštećene slabije strane? Sve je stvar jačine uticaja, lobija, fudbalske veličine, finansijske moći itd. No, dobro, ti i dalje misli da je sve slučajna sudijska greška i kako je borba za tolike novce u LŠ i drugim velikim takmičenjima skroz čista i poštena.
Miki
Don Quijote

PrethodniSljedeće

Vrati se na: SP 2014. Brazil