Sutra u ponoć dolazi i taj historijski trenutak za Bosnu i Hercegovinu. Prvi nastup na SP i historijski uspjeh. Jednostavno BiH je već pobjednik, jedini novajlija na ovom Mundijalu, a time i ne bi trebalo biti prevelikog pritiska. Već smo puno napravili. Kada se vidi kako ovih dana i svjetski mediji govore o ovoj reprezentaciji, onda se vidi da se privukla pažnja. A ova reprezentacija je prošla mnogo nedaća, kao i cijela država tako da je plasman na ovako veliko takmičenje svojevrsno čudo.
Ako uzmemo u obzir da su sa prostora bivše Jugoslavije samo BiH i Hrvatska na SP, onda to čovjeka još ponosnijim čini.
Ova grupa je dosta izjednačena i ona je nekako kao nagazna mina. Argentina je top favorit, dvije klase iznad ostalih, a mi , Nigerija i Iran smo tu negdje. Po kvaliteti svakako mislim da je naša repka iznad Nigerije i Irana, iako Nigerija je tu negdje.
Mana je ta što mi nemamo iskustva na ovako velikim takmičenjima, a ove ostale repke u grupi itekako imaju. Na kraju bi to moglo biti presudno, ali se nadam da neće. Bosna i Hercegovina itekako ima kvalitet i dosta će naravno zavisiti od Džeke i Pjanića, od kojih očekujem da nose ovu reprezentaciju. Bitan segment su i golman Begović te Spahić. Begović sjajno brani, brani u Premiershipu, znaju je često čuda praviti u Stokeu, a pouzdan je bio u kvalifikacijama, tako da je velika uzdanica.
Spaha je dobar stoper, ali nerijetko zna i kiksati, pa se nadam da tih ispada neće biti.
Za sutra sam ovdje na prognoziranju tipovao neriješeno, ali u toj utakmici je sve moguće. Nije nerealan ni potop, Argentina je jača. Ali ako dobro uđemo u susret , sigurno Argentincima neće biti lako i onda će utakmica biti knap, onda je moguć taj bod. Nadam se da će proraditi bosanski inat, da će Zmajevi baš biti ZMAJEVI, da će orati teren, goriti skroz, bljuvati vatru i ratovati. Protiv Argentine moraš ostaviti srce na terenu, boriti se do zadnje kapi znoja, a opet biti i pametan da ne pokupiš kakav crveni karton.
Iskreno bojim se sranja, koje je doživjela Hrvatska u susretu s Brazilom, nije nerealno da sudija malo Argentincima navuče, ako ih ne bude išlo.
Ali svakako Argentina je jedna fenomenalna repka i ne znaš prosto odakle ti više opasnost prijeti. Samo kada se vidi ta navala: Messi, Aguero, Higuain, pa naravno i Di Maria, onda je to impresivno. Argentina ima ogroman potencija, jaki su i tehnički a i fizički, protiv njih moraš odigrati iznad svojih mogućnosti.
U utakmici ću uživat, ako se šta protiv Argentinaca uzme odlično, ako ne onda se dovoljan broj bodova mora tražiti protiv Nigerije i Irana. Zato se nadam, da se momci neće sutra ili prekosutra (kako god, s obzirom da se igra u ponoć

) neće previše potrošiti , pa ne daj Bože i demoralisati, da se to onda ne bi negativno odrazilo na 2 bitna naredna susreta.