(27/07/2013) DFL Supercup BVB -:- FCB

Utakmice 2013./2014. - samo dva trofeja ove godine.

Re: (27/07/2013) DFL Supercup BVB -:- FCB

PostPostao/la melodyne » 28 srp 2013, 13:28

1. Tor Dortmund: Patzer von Tom Starke
2. Tor Dortmund: Eigentor von van Buyten
3. Tor Dortmund: Zuvor Foul an Boateng nicht gepfiffen worden
4. Tor Dortmund: Reus steht im Abseits

Za mene je prica zavrsena. Bice bolje, nije jbg htelo i ajde sad k'o da je smak sveta. Bitno je pobediti u kupu i Gladbach i sve ce biti ok... Idemo dalje!

:avogp1:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 28 srp 2013, 13:35

melodyne napisao:Za mene je prica zavrsena. Bice bolje, nije jbg htelo i ajde sad k'o da je smak sveta. Bitno je pobediti u kupu i Gladbach i sve ce biti ok... Idemo dalje!

Bit će kako bude. Od ovog ljeta baš sve imamo potrebno za uspjeh i to je to. Isprika više nema od nikoga, ni igrača ni uprave ni trenera ni onih klupskih nenogometnih dužnosnika. :)

Jedan trofej manje, idemo na europski Superkup, a onda na Svjetsko klupsko prvenstvo.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 28 srp 2013, 13:37

melodyne napisao:1. Tor Dortmund: Patzer von Tom Starke
2. Tor Dortmund: Eigentor von van Buyten
3. Tor Dortmund: Zuvor Foul an Boateng nicht gepfiffen worden
4. Tor Dortmund: Reus steht im Abseits

Za mene je prica zavrsena. Bice bolje, nije jbg htelo i ajde sad k'o da je smak sveta. Bitno je pobediti u kupu i Gladbach i sve ce biti ok... Idemo dalje!

:avogp1:

Ajd, i Dante je trebao dobiti u finalu LŠ crveni, pa nije. ;)
@FCB general, slažem se sa tvojim postom. Nakon onakve prošle sezone, očekivanja jednostavno ne mogu biti manja. Em su svi ostali (osim Gomeza), ali su došla 2 super talenta Gece i Tijago, em je doveden trener koji zna kako se trofeji osvajaju, jer ih je uzeo 14 u dvije godine. I kako onda da mi očekujemo manje od titule BL, trofeja u Kupu i bar polufinala LŠ? To je sa ovom ekipom realan cilj, mada i trofej LŠ je sa ovakvim sastavom nešto što takođe ne bi bilo neočekivano. E, sad, ako se počne puno praviti pametan, pa tvrdoglavo forsirati svoje ideje, bez svog prilagođavanja igračima (ko mu šta može ponuditi i u kojoj mjeri), onda uspjeha neće biti. Sa ovakvom ekipom se jednostavno mora ciljati na najviše domete. Jup nas je doveo na vrh i mi tu sada treba da ostanemo. Ako ne uspije osvojit bar 2 trofeja, uz dobar nastup u trećem takmičenju, lijepo mu se zahvaliti.

Samo nek' mi neko objasni zašto je nerealno očekivati da opet osvojimo 3 trofeja? Jesu li svi ključni igrači od lani tu? Jesu. Jesmo li doveli 2 najeća talenta njemačkog i španskog fudbala? Jesmo. Je li nam na klupi najtrofejniji trener? Jeste. I kako onda da se ne očekuju top rezultati? Nijedan tim nema ovako popunjenih prvih 11, kao i drugu postavu. Imamo najboljeg golmana na svijetu, najboljeg beka na svijetu, najjači tandem veznjaka na svijetu (Švajni - Martinez), jednog od najboljih igrača na svijetu - Riberi, najveće talente njemačkog i španskog fudbala, najtrofejnijeg trenera, najbolju finansijsku situaciju i iza sebe možda najbolju sezonu jedne ekipe u istoriji fudbala. Šta više treba? Alibija za neuspjeh nema, niti ga smije biti!!!
Zadnja izmjena: Miki; 28 srp 2013, 13:43; ukupno mijenjano 1 put/a.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la melodyne » 28 srp 2013, 13:42

melodyne napisao:
bavarac napisao:ma bit ce 1-5...pregazit cemo ih kao plitak potok... :mrgreen:

i to prvi put u novoj formaciji.... :mrgreen:

dakle my prediction... :D

Neuer

Lahm---------Boatenk------Pakleni-------Alaba

-------T-Gol-------Bastian-----Kroos------------

Robben-----------Manddzukic------Ribery------

eh sad malo obrazlozenje....

zasto Mandzukic a ne Muller....iz razloga sto je bio nevidljiv vs Barca...a i treba nam netko ko ce stisnut Hummelsa i Subotica...i doci domalo brze tranzicije u napadu...citaj izgubljene lopte na centru...Martinez - mislim da nije bas uigran s Pep-eom...iako je fit i spreman...ne vjerujem da ce krenut s njim u prvoj postavi....s druge strane...Bastian se oporavlja tek od ozljede..a posto je dobio zadnjih 20-tak min vs Barca...to znaci da ga trebamo ocekivat u prvih 11...Kroos i T-Gol su do sad uglavnom igrali u paketu...sve prijateljske...i to se nema sto promjenit...Ribery je siguran,Robbenu dajem vecu prednost ispred Mullera....jer je vise pokazao u pripremnim utakmicama...a i treba ocekivat da ce bit malo i straha od strane BVB za Flying Dutchmana

obranu mislim da nece mjenjat....jer Martinez odavno nije igrao stopera...a Dante iako je plivao vs Barca...mislim da ima prednost ispred DvB jer je ovaj isuvise trom za Levata....Boatenk je neophodan zbog brzine Aubemejanga i Reusa...

dakle suma sumarum....

1-5

strijelci:

0-1 Mandzukic
0-2 Ribery
0-3 Robben
1-3 Aubemajang
1-4 Thiago
1-5 Muller

Let's play with BvB... :mrgreen:

Bice isto kao i 2009 kad je van Gaal dosao ;)
Kako su nas mucili poslednjih godina meni je dosta 1:0 :D

Moramo da se malo spustimo na zemlju...
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 28 srp 2013, 13:57

Pročitao sam da su i Klopa pitali šta misli o Pepu, a on rekao: "Lijepo izgleda, vitak je, zgodan, samo što je ovo fudbal a ne Fashion week!" :D Da li je ovo istina?
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la melodyne » 28 srp 2013, 14:05

Miki napisao:Pročitao sam da su i Klopa pitali šta misli o Pepu, a on rekao: "Lijepo izgleda, vitak je, zgodan, samo što je ovo fudbal a ne Fashion week!" :D Da li je ovo istina?

Ne znam za Fashion Week :D ali sam cuo da je rek'o lep... No comment. :roll:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 28 srp 2013, 14:07

Inače, na izlasku sa stadiona igrači i stručni štab Bayerna su doživjeli još jedno negativno iskustvo.
Naime, grupa huligana je kamenjem i flašama napala autobus u kojem su se nalazili igrači Bayerna.
Vozilo je pretrpilo manju štetu, ali srećom niko nije povrijeđen, potvrdila je policija.
Policija je privela sedam huligana, protiv kojih će biti pokrenut prekršajni postupak.

Image
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Red passion » 28 srp 2013, 14:19

I to je trebalo ići u vozni park i autobus temu. :mrgreen: :hehe:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lennon » 28 srp 2013, 14:39

čitam tu na forumu svi spominju da će Martinez igrat stopera kod Pepa. dal ste vi sigurni u to? je to negdje najavio prije?
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la melodyne » 28 srp 2013, 14:42

Lennon napisao:čitam tu na forumu svi spominju da će Martinez igrat stopera kod Pepa. dal ste vi sigurni u to? je to negdje najavio prije?

Nije... Martinez za sada greje samo klupu... Ali tako izgleda zbog velike konkurencije i Pepu nije prvu put da stavi zadnjeg veznog na stopera...
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lennon » 28 srp 2013, 14:49

a ništa, treba ipak malo pričekat s oporavljenicima pa da vidimo kako će to izgledat, al ova jučerašnja tekma ne daje neki optimizam. opće me ne jebe taj trofej kolko to da bi moglo poljuljat našu atmosferu, bar na malo. jer sad će počet mediji, Klopp i ostali krvnici vadit nam krv na slamčicu..

al pozitivna stvar, bar za mene, je jučer Thiago. frajer ima jebenu lakoću dodira s loptom, baš je finoća na razini. i ona asistencija Mullcu. dugo nismo takvog imalu u vezi, s završnim pasom. podsjeća na Pirla. ispočetka nisam bio za njega zbog gužve, al sad vidim da je pun pogodak. i naravno, Robben, ko u dobra stara vremena sam vukao ekipu.

zabrinjava Schweini, nekako je trom i spor, dal je to zbog ozlijede?
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 28 srp 2013, 14:50

FCB_general napisao:I to je trebalo ići u vozni park i autobus temu. :mrgreen: :hehe:

:lol: :lol: :lol: :lol: :hehe: :hehe:
Dobar, dobar........ :hehe:
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 28 srp 2013, 14:53

Lennon napisao:čitam tu na forumu svi spominju da će Martinez igrat stopera kod Pepa. dal ste vi sigurni u to? je to negdje najavio prije?

To ti je vrlo izvjesno, s obzirom na njegovu filozofiju. On to nije izjavio nigdje do sad, ali o tome se uveliko priča. Većina insidera je prilično sigurna u to.....
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Miki » 28 srp 2013, 15:04

FCB_general napisao:I to je trebalo ići u vozni park i autobus temu. :mrgreen: :hehe:

Speedy mi je tu temu stavio u Arhivu. :placi: A, ne kontam što mu je to smetalo. icon_hy
Miki
Don Quijote

PostPostao/la melodyne » 28 srp 2013, 15:05

zabrinjava Schweini, nekako je trom i spor, dal je to zbog ozlijede?[/quote]

Pa on uvek nekako deluje sporo... Nije 100 spreman, ali morao je da udje sinoc...
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Utakmice 2013./2014.