SP 2018. Rusija

Re: SP 2018. Rusija

PostPostao/la cruz » 24 lip 2018, 11:42

Tu se slažem Ivane. Preočito je da je ovo svjetsko prvenstvo malo drugačije od ostalih prvenstava koje pratim od 96. godine. Znači skoro svaka ekipa ima nenormalno spremne igrače i razina taktike je na zavidnoj razini. Dovoljno je obratit pažnju na kvalitetu postavljanja u obrani.

To me dovodi do priznanja da Hrvatska ima jako fino složenu momčad. Zašto? Naslušao sam se da smo imali prilično sreće protiv Nigerije i eto Argentine. Ali ta Nigerija je jako nezgodna ekipa, jer su to sve vrhunske atlete koji imaju dobru taktičku podlogu. Rusija, Mexico, Costa Rica, Švicarska, Švedska, Nigerija, Senegal itd. nemaju možda worldclass pojedince kao neki ali djeluju prilično stabilno u obrani i nije ih nimalo lako dobiti.

To odaje dojam da će prvenstvo vrviti iznenađenjima. Ok, opet će favoriti isplivati, logično, ali vjerujem da će u polufinalu biti dva iznenađenja. Svima treba malo sreće za prolazak ali više je momčadi koji će svojom kvalitetom izazvati svoju sreću.

Čitao sam na sportbildu kako nema prekvalitetnih utakmica, ali zato ima prekvalitetnih taktičkih postavki i dobrih teamova.. nema Nizozemske, Italije, Amerike itd. ali ima novih snaga na nogometnom horizontu koji su to zaslužili biti.

Usudio bi se reć da i Hrvatska spada među 8 najkvalitetnijih ove godine. I uz dozu sreće i puno kontinuiteta mogli bismo bolje prolaziti nego zadnja dva desetljeća. Prije prvenstva sam bio totalno skeptičan ali više nisam.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 24 lip 2018, 12:23

Elf IMA problem trpaCA trenutno ga nemaju..Werner je krilni ofanzivac a Gomez to vise Nije...bitno da je maknul ozila I khediru koji su prebljedi. Il 3-4-3 postava Kak napisalil 4-3-3 sa Goretzkom u sredini. Drax Mora van prelose igra I zalaganje preslabo..

Prvenstvo je ful defenzivno I ceka se Napred krumpir il greska kakav prekid I to je to..
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 24 lip 2018, 13:13

Znači Muller je tolko propo, da se ljudi više niti neobaziru na njegove kriminalne igre. Jednostavno su prihvatili činjenicu da igraju s igračem manje :lol:

Nekad je još Muller igro jer ga moraš imati u ekipi zbog toga što uvijek može zabiti gol, ali ta vremena su prošla - sad samo mora igrati :D

Dobro je patrik Anderson reko - njegov Zenit je prošo...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 24 lip 2018, 14:23

anton 1983 napisao:Znači Muller je tolko propo, da se ljudi više niti neobaziru na njegove kriminalne igre. Jednostavno su prihvatili činjenicu da igraju s igračem manje :lol:

Nekad je još Muller igro jer ga moraš imati u ekipi zbog toga što uvijek može zabiti gol, ali ta vremena su prošla - sad samo mora igrati :D

Dobro je patrik Anderson reko - njegov Zenit je prošo...

Možda bih se složio kad bi rekao tko je od njemaca u ove dvije tekme bio stvarno dobar. Ne znam je li Muller imao šut po golu uopće...
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 24 lip 2018, 14:37

Nemoras se ti slagat po pitanju toga "a ko je bio dobar" nego po tome da Mullera vise niko niti spominje. Tipa on je rang plattenhardt koje nitko nekritizira, eventualno bude hvaljen ak dobro odigra.

Drugim rjecima: od Mullera vise nitko nista neocekuje. Sad se kritizira Draxler, Werner, Khedira, Ozil i ta ekipa...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 24 lip 2018, 15:59

Jedva se Nijemci izvukli, a sudac ih je spasio kad u 1. poluvremenu nije dosudio penal i dao izravni crveni Boatengu. Bilo bi itekako zanimljivo vidjeti kako bi 60 minuta s igračem manje odigrali.

Kroos se iskupio za užasne 2 partije s tom zadnjom šansom Elfa iz prekida. Gol je premoćan, čudesan šut i brzina! :smajl007: :bravo:

Njemačka je došla na ovaj turnir prilično neozbiljna. Mnogi važni igrači nisu briljirali u klubovima. Müller je doslovno prošlo svršeno vrijeme i on je toliko beskoristan i nebitan na terenu da samo štetu radi ekipi.

Sinoć na kraju susreta mu Neuer baci rukom loptu na desnoj strani, praktički linija sredine igrališta, on na velikom prostoru okrenut leđima prima loptu i ne usudi se, preciznije rečeno ne može ići 1 na 1 s protivnikom te raditi prodor i pretrčati protivnika u fazi kad protivnik ostaje naprijed i nije otraga posložen jer Müller takav igrač nije nikad ni bio.

O Gündoganu neću ni previše trošiti riječi. Za razliku od one teške faze u karijeri dok je bio član Dortmunda i vukao ozljedu leđa preko godinu dana time propustivši Euro 16', u Cityju je standardan i ima formu i ritam, a Löw nakon Schweinsteigera nije njega instalirao za nasljednika što se jedino nameće kao rješenje nakon prošlog kontinentalnog turnira.

Rüdiger je u liniji s 4 igrača uz Boatenga izgledao jako loše i k tome ta obrana stvarno izgleda loše na turniru. Posebice kad je svih 10 igrača na protivničkoj polovici ili na centru, tu na kontre se javlja ogroman problem. Hummels isto već duže vremena ne izgleda kao prije 4-5 godina suveren i besprijekoran. Süle grije klupu a imao je jako dobru sezonu u Bayernu.

Draxler ništa nije pokazao i vidno je da uz Müllera mora ići na klupu. Werner me nakon ove sezone u Leipzigu nimalo nije oduševio, ipak je prošle godine bio u daleko boljoj formi i još će njemu trebati prilično vremena da izraste u vrhunsku 9-tku.

Njemačka na ovom prvenstvu jednostavno ne izgleda posložena, a šanse jako teško stvara i dolazi unatoč 70% lopte u nogama koji je u prve dvije utakmice se pokazao ne pretjerano krucijalnim i bitnim.

Protivnici su izvrsno organizirani i taktički disciplinirani, čak i oni znaju nešto odigrati što je bio slučaj s Mexicom kod 0:0 kad su ih nekoliko puta jako dobro okomito napali, a o kontrama i slaboj završnici Azteka ne treba govoriti da je sačuvala mrežu Mannschafta.

Dosta će se morati uznojiti za prolaz u osminu finala, a i nakon toga još više kako bi prošli dalje od osmine finala. Na ovom turniru svatko ima nešto za ponuditi osim prema svemu sudeći Paname.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 24 lip 2018, 21:22

James vs. Muller :haha:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 24 lip 2018, 21:55

Antone, potpuno si u pravu za Mullera. Pogotovo u onome da se njega uopće ne kritizira jer je sve navikao da igra loše. Ja sam sinoć navijao za Švedsku da se Njemačka vrati ponižena i da uprava shvati da sapuna dasku Kovaču dogodine time da se ne kupuju krila. Muller je godinama konstantno napredovao, s Pepom je postao vrhunski scorer i asistent, a onda samo odjednom propao totalno.

btw. Lewa opet igra kao govno u najbitnijim utakmicama.
❄️ @guba1a

Lewy’s 16 goals record in the European WC qualifiers was overrated when you closely at it.

6 pens, 5 from set pieces (two headers, two FKs + one indirect FK).

That leaves him 5 goals from open play: two tap ins + two errors. The service behind was never good to begin with.

Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la cruz » 24 lip 2018, 22:30

Poljska nula bodova. Nije ni čudo što Lewa nije ništa pokazao, pa sukin će igrat? Ekipa mu je bruka šrot!
Ni Messi ne može s neposloženom ekipom punom zvijezda a kamoli Robert.

Kod Kolumbije mi se opet svidio Cuadrado. Odavno mi se sviđa ali večeras je pokazao kakva je zvijer! Pravi moderni krilni igrač. :good:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 25 lip 2018, 00:13

James Rodriguez je opet satrao nogomet s dvije asistencije, prvenstveno onom fenomenalnom drugom asistencijom za povećanje vodstva. :legendo: :legendo:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 25 lip 2018, 06:42

Izuzev Jamesa, zasad niko od Bayernovih igrača nije napravio nešto upčeatljivo na SP. Malo sam tužan zbog toga. Šteta za Thiaga i Goretzku što nedobivaju pravu šansu.

A mora se i reči, da baš i nema nekog ko bi neš mogo napraviti... Šteta kaj nema Comana (ako bi uopće igrao pored konkurencije)
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 25 lip 2018, 08:44

Uopće nije istina da Lewa igra loše. Bio im je sigurno najbolji igrač, ali su Poljaci toliko loši da tu nema puno mogućnosti. Jasno mi je da statistika kaže nula golova, ali kako da napadač bude dobar bez ijedne izrađene akcije/prilike?

Ps: kladim se da svi drkaju na Kanea sada a lik dao dva penala i pripisan mu gol gdje ga je suigrač pogodio u petu bez da je ovaj imao pojma. U svakom slučaju omalovažavanje uspjeha Lewe u kvalifikacijama je glupo. Ako je penal tako lagano zabit, kako to da ga Messi redovito promaši
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 25 lip 2018, 08:46

Meni je drago kaj Poljska ide doma iz te skupine - em je teže Lewu prodat, em će se više odmarat :D
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 25 lip 2018, 09:13

anton 1983 napisao:Meni je drago kaj Poljska ide doma iz te skupine - em je teže Lewu prodat, em će se više odmarat :D

Pa bili su mi dragi prije početka prvenstva, ali s obzirom da su vjerojatno vodeći u konkurenciji nalošije europske ekipe na turniru nema se tu što puno pričat. Usudio bih se reć da bi tako završila i Njemačka da nema imena kakva ima. Poljaci imaju samo Lewu.

S druge strane Kolumbiji svaka čast. James, Cuadrado, onaj Q nešto lik. Ogromni crnjo stoper također. Nema što, super partija s njihove strane
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la The Scarface » 25 lip 2018, 09:15

The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Ostalo