Ne mogu opisati kakav je poseban osjećaj 10 puta u nizu osvojiti ligu. Unatoč slaboj sezoni i razočaranjima koje je Nagelsmann u prosincu Hin- i u Rückrunde donio nakon super starta, na kraju će se ovo pamtiti. Prvi u top 5 Liga Europe kad već Juventus nije, a mi jesmo.
Utakmica odlična, dinamična, igralo se s obje strane ajme, rezultat na kraju realan.
Za BVB mogu reći kako su se opet pokazali malim, jadnim i nebitnim klubom koji je s razlogom u najmanje 3 navrata u zadnjih 8 godina propustio kazniti Bayern i ovaj niz davno zaustaviti.
Oni su se sinoć opet naložili na nas kao da im sezona
isključi ovisi o utakmicama s nama što sam i prognozirao zadnju jesen. Hvatali su se na nedosuđeni penal, a Gräfe je i nakon utakmice rekao zašto nije i očito ista priča i s VAR sobom koja ništa drugačije nije mislila. Sezona se odlučuje na 2 utakmice, a jedno 6 ostalih poraza puj pik ne vrijedi.
Tako se godinama ponašaju i kao da se prave igrači žuto-crnih non-stop blesavi pa ne vide da su Zorc i Watzke ljudi u koje treba upirati prst svako kolo uz sezone u sezonu. Nijednom nisu bili blizu 80+ bodova nakon one rekordne 2012. titule koliko je potrebno da bi onda 2 derbija odlučivala prvaka.
Nakon ovog im je valjda postalo jasno da su korjenite promjene u mentalitetu i funkcioniranju kluba nužnost za nešto više jer kako mi smo suvereni vladari lige, tako su oni suvereni vladari 2. mjesta na tablici iza nas. Više od toga na ovaj kalup ne ide.
I opet da spomenem Europa Ligu gdje nisu nijednom je dignuli unazad 8 godina i nijednom nakon 2013. nisu ni bili u finalu LP.
Ima se prostora za pokazivanje mišića, karaktera i klase, no očito fali tu prilično toga ako ne ide ni vani isto ko ni unutra pored "prokletog Bayerna" u ligi.