Ja sam Bajern počeo pratiti negdje otprilike u sezoni '98/'99. Većina drugara iz kraja je trenirala fudbal i igrali smo skoro svaki dan posle škole i to su stvarno bila sretna vremena.

Priznajem, nisam bio neki talenat za fudbal. Volio sam da jače ulazim u duel, ali driblanje mi nije išlo, mada sam nekad znao dobro raspaliti prema golu.

Zbog svega toga sam sve češće igrao te utakmice sa drugarima na poziciji golmana. I kako sam stao taj prvi put na gol, od tada se znalo da je to mjesto rezervisano za mene kad god i gdje god da igramo. Niko nije volio da brani, pa je meni pripala ta "čast".
Liga šampiona se naravno pratila. Sjećam se Realovog osvajanja '98., kada je čini mi se Motorola bila sponzor LŠ.

Još je tada Sedorf bio u kraljevskom klubu.

Drugari iz kraja su navijali za sasvim različite ekipe. Jedan za Liverpul, drugi za Juventus, treći za Junajted, mada ih je čini mi se najviše simpatisalo Real i to više iz poštovanja prema njihovoj veličini. Navijači Čelzija, PSŽ-a, Sitija i sličnih sranja tada jednostavno nisu postojali.

Čak niko ni Barsu nije simpatisao onako otvoreno, dok je jedan drug navijao za Arsenal.
Slijedeći primjer drugara iz kraja, počeo sam da treniram fudbal kao golman u lokalnom klubu. Uzor mi je bio slavni Oliver Kan, za koga mogu i pripisati da je najveći razlog mog početka praćenja Bajerna i navijanja za isti.
Gledao sam njegove bravure i trudio se da ga imitiram na terenu. Ukratko, bio mi je uzor.

Još veće simpatije prema Bajernu su se, kao i kod marca, javile nakon tog nesrećno izgubljenog finala '99. Baš me je to oneraspoložilo. Znam da me je dugo posle toga zezao ovaj drug što je navijao za Mančester.
Nakon svega pola godine treniranja sam napustio fudal. Izgubio sam volju jer su uslovi za rad bili loši. Kad je kiša padala, bukvalno smo u blatu trenirali. Posvetio sam se samo školi i daljem praćenju Bajerna. Onda je došao i trofej LŠ. Divni trenuci. Gledao se Premier sport 1, sjećam se da smo tada imali taj kanal, kao i Top Gol na RTRS-u, tj. pregled liga petice. Tada je aktuelna bila i telenovela Rosa Salvahe (Divlja ruža).
Onda nastupaju sušne godine. Srednja škola, kolege iz razreda igraju tikete svaki dan. Kad god dođe LŠ i utakmica npr. Bajern-Juve, Bajern-Milan i slično, stalno su se čuli njihovi "stručni" komentari "Nema tu Bajern šta da traži". Osjećao sam kako je Bajern mnogo potcijenjen u odnosu na ostale velikane i bilo mi je krivo zbog toga. Razmišljao sam u sebi - ma doći će i naših 5 minuta. Jeste da smo tada stvarno bili pali, iako su se osvajale BL titule, ali međunarodni rezultati su bili slabi.
Redovno sam čitao tekstove o poslovanju Bajerna, kako smo najzdraviji klub (Bayern Hollywood), itd. Prekretnica se desila 2007. dovođenjem Riberija, Tonija, Klosea. Uložene su ogromne pare i rezultati su postepeno počeli da se poboljšavaju. Dolazak Robena sam ispratio sa nevjericom. Sjećam se te noći. Legao sam u krevet, samo što ne zaspem. Ulazim na net preko telefona kad vidjeh na Mondu članak "Roben u Bajernu!". San mi se automatski razbio, bio sam jako srećan.

Poslije toga već dolazi noviji period, između ostalog i učlanjenje na ovaj forum u potrazi za što bržim i tačnijim informacijama o Bajernu.
Možda sam se malo više raspisao obzirom na naslov teme.