Mario Đilkušić - prodaja ili borba s Lewom?

Arhivirane teme...

Mario Mandžukić će :

ostat i sljedeće sezone u Bayernu
9
56%
otić na ljeto iz Bayerna
7
44%

Ukupno glasova : 16

Re: Mario Đilkušić - prodaja ili borba s Lewom?

PostPostao/la The Scarface » 05 svi 2014, 21:30

Zanetti. ;)

Inače ja ne postam takve liste jer su u 90% slučajeva krive, novinari miješaju netto i brutto pa na kraju to bude sranje. Ono što znam je da Pep dobro zarađuje, ali da je od Cityja i Chelsea dobivao bolje ponude, eventualno s adidasovim sponzorskim ugovorom dođe do tih 17 milja brutto, ali i to je upitno.

Za mene je Lewy top 5 napadača tako da po defaultu dolazi kao prvotimac, ali to ne znači da nam i Đilkoš nije potreban.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lennon » 05 svi 2014, 21:34

anton 1983 napisao:
Pala mi je napamet jedna stvar koju bi vam htio baciti pod nos. Naime nedavno je jedan jako veliki igrač završio karijeru, "prije kojih par dana" i sada prelazi u upravu kluba. Razmislite malo o tome :D

Ako ne pogodite o čem se radi, dat ću cam novi clue...

Zanetti?
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la TiLe » 05 svi 2014, 21:37

Prvi put čujem da je Zanetti završio karijeru :oops:
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 05 svi 2014, 21:43

Lennon napisao:Neznam koji bi bio prvi pick. Vjeroatno u 60/40 omjeru bi igrao Lewa i ja bi ih rotirao, jer kako je Pep ove godine reko - prilagođava se protivniku i tako bira sastav, pa onda vjeroatno i Đilkoš bi dobio neke utakmice u kojima ima prednost nad Lewom.

I ima li ovaj Bayern s Lewom preširok kadar? To je isto meni tost diskutabilno pitanje.

Ne znam što to znači 60/40, al si dajem za pravo da ti ipak daješ prednost Lewi jer je kvalitetniji, a opet sa ovih 40 ne želiš previše odbaciti Manđu. Isto tako to je neki tvoj omjer utakmica, a to je ono što MOJA filozofija ne trpi jer se na taj način ubijaju napadači. Napadači moraju igrati da bi bili u formi, kao što je Manđa halo prošle godin,e a i ove. Da se recimo to non stop brejkalo ne bi to tak funkcioniralo. Ja ne vjerujem da neki napadač more igrati 3 tekme, pa onaj drugi jednu ili dvije pa ovaj jednu i tak do kraja i da oba budu dobra - bar ne na poziciji špice. Pozicija špice ili WC igrača se u mojim očima ne razlikuje previše od pozicije golmana, oko toga se ne prčka. Kod Bayerna to sam se najviše uvjerio u onoj sezoni sa Kloseom, Tonijem Gomezom i Olićem.

Lennon napisao:Kao što će se, na kraju krajeva rotirat i još 4-5 WC igrača jer ne može stalno sjedit na klupi Martinez, Gotze, Thiago, Mandžo (ili zamjena njegova ukoliko ode) i Martinez. Ili mogu?

već sam ti objasnio da to nije isto, jer Manđa i Lewa se mjenjuju 1/1, a Martinez more igrati u vezi i na štoperu i ima više igrač/pozicija koje mjenja. Isto to vrijedi za Thiaga jer su u vezi 3 igrača, kao što Gotze pokriva krilo, AMC i "špicu" i opet je na kraju u medijima naslov, jer napokon Pep shvatio da gotze mora u prvih 11. Je da pametni moji al onda RIbery ide na klupu. Jel smo onda zadovoljni? Jel onda prodajemo Riberya?

mirko0410 napisao:Uglavnom se slažem Lennone sa tobom a mogu samo dodati da Lewandovski nije Manđin problem nego Pep i on sam sebi. Za njega i Bayern je bolje da ode jer mislim da nije spreman biti rezerva Lewandovskom a kod Pepa ipak nije prvi izbor. Volio bih da se varam ali mislim da se oni cijelo vrijeme gledaju preko nišana.Osobno mislim da je Manđo već odigral zadnje minute kod Pepa, ne znam kakvo ludilo bi se trebalo dogoditi u finalu cupa da Manđo uđe.

Eto ovo je jedno jako dobro razmišljanje po meni...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 05 svi 2014, 21:47

Eto dvojica su stepli Zanettija, sorry Tile kaj nisam napisao da će sada završiti karijeru :D

Poanta je da je i on nekoć bio najbolji i nepoderivi desni bek, ali ga je onda jedan trener prebacio u vezu (zadnjeg veznog). Neki će reči to je bilo drugačije jer je ipak došao Maicon. No kad je Maicon došao u Inter još uvijek nije bio MAICON iako se brzo postavilo da je stroj, a mi imamo Rafinhu. Kod nas znam da to ne bi uspjelo pa taman mi sad doveli nekog kao što je onda bio Maicon...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 05 svi 2014, 21:48

anton 1983 napisao:
FCB_general napisao:Aj ti meni odgovori samo tko će nama igrati napadača kad se Lewandowski ozlijedi ili bude suspendiran baš uoči važne utakmice? Tko će to biti rezervni napadači?

Vidim da baš i nisi pažljivo pročitao moj tekst:

anton 1983 napisao:1.) Manđa je sad jako tražen igrač i klubovi smatraju da ga mogu dovesti. To je istina. Kada bi se Bayern odlučio na prodaju, 25-35 miliona eura dobili bi bez prevelikih glavobolja. Na taj način rješili bi se "eventualnog" problema, te bi novaca ostalo za neko drugo pojačanje, koje bi možda ovom Bayernu bolje došlo. Tipa uzeti potencijal napadača broj dva za manje novaca koji će prve sezone prihvatiti tu ulogu i koji će ispunjavati zahtjeve Pepa. Osobno ja sam za tu opciju.

Samo nisam naveo ime...

FCB_general napisao:Pa neće nam valjda debili poput Götzea i Müllera igrati nešto za što nisu sposobni igrati?

hoće tu i tamo. Na to bez obzira računam :mrgreen:

Čitao sam, ali sam prvenstveno mislio na imena i broj napadača. Ti si samo stavio jednog. Znači 2 napadača i to je to. A ja opet ne bih bio ja da ne kažem kako 3 MORAJU biti, kao što su nekoć bila 4 kad se igralo 4-4-2. :mrgreen:

Milina kad kažeš kako računaš na njih dvojicu na napadaču, ja već moram naći posao na otvorenom ili se uhvatiti pića i društva kad se gledaju tekme. :mrgreen:

anton 1983 napisao:Eto dvojica su stepli Zanettija, sorry Tile kaj nisam napisao da će sada završiti karijeru :D

Poanta je da je i on nekoć bio najbolji i nepoderivi desni bek, ali ga je onda jedan trener prebacio u vezu (zadnjeg veznog). Neki će reči to je bilo drugačije jer je ipak došao Maicon. No kad je Maicon došao u Inter još uvijek nije bio MAICON iako se brzo postavilo da je stroj, a mi imamo Rafinhu. Kod nas znam da to ne bi uspjelo pa taman mi sad doveli nekog kao što je onda bio Maicon...

Igrao je on takvo nešto i 98' u finalu s Lazijom. Baš sam se sjetio onog gola od prećku za 3:0 kad je prošli tjedan završila jedna od utakmica LP. :smile10: :O:

Inače stara škola, right wing back/right midfielder, iako su ga stavljali i lijevo, a kasnije i u sredinu terena kao središnjeg.

Ista priča kao i Salihamidžić. Dao bih Götzea i Kroosa za takvu dvojicu danas.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 05 svi 2014, 21:54

FCB_general napisao:Čitao sam, ali sam prvenstveno mislio na imena i broj napadača. Ti si samo stavio jednog. Znači 2 napadača i to je to. A ja opet ne bih bio ja da ne kažem kako 3 MORAJU biti, kao što su nekoć bila 4 kad se igralo 4-4-2. :mrgreen:

Milina kad kažeš kako računaš na njih dvojicu na napadaču, ja već moram naći posao na otvorenom ili se uhvatiti pića i društva kad se gledaju tekme. :mrgreen:

Znaš da ti voliš gicati kadar, a ja mali kompaktni :mrgreen:

I znaš da ja ne pišem ne bitne igrače kao napadač broj 3. Ja u niti jednom trenutku nisam rekao da sa Pizarrom ne bi produžio ugovor...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 05 svi 2014, 22:01

anton 1983 napisao:
FCB_general napisao:Čitao sam, ali sam prvenstveno mislio na imena i broj napadača. Ti si samo stavio jednog. Znači 2 napadača i to je to. A ja opet ne bih bio ja da ne kažem kako 3 MORAJU biti, kao što su nekoć bila 4 kad se igralo 4-4-2. :mrgreen:

Znaš da ti voliš gicati kadar, a ja mali kompaktni :mrgreen:

I znaš da ja ne pišem ne bitne igrače kao napadač broj 3. Ja u niti jednom trenutku nisam rekao da sa Pizarrom ne bi produžio ugovor...

Pa znaš kako smo se godinama jeli zbog onog tvrdoglavog konja van Gaala koji je uspio Michu i van Bommela usred sezone uvaliti Malagi, tj. Milanu, a na klupi mu sjedili Derflinger, Knasmüllner, Ottl. :) Takav kadar nam je prošle sezone donio lagane noge kroz čitavu sezonu, a ove sezone je pokrio silne ozljede.
Da u svakoj liniji po jedan igrač nije ove sezone tu, hvatali bi se smo u Europi još žešće. Ispali na kraju sezone čak i golmani problem, heh...

Nisam protiv kompaktnosti, ali naleti jedna sezona i nekakva serija ozljeda, u banani smo. Tri je minimum nekakav. Neka bude jedan top napadač, jedan isto jako dobar, a treći neka bude klinjo poput Weihraucha ili Bastianov brat ako ništa drugo. Samo netko mora biti taj treći i igrati ponekad.

Apsolutno! Samo ovakav Pizarro koji je prošle sezone pokidao Lille u skupini i u Bundesligi prodavao brojne pete s Riberyjem, Robbenom i Müllerom bi puno više igrao unatoč godinama, barem kad je liga u pitanju.

Minutaža klošarska u rangu Hashemiana, učinak fenomenski. 8-)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 05 svi 2014, 23:59

Robert Lewandowski:
2011/2012:
- gol protiv Bayerna 1:0 doma za naslov
- 3 gola za naslov u Pokalu
2012/2013:
- gol za 1:0 pobjedu protiv Ajaxa doma u 87'
- prvi gol u 2:1 pobjedi protiv Reala doma
- 4 gola za 4:1 pobjedu protiv Reala
2013/2014:
- gol za 2:1 pobjedu protiv Arsenala u Londonu u 82'
- prvi gol u 1:2 pobjedi protiv Marseillea za prolazak skupine

Ovo su samo odlučujući golovi i dodatna dva u bitnim utakmicama . :a045:

Mene je Lewandowski kao pojačanje Bayerna zainteresirao davno, dok još nije bilo Mandžukića. Oduševljava me jer zabija odlučujuće golove. U finalu LP je bio treći najbolji igrač, samo što je Neuer bio najbolji pa ga je potpuno poništio.

Uopće nema sumnje da su obojica dovoljno dobri za Bayern.

Pitanje je kako će Mandžukić prihvatiti rotaciju, a ako je suditi po prijateljskim utakmicama i onome nakon Lewijevog potpisa prije Stuttgarta, neće dobro. On se durio na jebenim prijateljskim utakmicama usred ljeta. smile44

Tako da je za mene jedino rješenje prodaja.

Rotacija napadača nije nešto što preferiram i rekao bih da ovo u Cityju funkcionira jako iznenađujuće.

Spominjali ste Robbena prošle godine: jel si možete zamisliti Mandžukića da 10 utakmica zaredom mirno sjedi na klupi i ulazi po 15 minuta?
Niti ja. :a045:

A i ako je suditi po Mulleru, Goetzeu i Martinezu ove sezone, rotacija nije dobro prihvaćena.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la mirko0410 » 06 svi 2014, 07:38

Nema govora o nikakvoj rotaciji, trener se mora odlučiti za jednog dati mu šansu i ovaj je mora iskoristiti. Mora se znati tko je starter.Igrač ne može održavati formu čestim izmjenama, gubi se sigurnost, automatizam, uostalom i kraj ove sezone smo pali baš zbog velikih rotacija, nestala je forma kad je bila najpotrebnija. Forma, samopouzdanje igrača može se održavati samo igrama i dobrim rezultatima, naravno da ne može jedanaest ljudi izvuči cijelu sezonu ali kostur ekipe i hijerarhija među igračima se mora znati.
mirko0410
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la Miki » 06 svi 2014, 08:24

Ja sam sada ubijeđen da će Bajern prodati Mandžukića. 2 igrača takvog kvaliteta ne mogu istovremeno biti u istom timu ako taj tim igra sa samo jednim špicem. Mandžukić ima prgavu narav i sigurno ne bi prihvatio da uglavnom sa klupe posmatra kako Leva trese mreže. Toliko je podigao svoju reputaciju u posljednje 2 sezone da bi mu sigurno bilo ispod časti da grije klupu. Rotacija nije rješenje, jer bi se tako ubila forma obojici. Tu se slažem sa mišljenjem pojedinaca.

Pogotovo je komplikovan njegov odnos sa Gvardiolom, koji ga je bez razloga ostavio na klupi protiv HSV-a, oduzimajući mu priliku da osvoji titulu najboljeg strijelca BL. Prošle godine ga je Hajnkes svjesno žrtvovao zbog Lige šampiona, ali Pepov potez se ne može protumačiti nikako drugačije osim kao slika i prilika njegovog odnosa sa Mandžukićem.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la anton 1983 » 06 svi 2014, 08:27

Ja bi sam dodao da Manđa "ne smije" biti prvi strijelac lige, jer onda novinari mogu imati naslov, pa koji klub prodaje najboljeg napadača lige...To je mudar potez!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Miki » 06 svi 2014, 08:30

anton 1983 napisao:Ja bi sam dodao da Manđa "ne smije" biti prvi strijelac lige, jer onda novinari mogu imati naslov, pa koji klub prodaje najboljeg napadača lige...To je mudar potez!

Namazan je Pep. Nije isto prodati ga kao prvog ili kao drugog strijelca lige. U prvom slučaju bi se novinari i mediji obrušili na njega, a u drugom takođe, ali dosta manje, jer bi u Bajern došao prvi strijelac lige.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Lennon » 06 svi 2014, 08:51

anton 1983 napisao:Ja bi sam dodao da Manđa "ne smije" biti prvi strijelac lige, jer onda novinari mogu imati naslov, pa koji klub prodaje najboljeg napadača lige...To je mudar potez!

Upravo to sam i ja gore naveo. Pa tko to prodaje najboljeg strijelca, ili koji najbolji strijelac sjedi na klupi sljedeće sezone? ;)
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lennon » 06 svi 2014, 14:07

anton 1983 napisao:
Isto tako to je neki tvoj omjer utakmica, a to je ono što MOJA filozofija ne trpi jer se na taj način ubijaju napadači. Napadači moraju igrati da bi bili u formi, kao što je Manđa halo prošle godin,e a i ove. Da se recimo to non stop brejkalo ne bi to tak funkcioniralo. Ja ne vjerujem da neki napadač more igrati 3 tekme, pa onaj drugi jednu ili dvije pa ovaj jednu i tak do kraja i da oba budu dobra - bar ne na poziciji špice. Pozicija špice ili WC igrača se u mojim očima ne razlikuje previše od pozicije golmana, oko toga se ne prčka. Kod Bayerna to sam se najviše uvjerio u onoj sezoni sa Kloseom, Tonijem Gomezom i Olićem.

Znači Mandžo je naš najbolji strijelac i prva špica kluba ove sezone. Govoriš li ti meni to indirektno da je Pep ove sezone pogriješio što ga rotiral i svako malo posjedao na klupu i ubijao mu golgetersku formu? Jer nemoš mi reć da je igrao cijelo vrijeme kad nije. Pogle npr njegovu minutažu i minutažu npr Lewe. Mandžo je brutalno manje minuta odigrao a uopće nije bio ozlijeđen. Svako malo je rotiral ga s Mullerom i Gotzeom.

Po tvojoj filozofiji s Đilkošovom stalnom rotacijom Pep je onda pogriješio ove sezone? :bravo: ;)
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva