Murta napisao:FCB_general napisao:Niko Kovač je apsolutno trebao ostati izbornik U-21 repke i tamo početi mijenjati stvari, ovdje se jednostavno ne može.
Nije baš da imamo nogometnih trenera osim Kranjčara i Bilića. Ja sam za ostanak Kovača. Ako loše krene u sljedeće kvalifikacije, uvijek se može napraviti ono s Ćirom i Jozićem 2002.
Stranac neće imati najbolju radnu okolinu. Čim napravi prvu pogrešku, slijedi masovna pljuvačina.
Pa nemamo, moramo se pogledati u oči i to reći. Kakve mi rezultate imamo sa svim mladim selekcijama zadnjih 20 godina?
Ja sam doslovno bio protiv Nikinog angažmana u seniorskoj repki. Čovjek prvo nema nikakvog iskustva, a drugo što sam u njega gledao više kao čovjeka koji bi trebao naučiti koju životnu i karakternu onim umišljenim balavcima s hrvatskih pašnjaka.
Kovač je čovjek kojeg danas neki gledaju istim očima kao što gledaju čovjeka od 7 il 15 sezona u profi nogometu na klupi nogometnih klubova. Mislim ono... Čovjek 10 mrtvih utakmica nema u karijeri sa seniorima, a neki su očekivali nekakvog Guardiolu, Hiddinka, Simeonea i čega već ne nakon skoro 2 izgubljene godine pod Štimcem.
Mi moramo prvo sebi priznati kako ne znamo igrati nogomet i kako je svaki odlazak na veliko natjecanje ogroman uspjeh za ovakvu zemlju koja nema nikakve nogometne klubove.
Ako kažemo da znamo igrati, ajmo svi lijepo svatko u svojem dijelu Hrvatske na utakmice HNL-a i pogledati istinu u oči kakav mi to 'PROFESIONALAN' nogomet imamo.
Meni su se ljudi čudili i skoro nekad otvoreno vrijeđali kako mogu veličati strani nogomet, u prvom redu Bundesligu, a onda posebno Primeru i Premier ligu tamo 2005. Što to ja imam gledati u Hrvatskoj i čemu se nadati?
Naš nogomet i klubove vode ljudi koji apsolutno veze nemaju s nogometom osim kako zaraditi od njega. Blage veze oni o menadžmentu, trenerskim poslovima, inovacijama, trening metodama i sl. Što će to gazda vinarije Josić na Gradskom vrtu znati o nogometu? Ma daj...
Murta napisao:Mislim da su samo Lovren i Ćorluka odigrali jako dobru utakmicu, a na cijelom SP-u možemo dodati još samo Perišića.
Nisu mi se svidjeli kod oba prekida. Potpuno mekani, lijeni, strpali nam golove prelako. Pogledam Rakitića na korneru kod gola, čovjek nema pojma da mu protivnički igrač sam ko duh ulazi iza leđa i lagano poentira.
Ne znam što bih rekao... Nema tu lidera. Nema tu Šimunića koji je svojim suigračima bio noćna mora, doslovno što su rekli neki su ga se bojali jer je utjeravao strah u kosti i nije dopuštao nikome bilo kakvo opuštanje.
Nisu naši igrači takav karakter. Trkački segment igre je kako smo na svim prijašnjim natjecanjima u podređenom položaju. Ubili su nas Mexicosi na čisti timski duh i rad, trku, snagu i ono individualnih kvaliteta što imaju i znaju prezentirati na terenu.
I sad zamisli... Jedini čovjek koji je nešto napravio u HR nogometu je ni manje ni više

Zdravko Mamić!
Čovjek je jedini nešto okrenuo u Hrvatskoj u zadnjih 12 godina što se može tumačiti uzlaznom krivuljom ili plusom u nogometu. Svi ostali jedno veliko ništa.
Nijemci nisu savršeni, imaju svoje minuse, ali ono što su oni napravili 2000. godine i kakav su stav zauzeli po pitanju svog klupskog i reprezentativnog nogometa... Već za 10 godina su polučili rezultate i danas se to vidi, jedino zlato fali, ali o tome smo svi već pričali mnogo puta zadnje 4 godine.
A što mi? Mi smo 2000. u Čatežu se pripremali, a nekakve kamen-temeljce svoga nogometnog centra reprezentacije ala Säbner Strasse, onaj mini grad od Real Madrida, La Masia ili Unitedov Carrington?
Meksička liga bi našim igračima u HNL-u je nedosanjani san za igrati i zarađivati kako se tamo igra i kolika se lova zarađuje.