1/8 finale: DEUTSCHLAND gegen Alžir

Sve o svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu...

Re: 1/8 finale: DEUTSCHLAND gegen Alžir

PostPostao/la doro » 30 lip 2014, 23:34

ma odite u tri krasna kurca sa ovakvim nogometgom....neuer lahm muller rules ostali shit
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 30 lip 2014, 23:39

Blagi uzas od njemacke igre. Toliko promaje pozadi, da je stoper Nojer bar 5x vadio Njemacku iz govana. Sta ovaj mutavi Ozil trazi u prvih 11? Treba ga zakucati za klupu jer covjek nema blage veze. Ovakvom igrom Njemacka vec sada moze da pakuje kofere. Lev je velika trenerska prevara i neznalica. :neee:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 30 lip 2014, 23:40

Al' jebote, ako Schweinija zaobiđu ozljede u idućih godinu dana, bit će veselo "--"
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la ivan » 30 lip 2014, 23:41

doro napisao:ma odite u tri krasna kurca sa ovakvim nogometgom....neuer lahm muller rules ostali shit

Schweini je isto dobar bio
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 30 lip 2014, 23:44

vintage napisao:Tunižanin za albanca...

Alzir je veceras igrao protiv kombinovanog tima svijeta. :lol:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 30 lip 2014, 23:48

"Glauben Sie, unter den letzten 16 ist ne Karnevalstruppe?!" "Wat wollen Se? Wollen Se ne erfolgreiche WM oder wollen Se ausscheide?" Per!

Ja ću se strgat kako ga je lik odjebo :D
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Murta » 30 lip 2014, 23:50

A što ako je Low planirao da mu Neuer bude čistač? :smile10:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Red passion » 30 lip 2014, 23:51

Kakva utakmica ljudi moji... U početku nisam previše uživao, tj. uživao sam samo kad je Alžir radio show, a Njemačka je izgledala kao nekakva potrošena ekipa kojoj su lađe potonule do zadnjih 10-ak minuta prvog poluvremena kad su počeli udarati iz daljine jer sve ono je bilo ništa. Kriminalni Bayernov vezni red koliko je griješio na početku i nije im se odbilo od glavu.

Slabo, jako slabo Njemačka izgleda. Večeras je samo zahvaljujući Neueru Elf se izvukao. Istrčao je jedno 10 puta spasiti sranje kako ne bi gol pao.

Bekovi su uvjerljivo problem večeras bili. Doslovno igrači naprijed nisu imali nikakvu podršku. Stoper Höwedes je čist promašaj, isforsiran 10000% a Mustafi je zalutao. Lahm kada se preselio opet je pokazao koliko je sranja unio po desnoj strani svojim ubačajima na skok u kazneni prostor, a i sigurno je unio više sigurnosti po lijevoj strani odakle su uglavnom dolazili napadi Alžira.

Vahid Halilhodžić je ovo vrhunski odradio. :legendo: Dinamo tek sada je potpuno svjestan što je imao prije par koju godinu u svojem klubu.

Samo to što je Alžir natjerao Elf igrati dodatnih pola sata dovoljno govori koliko Elf nije mogao gotovo cijelu utakmicu igrati svoju igru. Ne znam zašto Löw nije htio riskirati s Draxlerom, Durmom ili ranije uveo Kramera.
Draxler je komotno mogao Özila nadomjestiti jer on meni uopće nije onaj Özil iz Reala ili prije 2-3 godine u Elfu.

Sve u svemu, uživao sam u utakmici kad se otvorila i kad je počelo udarati s obje strane.

Europljani se doslovno provlače na jedvite jade. Ne samo oni, nego i Brazil i Argentina, dakle sve velike nogometne zemlje.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 30 lip 2014, 23:59

FCB_general napisao:Kriminalni Bayernov vezni red koliko je griješio na početku i nije im se odbilo od glavu.

Dovoljno govori činjenica da je Neuer imao više sprintova od Kroosa, a mene su tu uvjerava da Kroos uopće nije odigrao tak loše! :sick: :sick: :sick: :sick:

FCB_general napisao:Stoper Höwedes je čist promašaj, isforsiran 10000%

Čovjek je zapravo jako dobar stoper, ali loš lijevi bek.
panda
Admin
Admin

PostPostao/la TiLe » 01 srp 2014, 00:04

panda napisao:Dovoljno govori činjenica da je Neuer imao više sprintova od Kroosa, a mene su tu uvjerava da Kroos uopće nije odigrao tak loše! :sick: :sick: :sick: :sick:

Šta si se Kroosa uhvatio?
Problem ove njemačke su bekovi, Ozil i Gotze, a ne Kroos.
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 01 srp 2014, 00:06

TiLe napisao:Šta si se Kroosa uhvatio?
Problem ove njemačke su bekovi, Ozil i Gotze, a ne Kroos.

Pa čuj, ako si se ti mogao uhvatit Götzea, zašto ne bi ja Kroosa ? :idk:
Nije da je odigrao išta bolje od Götzea koji je barem imao konkretne prilike prema golu.

Meni je on danas bio igrač manje na terenu, a koliko čitam i za jako puno drugih ljudi. To što ti zanemaruješ njegove loše igre nije moj problem.
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Red passion » 01 srp 2014, 00:07

panda napisao:Dovoljno govori činjenica da je Neuer imao više sprintova od Kroosa, a mene su tu uvjerava da Kroos uopće nije odigrao tak loše! :sick: :sick: :sick: :sick:

Svi su slabo odigrali prvo poluvrijeme. Schweini igra koliko može, ali sve ostalo je nefunkcionalno. Özil bi morao letit van i unutra Draxler, Poldi ili Klose u vrh. Previše mu Löw gladi muda, ali momak uopće nije u onoj formi i partijama koje bi on kao nekakav 'lider' morao imati.

panda napisao:Čovjek je zapravo jako dobar stoper, ali loš lijevi bek.

Naglasio sam stoper, a on to nije na cijelom ovom turniru.

Dođe nešto slično kao i bek Lahm. Kopač nosa nikako ne bi htio pokazati muda pa gurnuti Durma lijevo ili Mr. Dortmunda desno. Jedva se usudio Kramera staviti. Bekovi su večeras u prvom poluvremenu po meni bili najveći problem. Nikakva potpora i uključivanje u napad, a protiv ovakve ekipe kad se igra na inicijativu toga je moralo stalno biti.

No dobro... Pritisak raste nakon ovakve utakmice gdje ne dobiješ u 90 minuta.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 01 srp 2014, 00:12

Lev je smijuruja od trenera. Ko je jos dovoljno glup da igra sa 4 stopera pozadi iakĺo ima sjajnog Lama i perspektivnog Durma?! Glumi Gvardiolu sa Lamom u vezi. Koji ce mu K Mustafi u prvih 11? Po cemu Ozil treba da igra, a ne Draksler? Fudbalski mag je ovakvu generaciju Njemacke doveo do situacije da se jedva spasava protiv Alzira.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Red passion » 01 srp 2014, 00:18

Alžir je izgledao f-a-n-t-a-s-t-i-č-n-o! Prvo poluvrijeme nema prave prilike Elfa do tamo 40. minute i tek su nešto napravili s udarcima s velike distance.

Odlično odradio Vahid! Kakav taktičar, kakav znalac... :legendo: Bez velike kvalitete namučiti i iscijediti jednog od 3 glavna favorita za naslov. :chears:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 01 srp 2014, 00:19

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bCycUIFJwdk[/youtube]

:haha: :haha:
panda
Admin
Admin

PrethodniSljedeće