(25.11.2014.) Manchester City FC vs FC Bayern München

Teme s utakmicama Lige Prvaka 2014./2015.

Re: (25.11.2014.) Manchester City FC vs FC Bayern München

PostPostao/la ivan » 26 stu 2014, 20:39

marac napisao:Dajte mi ideju gdje mogu skinuti tekmu od jučer, po mogućnosti u hd formatu? :)

Ovdje imaš za online pogledat http://livefootballvideo.com/fullmatch/ ... n-munich-2
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la marac » 26 stu 2014, 21:01

Danke SHn!
Bundesliga - posljednja šansa za spas nogometa!!!

Hier ist Leben, hier ist Liebe, hier ist Feuer und drum bleibt München Deutschlands bester bis in alle Ewigkeit!
marac
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 26 stu 2014, 22:15

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LqEe31WEChM[/youtube]

Und er hätte sehr gerne noch länger dort gewirbelt, sich vielleicht noch so eine Chance herausgespielt wie die, als er frei vor Torwart Joe Hart auftauchte (9.). Rode zu seinem ersten Startelf-Einsatz in der Königsklasse: „Es war gut soweit, man freut sich, ist etwas nervöser als sonst. Aber es war eine geile Atmosphäre, ein geiler Platz. Dafür arbeitet man jeden Tag. Und dann ist es schade, weil es nach 25 Minuten vorbei war…“

Sad mi ga još više žao jer je tip pravi pozitivac, a vidim i na timskoj slici je dosta vesel izgledao. :(
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 27 stu 2014, 16:05

panda napisao:Da Miki, ali glavno pitanje koje se postavlja u tom slučaju:

- Koja je svrha Bayernovog namještanja utakmice ?

Inače, viđanje zavjera i urota u svemu može biti simptom nekih određenih bolesti. Moj savjet bi bio posjet neurologu

U redu je, dijagnostičaru. Ti svakome znaš dijagnozu. Blago majci koja te rodila tako nadprosječno inteligentnog. Samo budala može sa sigurnošću negirati da meč nije namješten. Ja nisam rekao da je 100% namješten, već da je po načinu na koji je Siti došao do pobjede tu nešto sumnjivo! To nisam samo ja rekao, već su na mnogim portalima i sportskim sajtovima forumaši iznijeli slično mišljenje. Ne djeluje mi da su tu čista posla.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Lennon » 27 stu 2014, 16:07

Miki napisao:
panda napisao:Da Miki, ali glavno pitanje koje se postavlja u tom slučaju:

- Koja je svrha Bayernovog namještanja utakmice ?

Inače, viđanje zavjera i urota u svemu može biti simptom nekih određenih bolesti. Moj savjet bi bio posjet neurologu

U redu je, dijagnostičaru. Ti svakome znaš dijagnozu. Blago majci koja te rodila tako nadprosječno inteligentnog. Samo budala može sa sigurnošću negirati da meč nije namješten. Ja nisam rekao da je 100% namješten, već da je po načinu na koji je Siti došao do pobjede tu nešto sumnjivo! To nisam samo ja rekao, već su na mnogim portalima i sportskim sajtovima forumaši iznijeli slično mišljenje. Ne djeluje mi da su tu čista posla.

Kak ne razumiješ da tom odvratnom i otvorenom sumnjom vrijeđaš Bayern kao jedan od ako ne i najveći klub na svijetu i samu instituciju i pojavu same. ? :roll:
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 27 stu 2014, 16:08

Miki napisao:U redu je, dijagnostičaru. Ti svakome znaš dijagnozu. Blago majci koja te rodila tako nadprosječno inteligentnog. Samo budala može sa sigurnošću negirati da meč nije namješten. Ja nisam rekao da je 100% namješten, već da je po načinu na koji je Siti došao do pobjede tu nešto sumnjivo! To nisam samo ja rekao, već su na mnogim portalima i sportskim sajtovima forumaši iznijeli slično mišljenje. Ne djeluje mi da su tu čista posla.

Ja nisam rekao da znam dijagnozu pametnjakoviću. Ja samo ne vjerujem raznoraznim glupostima, za razliku od tebe.

Ja sam te čisto pitao iz kojeg bi razloga, tj. tko bi tu imao kakve koristi od namještanja ove utakmice. Nisi odgovorio već si okolišao da ne štima ovo i ne štima ono, znači da nemaš pojma i bezveze blebećeš k'o i uobičajeno. Za mene dovoljno da izvučem zaključak
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 27 stu 2014, 16:15

panda napisao:
Miki napisao:U redu je, dijagnostičaru. Ti svakome znaš dijagnozu. Blago majci koja te rodila tako nadprosječno inteligentnog. Samo budala može sa sigurnošću negirati da meč nije namješten. Ja nisam rekao da je 100% namješten, već da je po načinu na koji je Siti došao do pobjede tu nešto sumnjivo! To nisam samo ja rekao, već su na mnogim portalima i sportskim sajtovima forumaši iznijeli slično mišljenje. Ne djeluje mi da su tu čista posla.

Ja nisam rekao da znam dijagnozu pametnjakoviću. Ja samo ne vjerujem raznoraznim glupostima, za razliku od tebe.

Ja sam te čisto pitao iz kojeg bi razloga, tj. tko bi tu imao kakve koristi od namještanja ove utakmice. Nisi odgovorio već si okolišao da ne štima ovo i ne štima ono, znači da nemaš pojma i bezveze blebećeš k'o i uobičajeno. Za mene dovoljno da izvučem zaključak

U fudbalu se obrće ogroman novac i bez obzira koliko ga neko ima ne bih bio baš 100% siguran da će odbiti još par miliona ako mu se ukaže prilika da ih uzme! :bravo: Izgleda da ti vjeruješ kako je Bajern 100% pošten i čist klub, a ja ne bih baš sa sigurnošću to tvrdio.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Haris » 27 stu 2014, 16:15

Ja se lično slažem s ovim Mikijem. Prošlogodišnji preokret u Minhenu mi je izgledao nekako tupavo, a ovaj sad prekjučer još tupavije. Ne mislim da se treba sad nešto opterećivati oko toga i pretjerano filozofirati, ali ja lično zaista ne bih ni sekunde stavio ruku u vatru da Bayern nije uzeo kakve pare ili nešto drugo za puštanje pobjede Cityu. Mislim da ste naivniji svi vi koji kategorički negirate to. Ovakav tok i dešavanja na meču u nekoj drugoj lijevoj ligi poput onih turskih, rumunskih i sl. svakome bi bili i više nego dovoljni da meč okarakteriše kao namješten, ali iz nekog razloga ljudi misle da što je liga i takmičenje bogatije to su ljudi pošteniji.
Haris
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la panda » 27 stu 2014, 16:17

Miki napisao:U fudbalu se obrće ogroman novac i bez obzira koliko ga neko ima ne bih bio baš 100% siguran da će odbiti još par miliona ako mu se ukaže prilika da ih uzme! :bravo: Izgleda da ti vjeruješ kako je Bajern 100% pošten i čist klub, a ja ne bih baš sa sigurnošću to tvrdio.

I opet mi nisi odgovorio na pitanje, bravo za okolišanje :bravo:
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Lennon » 27 stu 2014, 16:18

Haris napisao:Ovakav tok i dešavanja na meču u nekoj drugoj lijevoj ligi poput onih turskih, rumunskih i sl. svakome bi bili i više nego dovoljni da meč okarakteriše kao namješten, ali iz nekog razloga ljudi misle da što je liga i takmičenje bogatije to su ljudi pošteniji.

U drugom dijelu rečenice si sam sebi dao odgovor. Pa upravo zato jer se doslovce kupamo u lovi vjerujem da si jedan Bayern, institucija i najveći klub uz Real na svijetu, to ne može dopustit. Ni za što, a kamoli za šaku eura. Upravo zato NE!
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la ivan » 27 stu 2014, 16:22

Lennon napisao:
Haris napisao:Ovakav tok i dešavanja na meču u nekoj drugoj lijevoj ligi poput onih turskih, rumunskih i sl. svakome bi bili i više nego dovoljni da meč okarakteriše kao namješten, ali iz nekog razloga ljudi misle da što je liga i takmičenje bogatije to su ljudi pošteniji.

U drugom dijelu rečenice si sam sebi dao odgovor. Pa upravo zato jer se doslovce kupamo u lovi vjerujem da si jedan Bayern, institucija i najveći klub uz Real na svijetu, to ne može dopustit. Ni za što, a kamoli za šaku eura. Upravo zato NE!

Ma ne, namjestit ćeš utakmicu pa ideš povest nakon što gubiš i imaš igrača manje i pustit 2 gola u zadnjih pet min jer to ne izgleda sumnjivo? Wtf. To je očito obrnuta logika, ajmo napravit da izgleda tolko sumnjivo da nitko neće posumnjat ništa jer je preočito :)
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 27 stu 2014, 16:23

Haris napisao:Ja se lično slažem s ovim Mikijem. Prošlogodišnji preokret u Minhenu mi je izgledao nekako tupavo, a ovaj sad prekjučer još tupavije. Ne mislim da se treba sad nešto opterećivati oko toga i pretjerano filozofirati, ali ja lično zaista ne bih ni sekunde stavio ruku u vatru da Bayern nije uzeo kakve pare ili nešto drugo za puštanje pobjede Cityu. Mislim da ste naivniji svi vi koji kategorički negirate to. Ovakav tok i dešavanja na meču u nekoj drugoj lijevoj ligi poput onih turskih, rumunskih i sl. svakome bi bili i više nego dovoljni da meč okarakteriše kao namješten, ali iz nekog razloga ljudi misle da što je liga i takmičenje bogatije to su ljudi pošteniji.

Ja sustavno ne isljučujem neke mogućnosti kad se radi o lovi jer se zna da para vrti tamo gdje burgija neće. Ali kod ovakvih stvari treba malo više od čudnog rezultata na kraju utakmice. Kod ovakvih "optužbi" treba i neki konkretniji dokaz, a ne gluposti od Mikija koji vjeruje da su Ameri u Area 69 zatočili i male zelene.
Eno, pogledaj kroz postove od prošle sezone, kad je Boateng znao kiksnuti proglašavalo ga se velikim failom i da ga treba zamjeniti što brže to bolje. Sad kad je kiksnuo sad je to čudno i razlog za povjerovati u namještanje utakmica.

Kažem, ne isključujem nikad ništa kad je u pitanju puno love, ali treba pri takvim stvarima navesti više od "samo" čudnog rezultata ;)
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Haris » 27 stu 2014, 16:25

Lennon napisao:U drugom dijelu rečenice si sam sebi dao odgovor. Pa upravo zato jer se doslovce kupamo u lovi vjerujem da si jedan Bayern, institucija i najveći klub uz Real na svijetu, to ne može dopustit. Ni za što, a kamoli za šaku eura. Upravo zato NE!

To bi bilo lijepo da živimo na nekoj drugoj planeti. No na ovoj sa ovakvim stanovnicima apsolutno nije realno. Ljudi za novac čine svašta, i što ga imaju više to ga žele još više. Mislim da o tome ne vrijedi ni pričati. Eto ti Hoeness kao prvi primjer.

Bayern kao Bayern nije morao to učiniti zbog neke vreće od par miliona eurića. Ko zna kakvi su tu dogovori mogli pasti, ekskluziva pri kupovini nekih Cityevih igrača u budućnosti, političke igre, oni nama puste ako se opet nađemo u knockout fazi, koliko ti mašti volja. To nije uopće ni bitno toliko, poenta je da mi ne možemo znati šta se dogovorilo, ali znamo da se itekako moglo nešto spetljati jer nema objektivnog razloga koji će eliminirati tu mogućnost. Pa bwin je naš premium sponzor, ne treba ni pomišljati kakve uticaje i pizdarije u pozadini može radit kladioničarska mafija.
Haris
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Haris » 27 stu 2014, 16:30

ivan napisao:Ma ne, namjestit ćeš utakmicu pa ideš povest nakon što gubiš i imaš igrača manje i pustit 2 gola u zadnjih pet min jer to ne izgleda sumnjivo? Wtf. To je očito obrnuta logika, ajmo napravit da izgleda tolko sumnjivo da nitko neće posumnjat ništa jer je preočito :)

Postoji nešto što se zove prelaz iz 2 u 1 ili obrnuto, ako si se ikad kladio znaš o čemu je riječ i znaš da su kvote na takve događaje vrtoglave. Masa utakmica se štima upravo na taj fazon. S druge strane, ako se utakmica već želi namjestiti čisto sumnjam da o tome moraju znati svih 22 igrača na terenu ;)

Kao što rekoh, ja stvarno ne mislim da oko ovoga vrijedi puno diskutovati i razbijati glavu time. Meni nije nemoguće da je Bayern ovu utakmicu pustio Cityu iz ko zna kojeg razloga ili više njih, ali znajući kako svijet i sve u njemu funkcioniše uopće im ne zamjerim niti to kvari moje bilo kakvo mišljenje o njima, odnosno nama. To je jednostavno sušta realnost i praktično me boli briga jer utakmica za nas i jeste bila nevažna.
Haris
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Miki » 27 stu 2014, 16:36

ivan napisao:
Lennon napisao:

Ma ne, namjestit ćeš utakmicu pa ideš povest nakon što gubiš i imaš igrača manje i pustit 2 gola u zadnjih pet min jer to ne izgleda sumnjivo? Wtf. To je očito obrnuta logika, ajmo napravit da izgleda tolko sumnjivo da nitko neće posumnjat ništa jer je preočito :)

Da li si ikada čuo za slučaj da se utakmica kupi na poluvremenu? :bravo: Uostalom, donedavno je na čelu Bajerna bio čovjek za koga se ispostavilo da je kriminalac. Njegov kriminal nema direktnu vezu sa Bajernom, ali to ne umanjuje činjenicu da je Uli Henes (čovjek koji je možda najviše doprinio da Bajern bude ovo što je danas) kriminalac.

Slažem se sa Harisom. Na prelazima se uzima ogromna lova. I, takođe, ne mora da znači da je utakmica kupljena, ako je uopšte kupljena, novcem već na neki drugi način. Haris je pomenuo par mogućih načina da se to uradi. :bravo:
Miki
Don Quijote

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Liga Prvaka 2014./2015.