The Scarface napisao:doro napisao:Tesko da klub dobi samo 10€ od dresa....drugo nitko nije rekao da bi samo dresovi punili kasu tj vratili ulozen novac... Cjeli spektar je tu u opticaju i skroz je nebitno izracunat dal to tocno poradi nekog igraca vec gledat ukupne povecane prihode... Redom od rezultata doma,evropi,poziva na prijateljske tekme,tv prava, rekvizite,suvenire,broj novih clanova itd . Te jos hrpa toga je u prici...
Eto ti primjer DFB-a.
Ovisi o ugovoru koji pojedini klub potpise, mi primjerice po nekim teorijama od prodanog dresa dobijemo vise love od primnerice Manchestera kojo zato dobiva duplo vise love za sponzorstvo. Takoder zarada ovisi o direktnoj prodaji dresa, ako se dres proda u vlastitom fan shopu dobiva se zarada od marze kao i licence.
Svakako to nisu velike cifre kako ti i ostali birtijasi mislite.

anton 1983 napisao:Najlaičkije rečeno, Mi dobivamo sve od mrčendajzinga kada je adidas u pitanju, ali zato real i MUTD dobivaju veće sponzorske ugovore, a manji postotak od prodaje. Al tu mi točne brojke nebumo dotakli...Jer brijem čak da i CR ima neki postotak

The Scarface napisao:Evo ti jos jedan link a ti i dalje laprdaj svoje birtijakse fore jer nista drugo niti me znas :
http://m.faz.net/aktuell/sport/fussball ... 2.amp.html
@Cruz
Nije bitno koliko je dresova prodano s njegovim imenom, bitno je koliko je vise dresova prodano zbog Ronalda. Nije svaki navijac kupio dres iskljucivo zbog Ronalda, neki bi ga kupili i bez njegovog imena. Da ne pricam o tome da najveci efekt postoji u prvoj godini kad vecina kupi dres jer je stigao novi igrac, kasnije euforija splasne.

doro napisao:The Scarface napisao:Evo ti jos jedan link a ti i dalje laprdaj svoje birtijakse fore jer nista drugo niti me znas :
http://m.faz.net/aktuell/sport/fussball ... 2.amp.html
@Cruz
Nije bitno koliko je dresova prodano s njegovim imenom, bitno je koliko je vise dresova prodano zbog Ronalda. Nije svaki navijac kupio dres iskljucivo zbog Ronalda, neki bi ga kupili i bez njegovog imena. Da ne pricam o tome da najveci efekt postoji u prvoj godini kad vecina kupi dres jer je stigao novi igrac, kasnije euforija splasne.
Novo antunovo potrkalo... Nesto mi previse te birtije spominjete i to meni koji ih ne volim... Ocito projekcija teska u djiru...ukupna zarada klubu od dresa je sigurno bitno veca od 10-15% ukupne cijene istoga a i sami ste to potvrdili... Sponzorstvo je jedno a prodat artikl u svom fun shopu potpuna druga prica...

doro napisao:Anton ti si prvi izvredjo moguc dolazak Draxlera sad naravno okreces plocu nist novoga!

FCB_general napisao:Ivan Ivković je optimističan oko Bayernove budućnosti.
Nastaje novi Super-Bayern

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 0 gostiju