Remont momčadi za sezonu 26/27

Dolasci, odlasci, špekulacije...

Re: Remont momčadi za sezonu 17/18

PostPostao/la anton 1983 » 12 kol 2017, 09:08

Ne! To niti pomislito, jebote ja!
Napiši novi da nepljuješ po sebi i da podupreš praksu koju slijediš a neštuješ teoriju koju opako nepoštuješ!
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 12 kol 2017, 09:52

Evo ovak, nemojte kao prvo i prvo biti kreteni i uopće spominjati "micanje ljudi od nogometa zbog love".

Baš je suprotno! Ljudi se zbog love ko govna ljepe na nogomet. Kaj sad MUPL baš zbog takve love manje ljudi gleda il imaju 4 miljarde eura godišnje od TV prava? Kaj sad ljudi neprate Milana kada je lova došla? Kaj se mi nismo zalepili za ekrane kad smo kupovali Martineza, kad se pričalo o Jamesu i došo James? Kaj se nismo napdroječno uzjebali kad je došao Makaay, a tek RIBERY!?!?!?!?!?

Nemojte bit glupi i ljepit se na nogomet ZBOG love i onda srat što lova dolazi u nogomet. To SE NEĆE DOGODITI!!! što je više "nemoralne" love u nogometu to će nogomet imati više gledatelja i to je ČINJENICA!!!!

Sad ovaj dio o 222 miljona eura ti smatraš da je puno, neko smatra da je puno..

Bayern sa Umsatzom od 200 miljona eura daje 25 milja za Ribery i to za vrijeme izgradnje stadiona

To MORA značiti da BAyern sa 600 miljonja eura UMSATZOM mora moć dat 75 milja za Igrača.

Ako Bayer u prijelaznom roku da 75 milja za igrače sa Umastzom od 200 milja eura, dal onda mora moć dat odštetu od 200 milja eura sa Umsatzom od 600?

Bayern je sad potrošio 100 milja u ovom prelaznom roku.

Ovo volim radit cruzu, a sad pogotovo kad on voli reč "a ko nebi na tom i tom mjestu".

Eto ko od Vas nebi prodao Mullera za 120 milja i ovih 100 milja kaj smo uložili, dali umjesto za sve te igrače (izuzev Rudya) i doveo Neymara!?!?!? Ajd da ga vidim 8-)

Morate shvatiti da je odšteta za Neymara PREMALA!!!! A ne previoska!!!

Druga je stvar što sada uspjeh maltene ništa ne znači jer ak si i prvak tebe neko govno cijelo može kupiti i što je prevelika razlika. No pitam se da li proporcionalno gledano je nekad prije bilo drugačije? Se ko od vas sjeća SERIE A tj. "NBA" lige kak su ju kreteni znali zvat i kakve su se onda odšetet plačale a di je bio ostatak svijeta?

Dal vi znate kada, s kolko godina "starosti" i za koju cifru je Batistuta iz Fiorentine prešao u Romu?

Pa kaj ja ovdje svako malo ne čujem jadikovke o većem ulaganju i iskoraku BUNDESLIGAŠKIH KLUBOVA!?!?!?!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 12 kol 2017, 11:33

Dobro, sad na drugu kad razmislim možda jesi u pravu da će više love dovest više gledatelja. Ali meni se svejedno ne sviđa smjer u kojem to sve ide. Vjerujem da je veliki problem u tome što nema nikakve regulacije i ograničenja (FFP je propao). Jasne su mi tvoje usporedbe transfera i umsatza, ali odakle PSG-u 220 milja? Pa nećemo se pravit glupi. Pazi ako jedna Barcelona ne može zadržat takvog igrača, a niti oni ni Real + svi englezi ludi ne plaćaju cifre od 200 milja za jednog igrača, onda tko je tu lud?

Normalno da je u nogometu sve veća para, da nije onda bi se valjda morali zabrinut da se nešto ne radi dobro. Ali PSG je upravo PRESKOČIO ne jedan nego nekoliko koraka. Oni su više nego poduplali do sada najveći transfer. Jebeni PSG. I ja smatram da takve stvari ne bi trebale bit moguće.

S obzirom na navedeno, rekao bih da je bez neke regulacije i određene granice jedino važeće pravilo - prilagodi se ili krepaj. U bundesligi možemo opstat zbog pravila 50+1 (iako je RB našao način da i to zaobiđe), ali u Europi će bit sve teže držat korak s drugim klubovima. Jer eto ludi Bayern ima fantaziju poslovat održivo i pametno, bez zaduživanja. A današnji cijeli ekonomski odnosno monetarni sustav funkcionira na zaduživanju, ali nećemo u širinu...

Što se tiče prodaje mullera i kupovine Neymara, pa ti prvi uvijek kažeš da nije problem odšteta nego plaća :D

Ma mislim da je glavni problem ovo što sam napisao u prethodnom paragrafu - mi želimo poslovat održivo i bez duga, a sve ostale to ne jebe, npr. povijesno velike klubove poput Reala i Barce, dok hrpa ovih drugih ima strane ulagače...

I kak sad dalje, koje je rješenje? Uprava vjeruje da se može opstat i bez praćenja trenda transfera od 100 milja, ali je li to stvarno moguće više?
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 12 kol 2017, 12:37

ivan napisao:Ali meni se svejedno ne sviđa smjer u kojem to sve ide.

Ali ljudi moji kristuševi, nikada u niti jednom drugom smjeru nije išao :mrgreen: Pa kaj ne znate da su Inter, Milan, Juve također "umjetni" klubovi? Druga je stvar što su došli novi.

Zaslužuješ bolji komentar, ali sad neam vrimena, doči će :bravo: Ima tu dosta dobrih i korektnih stvari kaj si napiso :D
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 13 kol 2017, 15:18

Bayern bude i nadalje pregazio psg kao plitak potok bez obzira šta oni radili il ne..mislim da je u tome smisao..nema panike ;)

Uli reko da je gotovo sa transferima..po meni greše ako Renata ne pošalju na neku posudbu jer konkurencija Thiago,Rudy,Tolisso i Vidal jednostavno daju veću vrednost klubu na terenu u svakom smislu...
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Vedo » 14 kol 2017, 07:53

ivan napisao:.. Vjerujem da je veliki problem u tome što nema nikakve regulacije i ograničenja (FFP je propao)...

...S obzirom na navedeno, rekao bih da je bez neke regulacije i određene granice jedino važeće pravilo - prilagodi se ili krepaj. ..Jer eto ludi Bayern ima fantaziju poslovat održivo i pametno, bez zaduživanja. A današnji cijeli ekonomski odnosno monetarni sustav funkcionira na zaduživanju, ali nećemo u širinu...

..Ma mislim da je glavni problem ovo što sam napisao u prethodnom paragrafu - mi želimo poslovat održivo i bez duga, a sve ostale to ne jebe, npr. povijesno velike klubove poput Reala i Barce, dok hrpa ovih drugih ima strane ulagače...

I kak sad dalje, koje je rješenje? Uprava vjeruje da se može opstat i bez praćenja trenda transfera od 100 milja, ali je li to stvarno moguće više?

Ljudi bi ovdje sve nešto regulirali i ograničavali (zabrani Uber, ograniči uvoz bla bla), zbog te famozne regulacije ova zemlja i jest u k.... Jedini prosperitet donosi slobodno tržište, povijesno dokazano, tako da će se Bayern morat prilagodit ili past u prosječnost, ili barem neće moć konkurirat spomenutim top klubovima. Ovo ti je liberalna ekonomska logika koju možeš preslikat i na nogometni svijet jer je to na kraju isto tako biznis. E sada, manje je bitno da li se to tebi sviđa ili ne, to je jednostavno tako.

Bayern može vozit i dalje svoj konzervativni ekonomski model, ali u tom slučaju neće biti konkurentan top klubovima i to je to.
Karl-Heinz Rummenigge :“We’ve had plenty of outstanding players, Steffan Effenberg, Lothar Matthäus, but for our sporting and public image, Kahn has always been the most important. He personifies this club’s genetic make-up.“
Vedo
Redoviti član
Redoviti član

PostPostao/la Lahm » 14 kol 2017, 17:40

ivan napisao:Ja vjerujem da bi to bio trenutak kad bi ja prestao navijat za Bayern. Ili bi barem prestao sve to shvaćat "ozbiljno", odnosno bilo bi mi svejedno.
Ja se slažem s KHR-om: kad se počnu takve sume plaćati, a već sad su dosta velike, izgubit će se doticaj s navijačima.

Nes`ti apsurda. Kada je on lovio najbolje igrace u Njemackoj, onda je bilo sve uredu. Sad odjednom cmizdri kako je to nenormalno, te da klub ne moze pratit ostale :bravo:
Posrao se 3x puta ( a mozda i vise, ne sjecam se, kad god je on a televiziji ili zapalim cigaru vani, ili prebacim na neki drugi program. Zasto ? Zato jer je muljator i cmizdravac.

Prvi put se posrao kada je bio sav u elementu zbog FFPa. Mislio je da ce klubovi koji su financijski kudikamo jaci biti pod kontrolom, te da nece moci kupovati igrace/pojacanja, te da ce od tog Bayern profitirati. Malo morgen. :nono: Svi su mu se doslovno posrali u facu. Sada cmizdri svako malo cim se pojavi u javnost.

Nije mi samo jasno, cmizdri o "sumanutim" novcima koji klubovi trose, a on je relativno anonimnog Franzuca platio preko 40 milijuna eura?!?

Drugi put se posrao skupa sa svojim pajdom kobasicarem, o tom famoznom FESTGELD kontu, no to je dobra poznata stvar.

Treci puta ( u biti mozes to staviti pod broj 1 ) je PG-ca

ivan napisao:Ja ne želim gledat burzu nego nogomet. Mora tu bit neke "romantike", jer kad svi počnu plaćat tolike nenormalne iznose (i budu to mogli) onda to meni nikakvog više smisla neće imat niti draži.

Kada je u kapitalizmu bilo " romantike " ?
ivan napisao:Zašto bih ja navijao za Bayern, a ne za Real Madrid ili Chelsea ako bi recimo svaki od tih klubova radio u prijelaznom roku takve transfere nenormalne? Ne znam kako bi točno rekao to što želim reć, ali imam osjećaj da se tim bacanjem love (koje gotovo da nije moguće bez stranih ulagača) totalno gubi identitet kluba, a ja ne želim navijat za klub bez identiteta. Na kraju krajeva, zanimljivije je bit underdog. Ovo je isključivo moje mišljenje i ne mora bit ispravno (ako tako nešto postoji) niti se morate slagat samnom

Slobodno trziste. To samo pokazuje nemoc Bayerna u odnosu na druge. Mislis da kobasicar i Rolex ne bi htjeli dovesti provjerene igrace ? Bi, samo sto klub to ne moze. I tu dolazimo do onih hrpetinu lazi koje su govorili godinama.

ivan napisao:Svjestan sam ja da se uspjeh "kupuje" oduvijek, počevši od Reala koji je uvijek prvi plaćao cifre za koje smo mi mislili da su nenormalne (i na kraju krajeva redovito smo ih prašili sa puno jeftinijom momčadi ;) )

Bilo jednom davno. Tko se jos toga sjeca od navijaca Reala? -ili u Europi ?
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la ivan » 14 kol 2017, 17:54

Svašta si ti tu napisao a nisi se dotaknio najbitnijeg - Bayern ne kupuje na kredit. Zašto Bayern ne bi mogao pratit druge klubove? Ne razumijem.
Pa da mi ne možemo pratit druge i patimo toliko od toga onda bi se Kalle i Uli prvi zalagali za ukidanje 50+1 u njemačkoj i molili nekog šeika da nas kupi i da nam puste milijune.
A to što smo mi platili "nepoznatnog francuza" 40 milja nije ništa neobično, jer je to danas cifra koja se plaća za svaku šušu. 100 ili 200 milja ipak još nije. Dakle ne odstupamo ni po čemu.

Napisao sam u drugoj temi - problem nije direktno u tome što šeici i ostali kupuje klubove i daju im lovu, nego što se "preskaču" stepenice. Sa 105 na 220 milja najskuplji transfer. Ako to neće sjebat tržište onda ne znam što hoće.

A njemci da ne drže do tradicije i odriživog poslovanja davno bi odjebali pravilo 50+1. Ili su samo glupi?
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lahm » 14 kol 2017, 19:13

ivan napisao:Svašta si ti tu napisao a nisi se dotaknio najbitnijeg - Bayern ne kupuje na kredit. Zašto Bayern ne bi mogao pratit druge klubove? Ne razumijem.

Ne kupuje na kredit ? - Zbog cega su se prodavale dionice kluba ?

Nema se novaca, eto zasto. Te price s FESTGELD kontom su izmisljotine one dvojice.
ivan napisao:Pa da mi ne možemo pratit druge i patimo toliko od toga onda bi se Kalle i Uli prvi zalagali za ukidanje 50+1 u njemačkoj i molili nekog šeika da nas kupi i da nam puste milijune.

Vlast je slast.

U Bundesligi se ponasaju kao hardcore kapitalisti, a prema vani kao najtrvdji socijalisti.

ivan napisao:A to što smo mi platili "nepoznatnog francuza" 40 milja nije ništa neobično, jer je to danas cifra koja se plaća za svaku šušu. 100 ili 200 milja ipak još nije. Dakle ne odstupamo ni po čemu.

Tako mozes reci...za superstara moras iskesirati plus 60milijuna > jer je to danas postalo normalno.

Na klubu je, hoce li, ili nece. Idu prema drugom rjesenju. Nema problema. Onda budi fer, i imaj jedno lice, a ne dva lica.

ivan napisao:Napisao sam u drugoj temi - problem nije direktno u tome što šeici i ostali kupuje klubove i daju im lovu, nego što se "preskaču" stepenice. Sa 105 na 220 milja najskuplji transfer. Ako to neće sjebat tržište onda ne znam što hoće.
Dokle god ima klubova koji su spremni platiti, nema problema. Ili prihvati igru, ili padni u sredinu.Hoce li netko plakati od ostalih klubova u Europi, ako (kada) Bayern jednog dana padne u mittelmaß ? Hm...ne.

ivan napisao:A njemci da ne drže do tradicije i odriživog poslovanja davno bi odjebali pravilo 50+1. Ili su samo glupi?

Njemci i tradicija...o tome se da puno raspravljati.

Nekad bilo, danas je to sve malo drugacije. No o tom po tom. Vise ide ka drugoj temi koja nema veze sa sportom.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la jozotg » 16 kol 2017, 12:35

Biste li sad prodali Vidala Milanu za npr 60 milja i dovelj Goretzku odmah?
Ja bi bez razmisljanja
www.mot.hr najbolje mjesto za pisače u HR

Još talijanima nisam oprostio sječu Velebita,ni Velog Jožu.Niti ću ikad.
jozotg
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la melodyne » 16 kol 2017, 13:57

jozotg napisao:Biste li sad prodali Vidala Milanu za npr 60 milja i dovelj Goretzku odmah?
Ja bi bez razmisljanja

Sledece sezone i u da Goretzka predje ablosefrei.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 16 kol 2017, 14:07

jozotg napisao:Biste li sad prodali Vidala Milanu za npr 60 milja i dovelj Goretzku odmah?
Ja bi bez razmisljanja

:) dao bi ga za dosta manju odštetu ALI SAMO ako imamo dobru zamjenu poput Goretzke. Ni meni to uopće nije upitno.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 16 kol 2017, 16:39

Ako cemo objektivno Vidal nije u vecini ovih "manjih" utakmicama na nivou kao sto je bio u Juventusu. Ako stigne fina ponuda zasto da ne. Ali samo ako dodje Goretzka. :bravo:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 16 kol 2017, 18:40

melodyne napisao:Ako cemo objektivno Vidal nije u vecini ovih "manjih" utakmicama na nivou kao sto je bio u Juventusu. Ako stigne fina ponuda zasto da ne. Ali samo ako dodje Goretzka. :bravo:

Da i sad otiđe a Goretzka dođe 2 sezone nije loše jer onda bi Renato dobivao više prilika jer centralni bi bili Rudy-Thiago i Tolisso-Renato...
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 17 kol 2017, 08:18

Murta, treba mi elaborat prelaska Bayerna u sustav igre s wing backovima. :D
anton 1983
Uli Hoeneß

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Transferi