Liga Prvaka 2018/19

Arhivirane teme...

Re: Liga Prvaka 2018/19

PostPostao/la Miki » 20 tra 2019, 08:20

anton 1983 napisao:
Miki napisao:Pa što se tiče transfera, mi se možemo u odnosu na mnoge posramiti u smislu trošenja love (Real, Barsa, oba Mančestera, Čelzi, PSŽ, Liverpul, itd...). Realno, vjerujem da bilo koji engleski tim raspolaže sa većom lovom za transfere od bilo kog Bundesligaša izuzev Bajerna od koga više love imaju možda Junajted, Siti, Čelzi i Liverpul. No to to je već stvar marketinka, popularnosti lige, upravljačke strukture u klubovima, a sama PL je po kvalitetu daleko ispred BL.

Ma miki jebote, odi pogledaj po TM DE kolko vrijedi Tottenham a kolko Bayern, ovdje baš negovorim o transferima...

Miki napisao:Druga stvar je koliko je ispravno trošenje tolike love. U Pepovom slučaju, to nije urodilo plodom. Sigurno je da nije bio doveden da osvoji samo PL i one kupove (to jeste jedan od ciljeva, ali ne glavni), isto kao i u Bajernu BL, a potrošio je brdo love - za sada ispada budzašto jer nije bio ni blizu da osvoji LŠ.

Pep ima mladu momčad i reči da nešto nije urodilo plodom jer se nije osvojila LP je notorna glupost! :lol:

Ljudi su glupi Miki i ti im se priklanjaš. Jel znaš di i u kojem slučaju Lova nije urodila plodom? Kod Mouringa u UTD. To je mjesto di se upučuju takve kritike, a ne Pepovom Cityu, samo kažem ljudi su glupi....

Pa da li ti misliš da transferi ne kreiraju vrijednost igrača? Ako je neko kupljen za 100 miliona, da li će mu se vrijednost tretirati kao da je 100 miliona ili 70 miliona? Takođe, uzmi u obzir da Englezi debelo napumpaju cijene svojim fudbalerima (PL marketing, atraktivnost). Ta vrijednost mene uopšte ne tangira. Tipičan primjer ti je Junajted koji je po vrijednosti među top 3 kluba na svijetu, a kvalitetom iza 10-og mjesta. Ako ćeš individualno upoređivati Siti i Totenhem, ne uzimajući u obzir vrijednosti igrača već isključivo kvalitet, Siti je debelo ispred Totenhema.

Što se tiče priče o Pepu, postaviću samo jedno pitanje - da li misliš da će on ostati na klupi Sitija ako naredne sezone ne uzme Ligu šampiona? Naravno, možeš obrazložiti odgovor kao i obično. Gazde ne uživaju prvenstveno u ljepoti fudbala, to im je na drugom mjestu. Na prvom mjestu je rezultat. U Bajernu nisu imali sluha da čekaju Gvardiolu jer iako smo izgledali dosta dominatno, krajnji cilj je izostao. Ne znam zašto bi bilo drugačije kod naftaša... Pa naftaš svoju lovu baca da bi uzeo klempavka (pošto je PL već osvojena više puta u prehtodnih nekoliko sezona), isto kao i Kelaifi u PSŽ. Tamo će Tuhel letiti odmah dogodine ako ispadne iz LŠ. LŠ je stvar prestiža!
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la anton 1983 » 20 tra 2019, 09:03

Miki napisao:Pa da li ti misliš da transferi ne kreiraju vrijednost igrača? Ako je neko kupljen za 100 miliona, da li će mu se vrijednost tretirati kao da je 100 miliona ili 70 miliona? Takođe, uzmi u obzir da Englezi debelo napumpaju cijene svojim fudbalerima (PL marketing, atraktivnost). Ta vrijednost mene uopšte ne tangira. Tipičan primjer ti je Junajted koji je po vrijednosti među top 3 kluba na svijetu, a kvalitetom iza 10-og mjesta. Ako ćeš individualno upoređivati Siti i Totenhem, ne uzimajući u obzir vrijednosti igrača već isključivo kvalitet, Siti je debelo ispred Totenhema.

Koga BK Miki?

Ovdje se radi o tome da se Tottenham prikazuje kao neko smeće, a po TM DE je vredniji od Bayerna. Nije TM DE alfa i omega, ali je definitivno nekakav pokazatelj. Pa da ga jebeš porazno je da smo si to dopustili....

Miki napisao:Što se tiče priče o Pepu, postaviću samo jedno pitanje - da li misliš da će on ostati na klupi Sitija ako naredne sezone ne uzme Ligu šampiona? Naravno, možeš obrazložiti odgovor kao i obično. Gazde ne uživaju prvenstveno u ljepoti fudbala, to im je na drugom mjestu. Na prvom mjestu je rezultat. U Bajernu nisu imali sluha da čekaju Gvardiolu jer iako smo izgledali dosta dominatno, krajnji cilj je izostao. Ne znam zašto bi bilo drugačije kod naftaša... Pa naftaš svoju lovu baca da bi uzeo klempavka (pošto je PL već osvojena više puta u prehtodnih nekoliko sezona), isto kao i Kelaifi u PSŽ. Tamo će Tuhel letiti odmah dogodine ako ispadne iz LŠ. LŠ je stvar prestiža!

Ja mislim da Pep neće otići iz Citya sve dok on to sam neće htjet. Iza ove izjave stojim i ako se pokaže da sam u krivu za koju godinu, bit ću u krivu i schluss...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Miki » 20 tra 2019, 10:12

anton 1983 napisao:
Miki napisao:Pa da li ti misliš da transferi ne kreiraju vrijednost igrača? Ako je neko kupljen za 100 miliona, da li će mu se vrijednost tretirati kao da je 100 miliona ili 70 miliona? Takođe, uzmi u obzir da Englezi debelo napumpaju cijene svojim fudbalerima (PL marketing, atraktivnost). Ta vrijednost mene uopšte ne tangira. Tipičan primjer ti je Junajted koji je po vrijednosti među top 3 kluba na svijetu, a kvalitetom iza 10-og mjesta. Ako ćeš individualno upoređivati Siti i Totenhem, ne uzimajući u obzir vrijednosti igrača već isključivo kvalitet, Siti je debelo ispred Totenhema.

Koga BK Miki?

Ovdje se radi o tome da se Tottenham prikazuje kao neko smeće, a po TM DE je vredniji od Bayerna. Nije TM DE alfa i omega, ali je definitivno nekakav pokazatelj. Pa da ga jebeš porazno je da smo si to dopustili....

Miki napisao:Što se tiče priče o Pepu, postaviću samo jedno pitanje - da li misliš da će on ostati na klupi Sitija ako naredne sezone ne uzme Ligu šampiona? Naravno, možeš obrazložiti odgovor kao i obično. Gazde ne uživaju prvenstveno u ljepoti fudbala, to im je na drugom mjestu. Na prvom mjestu je rezultat. U Bajernu nisu imali sluha da čekaju Gvardiolu jer iako smo izgledali dosta dominatno, krajnji cilj je izostao. Ne znam zašto bi bilo drugačije kod naftaša... Pa naftaš svoju lovu baca da bi uzeo klempavka (pošto je PL već osvojena više puta u prehtodnih nekoliko sezona), isto kao i Kelaifi u PSŽ. Tamo će Tuhel letiti odmah dogodine ako ispadne iz LŠ. LŠ je stvar prestiža!

Ja mislim da Pep neće otići iz Citya sve dok on to sam neće htjet. Iza ove izjave stojim i ako se pokaže da sam u krivu za koju godinu, bit ću u krivu i schluss...

Pa bolio te ili ne bolio K, to je tako. Ti ne možeš mene ubijediti sada da Bajern individualno ima manje kvalitetne igrače od Totenhema iako Totenhem vrijedi više od Bajerna kada se gleda finansijska strana. Ne kažem da je Totenhem smeće, ali daj malo realnosti... Evo gledaj šta je Ajaks načinio i Realu, i Juventusu, pa i od nas je igrom bio bolji u grupi, a finansijski je miljama ispod. Dakle, finansijska vrijednost za mene ne igra ključnu ulogu, gledam isključivo individualni kvalitet igrača. To što su danas cijene napumpane je drugi par cipela. Jedan Pogba sigurno ne vrijedi onoliko koliko je plaćen (i po transferu i po plati).

Što se tiče Pepovog odlaska iz Sitija, ako ode dobrovoljno - otići će jer će sam priznati da nije uspio kao što je i u Bajernu uradio. Zna zašto je doveden, bilo bi sa moralne strane korektno da ode ako ne osvoji klempavka. Tolike milione je potrošio na pojačanja, očekuje se REZULTAT! Ako toga nema, džaba sva ljepota igre. To je i njemu jasno.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la doro » 20 tra 2019, 11:18

Hebo vas pepko :pep:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 20 tra 2019, 12:31

doro napisao:Hebo vas pepko :pep:

Ovaj put i ja moram rec :bravo:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 20 tra 2019, 12:33

Hocemo finale Ajax-Pool :smajl010:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 20 tra 2019, 12:56

Wegen Ajax' Champions-League-Halbfinale: Kompletter Eredivisie-Spieltag verschoben

Nach dem Halbfinal-Einzug von Ajax Amsterdam in der Champions League verlegt der niederländische Fußball-Verband KNVB einen kompletten Spieltag in die Zeit nach dem eigentlichen Saisonende. Ajax hätte am 28. April bei De Graafschap spielen müssen. Der niederländische Verband wollte Amsterdam aber mindestens zwei volle Tage Ruhepause vor dem Königsklassen-Duell gegen Tottenham gewähren.

Eine Vorverlegung war wegen Königsnacht und Königstag am 26. und 27. April aus Sicherheitsgründen nicht möglich. Und eine Einzel-Austragung des Ajax-Spiels aus Gründen des fairen Wettbewerbs keine Option; Ajax und Eindhoven kämpfen vier Spieltage vor dem Saisonende punktgleich um den Meistertitel. Wahrscheinlich soll der eigentliche 33. Spieltag nun am 15. Mai nachgeholt werden. Und damit drei Tage nach dem 34. und eigentlich letzten. Auch die Play-offs gegen den Abstieg und um die Europacup-Tickets müssen verschoben werden.

Die KNVB gab zu, dass nicht alle Vereine mit dieser Lösung einverstanden waren. „Wir sind uns bewusst, dass es unmöglich ist, alle zufriedenzustellen“, hieß es in einer Mitteilung. Auch im Verband selbst könne „von voller Zufriedenheit keine Rede sein. Wirklich schön aber ist der Grund, der das notwendig machte: Das Halbfinale von Ajax in der Champions League. Davon profitiert nicht nur Ajax, sondern der gesamte niederländische Fußball.“

Kako to rade u Nizozemskoj kad je Ajax u polufinalu LP i kako su to radili u Španjolskoj zadnjih 9 godina.

DFB i DFL na takav prijedlog sve to samo zbunjeno gledaju i kažu što bi uopće odgađali utakmice, kola prvenstva i sl. :mrgreen:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 30 tra 2019, 13:42

Ajmo danas Ajax a sutra Pool :smajl010:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 30 tra 2019, 15:17

Jedva čekam večerašnju utakmicu! Ajax igra, a i Tottenham. 2 super ekipe koje ni blizu ne troše kao elita, a igraju dobar nogomet i stoje jako dobro.

S jedne strane nekadašnji trener malog Bayerna Nizozemac Erik ten Hag, s druge uspješni i interesantni Argentinac Mauricio Pochettino, a obojica su inače kandidati za Bayernovu klupu. :)

Samo da Ajax večeras dobro prođe, uspije proći u finale i osvojiti die Überscheiße mit großen Ohren! :pliz:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 30 tra 2019, 21:59

Sve ide po planu :smile30:

Jedan gol u uzvratu i morali bi proći! :fckyeah:
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 30 tra 2019, 22:02

Neres je imao meč-loptu za finale LP večeras, pogodio je stativu.

Ajax 3 pobjede u gostima u K.O. fazi na putu do finala. cool0044 :smile30: Ovakvo nešto nikad nisam vidio u životu.

Sad ozbiljno. Naravno da jesam! Vidio sam 3 pobjede u gostima i to kakve! Aj pogodite kod koga? :smile10: 8-) ;)

Ajax naprosto izvrstan u gostima u LP. Super su izgledali i za uzvrat u Amsterdamu samo treba ne izgubiti utakmicu.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 01 svi 2019, 06:17

Još uvijek ne vjerujem... :shock:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 01 svi 2019, 08:17

Ich feiere euch! Jučer sam zaspao doslovno kad je tekma trebala početi ali zato jutros vidim 0:1
Svaka čast Ajaxu! Doma pripazit da se ta hardcore serija ne prekine

Što je najjače Ajax je na sexualnom putu da osvoji TREBLE
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 01 svi 2019, 09:26

Jednostavno je super vidjeti kako ta mlada ekipa razvaljuje!

I kao što si rekao Cruz, u Nizozemskoj igraju finale kupa ovog mjeseca i trenutno s daleko boljom gol-razlikom drže 1. mjesto na ljestvici. Očekujem domaće titule ove sezone da osvoje, a u Europi finale što se nakon sinoć čini doista realnim.
Treba uzeti tu europsku titulu i zaključiti nogometnu sezonu i ovu godinu kao nešto vanserijski i fenomenalno. Go Ajax! :bravo:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 01 svi 2019, 13:53

Svima je jasno valjda da će izgubiti u finalu ako dođu?
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva