Čudna je ovo sezona u LP, definitivno. Mislim u drugoj utakmici protiv nas Liverpool se nije sastavio s loptom, samo što smo se mi još manje sastavili, oni pogađali i prošli...Ali ipak svaka im čast na borbi i naravno nije im ovo prvi preokret, bilo je masu tih preokreta. Mogu oni nekada gubiti titule, ali daleko su oni od luzera i od one utakmice i finala protiv Milana kada su se vratili nakon 0:3 i osvojili, od tada više luzeri ne mogu biti. I ovo večeras je bila velika stvar, a nekako Barca sve više postaje luzer. Pa njima je Roma nadoknadila veliki zaostatak, a sada im se to ponavlja protiv Liverpoola.
I mi raspravljamo koji nama igrači fale u ekipi, a Liverpool prolazi Barcu s Origijem u napadu. Ali džaba nismo mi naučili ni kako je to Real osvajao LP 3 godine zaredom, niti nam je Liverpool dobar primjer da naučimo. Nekada smo mi to ekipa znali, sada to drugi znaju. A danas navijači Bayerna razmišljaju o igračkim elementima i da li ovom igraču fali ovo ili ono...Vjerovatno i Origiju svašta nešto fali, ali kada ga našpanuješ motivišeš i usmjeriš kako je to Klopp uradio, onda to funkcioniše. I jednostavno je bitno imati igrače koji ginu na terenu za trenera, za klub, koji neće da ispadnu ko budale...I tu je poenta. Džaba ti razni žongleri, dribleri, imaš ratnike, imaš borce, oni poginu na terenu i prođu dalje. Fudbal je vrlo jednostavan i uvijek su neki jednostavni principi ostali, samo što neki treneri komplikuju, a drugi na jednostavan način dođu do uspjeha...

S tim što u konačnici će se i Klopp mjeriti po titulama. Ali on ima tamo vremena, niko ga ne pritišće a svjesni su i oni u Liverpoolu da imaju određenih limita....Ali oslanjaju se na taj svoj duh....