Remont momčadi za sezonu 26/27

Dolasci, odlasci, špekulacije...

Re: Remont momčadi za sezonu 19/20

PostPostao/la anton 1983 » 20 kol 2019, 08:37

Da nismo hapili Coutinha. Ne bi imali nis pravoga iz JA!

Vec i ovo samo s Rafinhom je bilo otuzno...

Bayern vec dugo nije imo pravog brazilskog reprezentativca!
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 20 kol 2019, 10:14

anton 1983 napisao:Da nismo hapili Coutinha. Ne bi imali nis pravoga iz JA!

Vec i ovo samo s Rafinhom je bilo otuzno...

Bayern vec dugo nije imo pravog brazilskog reprezentativca!

:bravo:

Realno gledajući nikad mi takvog Brazilca nismo imali, skoro nikad. Svi Brazilci koji su tu bili nisu baš bili vrijedni brazilske reprezentacije ili oni koji su bili poput Lucia su braniči. Elber i Paulo Sergio nisu isto bili taj tip iako su bili kod nas odlični igrači, vrijedni i maksimalno profesionalni. Rafinha desni bek koji je bio najbolji backup igrač u velikom klubu, ali nikad dosegnuo takvu klasu da može biti bilo gdje prvotimac i da ga jednom u životu Brazil pozove na veliko natjecanje. Luiz Gustavo je bio destrukcija, nova generacija Maura Silve i Emersona.

Zé Roberto je za mene stvarno bio najveća mašina u Bayernovoj povijesti, ali je bio lijevi vezni 2/3 europske karijere i tek onda kad smo ga 2007./2008. stavili na središnjeg veznog se pokazao isto fenomenalnim i imao je tešku finoću, ali je imao preveć godina.

Ali da smo imali Brazilca genijalca poput 10-tki kao što su Zico, Rivaldo, Ronaldinho i Kaká ili ti futebolista do Jogo bonito... to je nama uvijek bilo nedostižno i nemoguće u prošlosti. Sada smo posudili jednog takvog, koji je velemajstor s loptom i ujedno prvotimac Brazila. :bravo:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 20 kol 2019, 12:39

Nema mikija kad je nesto pozitivno....da smo uzeli neko manje zvucno ime jeftinije il nedaj boze Mandju vec bi tu srao satima :lol:

Nek je nasem brazilcu sretno neka ponovno explodira kao u Poolu.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la ivan » 20 kol 2019, 14:06

doro napisao:Nema mikija kad je nesto pozitivno....da smo uzeli neko manje zvucno ime jeftinije il nedaj boze Mandju vec bi tu srao satima :lol:

Nek je nasem brazilcu sretno neka ponovno explodira kao u Poolu.

Miki se javlja samo kad je nešto loše, to je tako već godinama.

Generale stoji što si napisao, nadajmo se samo da će se i ovakvo zvučno ime iz Brazila pokazat kao dobar ulov za nas, a ne samo oni s margina
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lahm » 20 kol 2019, 14:42

Mene zanima nesto drugo, a to je, kakvi su planovi iduce sezone s Thiagom i Coutinhom ? :geek:
Da li je moguce da je iduca godina, ta godina po pitanju novi Bayern ? Hm...
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la doro » 20 kol 2019, 15:15

Lahm napisao:Mene zanima nesto drugo, a to je, kakvi su planovi iduce sezone s Thiagom i Coutinhom ? :geek:
Da li je moguce da je iduca godina, ta godina po pitanju novi Bayern ? Hm...

Ak budu super igrali ostaju dobivaju nove ugovore odnosno otkup...ak ne nogom u guzicu i idemo dalje....Harvetz,Sane,Werner mozda jedan novi u vezi i odbrani uz pokoji odlazak 2-3 igraca....
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la ivan » 21 kol 2019, 10:59

Koga bi vi htjeli na klupi umjesto NK i zašto? Ali molim samo dostupne trenere
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 21 kol 2019, 12:17

ivan napisao:Koga bi vi htjeli na klupi umjesto NK i zašto? Ali molim samo dostupne trenere

Thomas Tuchel je bio veliki propust, ali se nadam da bi nekad u 2020. mogao postati dostupan..

Erik ten Hag mi je ful zanimljiv. Bio je Bayernov trener, zna jezik i pokazao je da s mladom momčadi zna upravljati. Logičan slijed njegove karijere je neki jači klub. Ja ne bi bježao od te opcije.

Nerealno ali jako zanimljiv trener... di možda postoji onaj faktor iznenađenja da promijeni poslodavca: Mauricio Pochettino

krajnje nerealni ali kroz par godina možda dostupni Klopp, Simeone i Deschamps. Treba pratit...

Također mi je zanimljiv mladi trener kojeg neki smatraju precijenjenim ali sam uvjeren u njegove talente i volio bi da jednog dana vodi Bayern: Julian Nagelsmann
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 21 kol 2019, 13:08

Dosta dobar popis cruz, ali nijedan od njih nije DOSTUPAN

Osim ako pod dostupan smatramo mogućnost otimanja trenera drugom klubu, što se s obzirom na datum čini nemoguće. Ljudi se žele riješiti NK pa me samo zanima imamo li kakvih asova u rukavu koji bi klub preuzeli odmah, ne za 2 godine ak me razumiješ
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Guardiola » 21 kol 2019, 13:17

Jose Mourinho :mrgreen:
Guardiola
Redoviti član
Redoviti član

PostPostao/la cruz » 21 kol 2019, 13:41

ivan napisao:Dosta dobar popis cruz, ali nijedan od njih nije DOSTUPAN

Osim ako pod dostupan smatramo mogućnost otimanja trenera drugom klubu, što se s obzirom na datum čini nemoguće. Ljudi se žele riješiti NK pa me samo zanima imamo li kakvih asova u rukavu koji bi klub preuzeli odmah, ne za 2 godine ak me razumiješ

pa eto zacrvenio sam one koje bi išao otimati. Moraš Ivane otimati jer ovi slobodni stvarno nisu wow. jedino mi je Wenger privlačan kao Übergangslösung do kraja sezone i te šeme. (al i to je upitno)

a s obzirom na datum kojeg spominješ, mislim da bi ten Hag prišao odmah da ga pozovemo

Guardiola napisao:Jose Mourinho :mrgreen:

Bože'm prosti, ne spominji đavla, rađe Kovača ostavit.

Uostalom za Mourinha nema dovoljno 6ica u momčadi :lol:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 21 kol 2019, 13:57

Ma ne znam baš bi li ten Hag samo tako potrčao i sjebao Ajax jer ipak je sezona već počela. Ali čak i ako bi, pa dovodimo trenera s još manjom reputacijom od Kovača koji ima potencijalno bolju nogometu ideju. I dalje mačak u vreći i nitko u izboru između npr Kloppa, Pepa i njega neće njega izabrat...

Mourinha ne želim ni turistički u Minhenu. Ostaje nam stvarno samo Wenger. Ma ja bi njega i hapio :D
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Guardiola » 21 kol 2019, 14:01

Mourinho kakav god bio ipak je svemirski brod za Niku. Žao mi je, ali mi s Nikom na klupi ništa napraviti nećemo. Ovo što mi igramo je tuga buga. Znači ni p od plana igre, nepovezano, nabijačina,.... Njegova igra je stavi 11 igrača i poredaj ih po pozicijama i reci im kempfen kempfen i moli Boga da će jedan od igrača biti toliko disponiran (Coman, Lewa, Thiago,...) pa da se uzmu bodovi. Evo što nema napadački plan igre, u fazi obrane smo još smješniji di nam svaka šuša zabije gol, dva ili tri. Nemoguće je da se individualne greške dešavaju non stop, nekad da se desi ok, al nama doslovno svaku utakmicu neki igrač u fazi obrane napravi takav kiks da je to smiješno. Igrači nisu našpanani, nema autoritet, nema Aussendarstellung top trenera, sve svoje mane prekriva lažnom arogancijom čime zapravo još više ljudima ide na živce. I na kraju šta je najgore, nema backing ni od uprave, on je već bivši samo što još ne zna, ja zato želim da se odmah promijene trenera dok sezona nije odmakla i BVB bude na plus 9 (a šta znaš možda nas zakači gadna skupina u LP pa da i tu budemo visili). Riješi ga odmah, daj pravom treneru ovaj kadar koji je sad nakon ovih zadnjih par promjena čak i dosta solidan. Ja bi samo još doveo jaku 6icu, riješiti se Sanchesa i Boatenga (i po mogućnosti Tolissoa koji je teži prosjek od igrača) i onda s novim trenerom se može reć da smo gut aufgestellt. Ovako, da smo i Messija doveli kakve nam vajde kad imaš NK na klupi. Njegov domet je klubić poput Eintrachta di on može sa svojim pristupom iz uloge underdoga nekakav uspjeh napraviti, Bayern je ipak dva broja prevelika cipela za njega.
Guardiola
Redoviti član
Redoviti član

PostPostao/la cruz » 21 kol 2019, 14:03

ivan napisao:Ma ne znam baš bi li ten Hag samo tako potrčao i sjebao Ajax jer ipak je sezona već počela. Ali čak i ako bi, pa dovodimo trenera s još manjom reputacijom od Kovača koji ima potencijalno bolju nogometu ideju. I dalje mačak u vreći i nitko u izboru između npr Kloppa, Pepa i njega neće njega izabrat...

Mourinha ne želim ni turistički u Minhenu. Ostaje nam stvarno samo Wenger. Ma ja bi njega i hapio :D

Ten Hag bi u bilo kojoj fazi sezone došo u Bayern. ;) bez previše razmišljanja. Ta prilika se ne propušta.

A ta nogometna ideja i jest ono što Bayernu treba. Šta Kovač može igračima ponuditi?
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 21 kol 2019, 18:41

ivan napisao:Koga bi vi htjeli na klupi umjesto NK i zašto? Ali molim samo dostupne trenere

Mislim da u nogometu nema nedostupnih trenera već samo oni koji žele doći ili ne žele doći odnosno one koje želiš ili ne želiš dovesti. Sve ostalo spada u kategoriju tradicije, romantike i dinosaura.
Na primjer Josep Guardiola kao trener Real Madrida što bi za obje strane bio savršeni svijet - ekipa koja uvijek troši i na sve može potrošiti jer svi hoće kod njih i jedan od 3 najbolja trenera svijeta koji može izgaziti La Ligu i Copa del Rey s Real Madridom, dobiti gotovo sve igrače ovog svijeta koje želi i uhvatiti finale LP. No nije moguće zbog sudara svjetova koji nisu isključivo nogometni, već i politički i međunarodni.

Svaki trener je dostupan u svakom trenutku ako on to poželi ili recimo mi poželimo uzeti nekog trenera za kojeg se skoro može reći da će doći u Bayern, samo ga trebaš platiti.

Cruzova imena su odavno jasna. To je danas elita trenera, nažalost takva kakva je, malobrojna ali takva je. Domaći provjereni treneri Klopp i Tuchel, mlade nade poput Juliana Nagelsmanna, Floriana Kohfeldta i Marca Rosea, Nizozemci kao Erik ten Hag, Peter Bosz i Mark van Bommel.
S druge strane Argentinci koji su se dosta pokazali dobrima u zadnje vrijeme u klubovima i reprezentacijama, Diego Simeone i Mauricio Pochettino, Jorge Sampaoli je izvisio trenerski zbog Argentine a prije toga je bio dosta zanimljiv trener.

Od ostalih imena jednostavno ne vidim skoro više ništa da je top i da vodi nešto top. Imaš tu mlade trenere poput Portugalaca Leonarda Jardima, Paula Fonsece te ponovno aktivni André Villas-Boas koji je trener Marseillea i učio je prije 3-4 godine njemački.
Mourinho mi je stara slava i pokazalo se da nakon poraza Chelseaja od Atletica u polufinalu 2013./2014. njegov pad slijedi kad ga je nadmudrio Simeone koji je ipak daleko naprednija i bolja verzija Mourinha.

Talijani nude samo Allegrija trenutno, Conte je otišao u Inter, Sarri u Juventus.

Daleko smo od onih vremena kasnih 90-ih pa do kraja prošlog desetljeća kad je bilo daleko više kvalitetnih trenera u staroj gardi koja se umirovila. Jako je slab izbor kad nemaš danas 25 vrhunskih trenera od kojih je barem 10 top svijeta i mogli bi svugdje raditi.

Naš trener je godinama trebao biti Frank Rijkaard kojeg sam ja zazivao tamo davne 2008. kad je Hitzfeld odlazio, ali Nizozemac se odavno povukao iz nogometa i bavi se privatnim biznisom. On mi je baš bio idealni kandidat za Bayern po mnogo čemu, ali nogometu je zatvorio vrata.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Transferi