Lige 5 - La Liga / Premier League / Serie A / Ligue 1

Ostale lige i kupovi diljem svijeta...

Re: Lige 5 - La Liga / Premier League / Serie A / Ligue 1

PostPostao/la anton 1983 » 09 vel 2023, 19:01

Na kraju sve ide prema tome da ce fakat Super Liga spasit nogomet ili ce pak "bit" nogometa bit EPL, a ovo drugo vise nitko nece niti gledati.

Jednostavno nevjerujem u rasplet u kojem ce se igraci unormalit ili pak nestat imaginarna lova s trzista....

U biti klubovi nemaju muda da budu BvB ako me razumijete. Propo si i sad radi s onim sto imas najbolje sto mozes i schluss.

Da nogomet ima filozofiju Bundeslige sigurno bi bio zanimljiviji i izjednaceniji. Sad to mozda nema smisla sto sam napiso radi Bayerna i njegove dominacije. No ono sto sam htio rec "keine verruckte dinge machen" je ipak pravi put...

Neki klubovi jednostavno ne mogu prihvatit da ne mogu pa se bace u trosak koji je debilan, a i na kraju krajeva ziher sam da nije bilo Corone da situacija ne bi bila ovakva...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 09 vel 2023, 19:24

anton 1983 napisao:Na kraju sve ide prema tome da ce fakat Super Liga spasit nogomet ili ce pak "bit" nogometa bit EPL, a ovo drugo vise nitko nece niti gledati.

Nisi s ovime u pravu antone. Tako sam se i ja pitao zašto klub poput Dinama ili Viktorie Plzen igra LP i zašto se to prenosi na TV-u. Odgovor ti je jednostavan - zato što se recimo u Hrvatskoj više gleda Dinamo-Tottenham u EL nego što se gleda Bayern-Liverpool u LP. Lokalni klubovi se jednostavno više prate.

Uzmimo za primjer Njemačku - što briga nekog navijača Augsburga ili Kolna koliko love ima Chelsea, United ili cijela EPL? Oni prate svoju ligu i kup, imaju kulturu navijanja i uvijek će dolazit gledat svoju ekipu protiv lokalnih rivala. Relativno siromaštvo u odnosu na Engleze ne igra njima ulogu. Kao što bi i ti valjda išao gledat Bayern-Dortmund/Leverkusen/Wolfsburg bez obzira imali mi u tom trenutku momčad koja može osvojit LP ili ne...

Internacionalno apsolutno gledano Englezi će možda privlačit najbolje igrače, počet najčešće osvajat LP itd. ali relativno gledajući to meni ne igra nikakvu ulogu kad gledam Bayern u BuLi svake subote. Jer da je tako onda za manje klubove nitko ne bi ni navijao nit bi ih gledao
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 09 vel 2023, 20:27

Dok sam ivane ja bio mladi Brazilac, obavezno sam morao gledati Inter - Milan, Real - Barca, Arsenal - MUTD. To su tekme moje mladosti i to se nije propustalo.

S vremenom odredene stvari su pocele propadati. Prvo Seria A, a sada nekako tim putem izgleda kao da ideju Barca i Real bez obzira na titule, samo kazem da idu tim putem a tamo mozda nikad ne stignu. Za mene Real gegen Barca vise nije ŠPEKtakl...

Sto ti ocu rec? Naravno da ce Ajaxov stadiom bit pun gegen PSV ili Feyenord, naravno da ce se škoti tuć za ticket Old Firm derbija, ali u nogometnom svijetu oni su nebitni i to je proslost. To sto je Old Firm sada to je ono sto ti pricas, a Bogami sjecam se ja jako dobro kako su nam Glasgow Rangersi znali podmetnut nogu i dok su neki ti klubovi nesto u nogometnom svijetu znacili.

Danas se to sve samo prati kako.bi se nasao neki Enzo, Ruben, Gravenbech da se to mazne i btk...

To sam htio rec.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 09 vel 2023, 22:53

anton 1983 napisao:Danas se to sve samo prati kako.bi se nasao neki Enzo, Ruben, Gravenbech da se to mazne i btk...

To sam htio rec.

S ovim se apsolutno slažem. Ali to je nažalost tako u životu. Ja ću engleze nekad pogledat, ali s obzirom da za nikoga tamo ne navijam ne privlači me to nešto pretjerano...
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 11 vel 2023, 10:32

Elitni sport tjera od sebe one koji nisu elita. O tome nitko nije razmišljao prije 20-25 godina kad je krenula ona mala kuglica s vrha pa se pretvorila u golemu snježnu lavinu. Prvo izgubiš domaće igrače, pa izgubiš kompetitivnost u ligama, pa izgubiš kvalitetu igrača u ligi i smisao lige na uštrb 1-2 druge lige i LP, pa izgubiš kompetitivnost u LP prije 11-12 godina što se zadnjih 6-7 godina počelo uviđati da u konačnici dođeš do gubitka smisla LP i sada bi to Europska Super Liga trebala riješiti.
Svatko imalo mudar zna da ona baš ništa neće ni riješiti ni promijeniti ni popraviti ni ispraviti ni poboljšati ni ne znam ni ja već što osim što će više novaca otići osnivačima i njihovim klubovima ili prije čak privatnim interesima i džepovima.

Vidimo što se dogodilo s proširenjem Europskim prvenstvom prije 10-ak godina i što se dogodilo sa Svjetskim prvenstvom i što će se dogoditi. Virus je odavno pušten i njega ne možeš više skinuti.

Obični navijači Augsburga, Alemanije Aachen, Empolija, Barija, Las Mallorce, Deportiva, Club Bruggea, Viktorije Plzen, Slavije Praha, Celtica, Rangersa, Dinama, Hajduka, Bordeauxa, Dynamo Kijeva, Steaue i mnogih drugih od toga nemaju apsolutno ništa iako se odavno podmeću priče kako imaju. :D
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 26 vel 2023, 10:12

Ako želimo napadače tražiti i kupovati onda to trebamo gledati u južnoameričkoj Hrvatskoj ili ti Urugvaju.
Nešto doista ima u toj zemlji kada vrhunski napadači zadnjih 22 godine izlaze na traci i briljiraju. Forlán, Cavani, Suárez, Maxi Gómez, Darwin Núñez, a sada i novi 193 cm visoki napadač i potencijalna top zvijezda.

Álvaro Rodríguez je novi napadač Real Madrida koji je zabio 2 gola u zadnje 2 utakmice za Los Blancose, a Ancelotti kaže kako će od iduće sezone biti član prve ekipe.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 05 ožu 2023, 19:15

Liverpool - Man Utd 7:0

:o
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 06 ožu 2023, 21:03

Očekivao sam čak Manchester da dobije Loserfulla i puše za vratom plavome Manchesteru, a ono dogodi se potop biblijskih razmjera. Nisam gledao utakmicu, ali mi tako miriše da je Klopp one slavne kontre primjenio ko onda nama u finalu DFB-Pokala 2012. kada smo 5 komada dobili i zabili 2, a meni tih 5 je bilo ko 9-10 da su nam spakovali.

Na kraju United najviše 3. mjesto.

U Primeri se Ancefloppi i dalje blamira i ovako mi se čini da nijednu titulu u životu on neće obraniti.
Uz smiješnu Barcelonu već su na -9 zaostatka. Ne mogu ne reći kako se španjolski nogomet kroz zadnje 3-4 godine baš jebeno srozao što rezultati u ligi pokazuju, ali i transferi klubova gdje sve što valja i ima top potencijal ide u Englesku, od igrača do trenera.
Sevilla i Valencia na samom začelju, bore se za ostanak i bijeg od zone ispadanja. Singapurac je uništio totalno Valenciju, a vidjelo ga se da klub dovede na vrh i vrati na slavne dane s kraja 90-ih i 2000-ih.

Atlético je baš truba postao. Oni mi za ništa ne konkuriraju osim osvajanje Europa Lige. U Primeri nemaju sa Simeoneom kapacitet iz sezone u sezonu loviti titulu prvaka sada kad je Barcelona u financijskom rasulu, a El Madrid 19-20 godina se muči osvajati titule u Španjolskoj.

Napoli fenomenalan, naslov mogu izgubiti samo ako sami sebi kažu da izgube toliko utakmica da ih drugi prestignu.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 27 ožu 2023, 20:36

Ste malo pogledali ucinak Lewe od 13 do 26 kola?
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 28 ožu 2023, 07:57

anton 1983 napisao:Ste malo pogledali ucinak Lewe od 13 do 26 kola?

jašta! 13. kolo je bilo tamo 5.11. Od tada samo 2 prvenstvena gola.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 28 ožu 2023, 17:00

Propo a?
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 28 ožu 2023, 18:13

Iskreno zaboli me i da trpa i da ne zabije više nijedan do kraja sezone. Odlučio je otići i ćao bao nek uživa
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 28 ožu 2023, 19:10

ivan napisao:Iskreno zaboli me i da trpa i da ne zabije više nijedan do kraja sezone. Odlučio je otići i ćao bao nek uživa

Tako i ja od prvog dana gledam. Ista priča je i s Alabom. Eto mu tamo.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 28 ožu 2023, 19:15

Red passion napisao:Tako i ja od prvog dana gledam. Ista priča je i s Alabom. Eto mu tamo.

Bokte zaboravio sam da taj lik uopće postoji, nisam to prezime čuo pa skoro otkad je otišao tamo
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 28 ožu 2023, 19:51

ivan napisao:Iskreno zaboli me i da trpa i da ne zabije više nijedan do kraja sezone. Odlučio je otići i ćao bao nek uživa

Pa ja sam bio dojma da trpa i onda sam nedavno procitno naslove kako su u Barci nezadovoljni i isao bacit nos pa sam se iznenadio. S obziromnda Barca udara u spanjolskoj nisam mislio da je takva situacija.
anton 1983
Uli Hoeneß

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Ostala nogometna natjecanja