melodyne napisao:Sigurno je i Raul opcija. On im vodi drugi tim. Sto se tice Xabia nisam nesto siguran da je on novi Pep Guardiola.

Ako je novi Javier Irureta, Luís Aragonés, Vicente Del Bosque, to je opet super. Jedan je Josep Guardiola.
Murta napisao:Btw. Lampard je u top 3 najgora trenera u PL u 21. stoljeću. Užas i sramota.
Nisu svi veliki igrači i nogometne legende rođeni da budu treneri i to veliki treneri. Lampard mi nikad nije ostavljao dojam da bi mogao biti neki ozbiljan trener jednog dana. Zasad se pokazuje da je katastrofa i ne drži onu da veliki klub može svatko voditi i osvajati, ko što je to naš Kovač imao priliku u Bayernu. Štoviše, Lampard ni obične engleske klubove nije mogao pristojno voditi.
Mislim da je i trenerski posao pogodio tektonski poremećaj gdje sad doslovno svaki veliki igrač netom nakon umirovljenja se već vidi kao nešto potencijalno veliko i to odmah na najvišoj razini i top klubovima. Previše se požuruje i forsira mladost i ignorira (radno) iskustvo.
Nekoć se počinjalo s malima i u nižim ligama, a sada odmah hajde u B momčad/juniore, 2-3 godine tamo i nakon toga odmah u velike cipele. Nije to baš tako prije išlo.

Pirlo se primjerice potpuno obrukao(Juventus), Gattuso dosad nigdje nema uspjeha(Milan, Napoli, Valencia).
S druge strane Villas-Boas i Nagelsmann koji su po svojoj dobi svojevremeno bili totalni svjetski rekorderi u zadnjih 13-14 godina su daleko od toga da vladaju nogometom a la Guardiola.
Na tržištu ima trenera između 50 i 65 godina koji su u nogometu preko 15-20 godina, negdje su čak i super vodili klubove, ali nikad dobili jednu priliku voditi neke veće ili velike. Čini mi se da se prelako zaobilaze ti treneri pa se među ovima od 35-45 traže nekakvi novi Guy Rouxi, Hitzfeldi, Kloppovi i svi oni koji su klubove vodili 4-8 sezona pa i dulje.